Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

HJózsi

HJózsi

Lehet..., 50 - 100 db kell belőle, jól egy pontba fókuszálva  ...

000000000

Hát igen, de mit ír:  Egy 40 W-os diódával már egy konzervdobozt is félbe lehet vágni!
Na ez az, mert vasat könnyű lézerrel vágni, de rezet?
Úgy hogy jó az az érték, hogy legalább 50 W kell rézfólia vágásához.

Motoros

Profi cégtől kértem árajánlatot 3mm vastag réz kontúrvágására. A cég vasat alut korr anyagot vág 10 mm-ig.
Közölték hogy rezet még nem vágtak, nem ismerik a technológiát...nem is vállalnak ilyesmit.
Hogy miért azt nem kötötték az orromra, de  valami okuk biztos van. Csak találgatok: hővezetés, esetleg a keletkezett gázok vagy mit tudom én mi.

HJózsi

Szerintem sincsenek a gyári cuccok 100x-osan túlméretezve ...

000000000

Nagyon egyszerűen nem bírja az a teljesítmény ami nekik van a rezet átvágni.
Aranyat meg aztán végkép ne is akarj lézerrel vágatni.

e6bkdgi5f

Szóval akkor felejtős az ötlet... Azért köszi a sok infót!  
Üdv

4mjnxdwuu

Tegnap voltam a Noniuszban, csináltattam két lapot a szalagfűrészembe. 1425x8x0,65/10 extra, és 1425x8x0,65/6 extra. A kettő együtt volt 2875 Ft. Szerintem marha olcsó... A nyagyobb fogút tettem fel, viszi az alut mint a vajat. Bár a felülete kicsit csúnyább, de majd segítünk rajta. A régi 6,3-as volt de az emberke azt mondta jobban járok a 8-al.

7vpav5d32

Szia Misi!

Szerintem nagyon egyszerű és logikus a válasz.
Tudtommal a hagyományos lézert réz tükrökkel terelgetik. Ebből logikusnak tünik, hogy a réz vissza tükrözi a lézer sugarat. Minden lézeres cég kerüli a réz, bronz tartalmu ötvözeteket is.

e6bkdgi5f

Sziasztok!

Találtam egy nagyon helyes kis gépet eBay-en.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=190255336205&Category=57122&_trksid=p3907.m29" TARGET=_fnew>CNC
Egy ilyen gép nekem tökéletes lenne panelt marni és egyáltalán nem is drága. Viszont ha megvenném a gatyám rámenne a postára gondolom...

Egy hasonló mechanika gyártását vállalná esetleg valaki? Ha igen akkor mennyiért?

Köszi és üdv.
Zoli

bmejdz9nu

Nálunk ezt szerintem (egyenlőre) nem lehet kihozni 85.000Ft-ból... Legalábis "egyes" gyártásban nem.
Pedíg egyszerű szerkezet sima "mezei" menetesszárakkal...
Megkérdezzem neked a szállítási költséget Mo-ra? Csak 11 kilós... Persze ehhez még lesz vám és Áfa is...

http://i14.ebayimg.com/06/i/001/0d/34/7df5_1.JPG" border=0>

bmejdz9nu

The shipping cost (to Hungary) of Sable-2015 below  
By express mail service --->USD135 (5~7 days)  
By air transportation --->USD120 (10~14 days)  
By surface transportation --->USD37 (over 70days).

5bzs27u7

Üdv a csapatnak.

Valakinek nincs véletlenül információja arról, hol találok dinamó lemezt, olyan helyet keresek ahol vágni is tudják lézerrel.
Van egy drága jó kollégám, nem hajlandó elárulni eme nemes titkot.
Ha valaki tudna effélét.

4mjnxdwuu

Hali,
Valaki tudja-e, hogy hol lehet centíroztatni tengelyeket ? kis tömegről van szó (1-2 kg) ?

dg8n4i8x