Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

crgs7u9wg

ki tudja, hogy precizios feligatereszto tukrot/prizmat hol lehet beszerezni hazankban?

cd-olvasobol kiszerelt mar van, szepen mukodik, csak nagyon pici, nekem min 1 cm^2 feluletu kellene...

0gbwyh99

Van egy "hülye" ötletem : én egyszer, kiváncsiságból szétszedtem egy OMRON opto-szenzort (olyan aminek van külön egy adó és egy vevő része) . Na, ebben volt valami hasonló ! Ha érdekel ma estére meg nézem a pontos adatait (nálunk a gyárban van belőle sok) .

crgs7u9wg

erdekelni erdekel, de ez nem olyan lesz, hogy kiontjuk a gyereket a furdovizzel egyutt? :) ugy ertem ezek az omron szenzorok eleg dragak, kozben sikerult felvennem a kapcsolatot egy optikai ceggel, most varjak, hogy specifikaljam nekik a prizma tulajdonsagait ami alapjan, feltetelezem, le tudjak gyartani nekem, kulfoldi oldalakon lehet is vasarolni, olyan 40e ft tol kezdodoen :) szoval erosen meg kell gondolnom, hogy tereljem e az erdeklodesemet ebbe az iranyba :)

000000000

Üdv Mindenkinek!
M8-as menetes szárat keresek acélból, ahol régebben szoktam rendelni (Kerfut Kft) nem elérhetőek valamiért, se telfonon, se levélben. Innét szoktam a csavarokat is rendelni. Tudna valaki segíteni honnan lehetne rendelnem elfogadható áron? Itt Nagykanizsán nem kapható. Köszönöm!

rcnn85cxp

szia! jó lenne tudni, milyen célra szeretnéd alkalmazni!?
mechanikus

000000000

rcnn85cxp

egy kicsit bővebben? azért kérdem, mert ha co2  lézert akarsz építeni, ahoz speciális bevonatú tükör kell. egyéb célra lehet kapni az üvegeseknél un. reflexiós üveget, ami erre a célra nagyon megfelelő. én is sokat bohóckodtam piros lézerpointerrel, tükrökkel, meg reflexiós üveggel. annó.
mechanikus

crgs7u9wg

egy ilyen dolog szeretnek epiteni:

http://www.quantum.univie.ac.at/research/photonentangle/bellexp/rng.html" TARGET=_fnew>physical random number generator

a lenyege annyi, hogy egy photon forrasbol photonok mennek keresztul a felig-atereszto tukron es ezt detektaljuk, a mai ismeretek alapjan az, hogy a photon az egyik ill. a masik iranyba ment az teljesen random, hasonlo eredmenyt lehet meg elerni radioaktive anyagok bomlasat megfigyelve, ugyanis csak azt tudjuk, hogy egy adott idoben bomlas lesz azonban azt nem, hogy az idoegysegben ez mikor fog bekovetkezni

ertelem szeruen radioaktive cuccosokkal inkabb nem jatszanek :)

amugy ertek el meg szep eredmenyeket az un. hozajjal is, de en abban nem nagyon hiszek, szoval a lenyeg, hogy maradt a feny

van egy svajci ceg aki mar sorozatban gyart ilyen eszkozoket, csak sajnos nagyon dragak, meg nem tudom pontosan, hogy mit raktak a dobozba :)

amugy ket fo problema van, az egyik a photon generalas, hiszen ha tul sok generalodik avval utana mar nem lehet rendesen merni, szamomra egyelore ez egy megoldatlan kerdes

a masik problema a photonok befogasa, ezt vagy egy fotoelektron-sokszorozoval lehet megoldani, vagy egy lavinaletoreses uzemmodban jaratott foto-detektorral

szoval nem egyszeru, de ez is hozzatartozik a dolog szepsegehez :)

eivmhrm04

Fu,ez nekem kicsit nagyon magas
De biztos érdekes lehet

eivmhrm04

Pedig valami sugármérő müszerből szedtem ki valami hasonló tükröt mert átlehet rajta látni is,de sajnos nem értek hozzá

rcnn85cxp

ez nekem is magas. a felét talán értem! erre a célra szerintem nagyon preciz prizma a megfelelő eszköz, mert a reflexiós üveg visszaverő képessége nagymértékben függ a felhordott anyag vastagságától, és ez a mérést eltorzíthatja. sok sikert a géphez!  ennek a berendezésnek milyen gyakorlati haszna van?

3rymb5s35

Hali!
Segítséget szeretnék kérni http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200231569516" TARGET=_fnew>ENNEK a lefordításához, illetve, ha valóban terveket, képeket tartalmazó Cd, akkor társakat keresnék rendeléshez.

000000000

hello!nem erdemes penzt kiadni mivel ezeket le lehet tolteni pdf formatumba!!a linket mellekelem.
Hogy nemelyik mibol nem akarna penzt csinalni!http://www.vintageprojects.com/" TARGET=_fnew>link itt

3rymb5s35