Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

nv5firipz

Sziasztok!
15mm-es alu anyagot tud valaki szerezni? Jó lenne, ha meg is tudná munkálni. Néhány kisebb-nagyobb furat kelle rá.
Köszi

nv5firipz

Ha adsz egy mail címet, akkor elküldöm mi kellene. Rajzokkal, méretekkel.

000000000

nv5firipz

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/Molinari/bilincs.jpg" border=0>

Az érdekelne, hogy az ilyen általam csak bilincsnek nevezett alkatrészekre létezik-e valami szabványos méret stb., katalógus, illetve hol lehet beszerezni és mennyiért.

bmejdz9nu

Én vettem párat (nem metrikust) az USA-ból... de engem is érdekel az itthoni vagy metrikus beszerzése... A csapágyboltban nem tudják...tagadják :)

sasi

4um5b65d

De jó....én eddig mindig legyártottam az ilyet....
Nem tudtam, hogy lehet készen kapni....[#falbav]

4um5b65d

Te mire használod ezeket? ....mert én csak a sűrített levegős műanyag csövet szorítottam le vele....

bmejdz9nu

Ezek pl. tengelyekre valók... pl. egy sima 12mm tengely-re lehet egy fix pontot tétesíteni... (elég precizek - kiegyensúlyozottak)
Pl. lehet "hossz" írányba furkálni... bele menet, hernyocsavarok... pl. támcsapágy előfeszítés... stb...(egyszerűbb dolgokhoz)
Egyszerű és nagyszerű... olcsó... (legalábis a nem metrikus :)

Sasinak: Az SKF katalógisban nem találtam és a márkaboltban (le)tagadják... Pedíg nagyon sokszor jól jönne... valahol kellene találni...
Én egy egész "sorozatra" vevő lennék...

000000000

Eddig még én sem találtam, szóval a kérdés továbbra is nyitott.

ebalint

Ehhez "hasonlót" szivattyúk csúszógyűrűs tömítéséhez alkalmazva láttam.  
Ezekben még további furatok/egyebek vannak.

Azt nem tudom, hogy amikor gajdra megy a tömszelence, akkor kidobják ezt is, vagy sem.