Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

A WD40-et valahogy nem kedvelem, sokmindenre jó, de bármilyen feladatra találni jobbat. Utánanézek valami jófajta kontaktspray-nek, vagy ez a savmentes vazelin létezik még? Hol keressem? Autósbolt, szexshop?

svejk

Szalai György

Az áramszolgáltatás erősen erősáramú iparág. Tele szabadtérben elhelyezett időjárásvédelem nélküli kötésekkel, kontaktusokkal. Ide gyárt az ENSTO szerelvényeket és kontaktvédő anyagokat. Hazai forgalmazó az http://www.ensto.com/www/hungarian/index/enstogroup/contactinformation.html" TARGET=_fnew>ENSTO ELSTO KFT.
Nálam a témában Ők a favorit. Mióta használjuk ezeket az anyagokat, a velük előkezelt kötések között én még nem találkoztam oxidáció okozta meghibásodással.
Az autód indexkapcsolójához egy tubussal tudok adni neked, pláne ha ráér a taliig.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/Kontaktpaszta.jpg" border=0>

s5f8tmfv3

000000000

Üdv.!
Valaki tudja véletlenül,h hol kapni jó áron 14mm átmérőben köszörült rúdanyagot, lin.vezetőnek.Jó kemény kéne,h birja a  golyós lin.csapágyat?
előre is köszi az infot.

279nwbpsa

Szervusz!
Próbáld meg a Hidropress-t.
Én nemrég rendeltem náluk 4m 30-as  
anyagot,rendben megérkezett
négy napon belül.

000000000

megnéztem a honlapjukat és elég jó áron adják és közel is van.köszönöm a segitséget!!!

000000000

Sziasztok!
Egy kis cnc gép építéséhez szeretnék vásárolni kb. 5m össz hosszúságú lineáris vezetéket 3 kocsival. A kiválasztott típust az ITEM katalógusában találtam meg, olyan amikor egy aluprofil két szélén fut 1-1 acél rúd (6mm-es) és ennek két oldalán 4 a rúdhoz illeszkedő csapágy gördül a kocsiban. Remélem érthetően fogalmaztam.
Egy kép róla:
http://www.item.info/uploads/media/dynamikelemente_01.jpg A Tech-con forgalmazza, de nem tudom jók-e az áraik. 200e Ft fölött lenne az 5m vezeték és a 3 kocsi.

000000000

Szerintem mocsok drágán fogsz kijönni a kis géped építése során. Ha majd eladnád még az alkatrészek ára sem fog visszajönni. Ezenkívül ezek a profilok  nem igazán precízek  ezenkívül a "gyűrődést" sem nagyon bírják. Szerintem válassz inkább más megoldást pl. körkereszt- metszetű lineáris  tengelyek, esetleg valamilyen olcsóbb acélsínes megoldást. De ha sok a pénzed nyugodtan vásrolhatsz ilyen profilokat az ITEM-től vagy az ISEL-től. Egyszerűen felépíthető belőlük egy gép amely  gravírozásra, nyákmarásra, stb.  megfel. Másra sajnos nem.....

e6bkdgi5f

Sziasztok!

Eegy kis segítséget szeretnék kérni.
Megmondanátok nekem, hogy a http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=190269366780&Category=57122&_trksid=p3907.m29&_trkparms=algo%3DLVI%26its%3DI%26otn%3D1" TARGET=_fnew>CNC link alatt található gép megépítéséhez milyen és mekkora trapézorsók kellenének, hol lehet megvenni olcsón, stb... Hasonlóan a lienáris egységről is szeretnék információt kérni...

Nincs sok pénzem, de apródonként szeretném megvásárolgatni a hozzávalókat...

Köszi és üdv.

motion

Mint a királylány a szüzességét......apródonként[#nevetes1]

000000000

M10 orsó 1,5 emelkedéssel.....szerintem az nem is trapézmenetes...

s5f8tmfv3

Nézz be a legközelebbi csavar/kötőelem boltba! Ha jófajta anya is kell akkor keresd Motoros-t, lin egységekért feltúrhatod a netet, vagy irány Hatvan.

e6bkdgi5f

Sziasztok!

A lienáris csapágy mire jó, illetve hova kell? Bennem ideáig az a tudat élt, hogy a motor felől és az orsó szabad végére kell egy (ferde hatásvonalú) csapágy...

000000000

...a lineáris csapágy vagy vezető vagy legyen bármilyen formájú és kialakítású az eszköz az általad épiteni kivánt gép lelke.Ez tartja kényszerpályán a mechanikád axiálisan mozgó alkatrészeit.Ez határozza meg a szabadságfokait /a Te esetedben hármat X;Y;Z/ a gépednek.A ferdehatásvonalú /jóesetben ill. nagyobb terhelésnél/ csapágyak a hajtásod lényeges elemei,melyek a vonóorsódat tartják "kordában".Amugy ilyen kis gépnél nemigen tudsz ferdehatásvonalú csapágyazást alkalmazni azon egyszerű oknál fogva,h nem gyártanak.