Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

j3rx6bsjd

Szerintem próbálj meg tanácsot kérni egy brikettálós fórumban,azt hiszem az indexen van egy ilyesmi fórum ahol meg tudnák mondani,hogyan készítik a papírbrikettet,ha jól emlékszem nem használnak hozzá ragasztót,de nem akarok hülyeséget mondani.Már nagyon régen olvastam.
Egy valamilyen préshez hasonló szerkezettel tudnád készíteni a félgömböket.
A formára pedig tényleg a Miklós megoldása tűnik a legegyszerűbbnek,bár nem tudom a gipsz hogyan viselné el a nyomást.

4um5b65d

Jól tudod, mert nem használnak a papírhoz semmilyen kötőanyagot.
A papírt csak egyszerűen beáztatják és keveréssel "elemi szálakra" bontják. Például egy Praktikeres festékkeverő szár és egy áttételes kézi fúrógép erre tök alkalmas.
Bár ahogy elképzelem egy panel lakásban mikor a polcon sorakoznak százával a száradásra váró félgolyók, hát az valami gyönyörű....
:)))

sasi

000000000

Csak odáig kell eljutni, hogy legyen meg a sablon. Ha megvan, akkor már szinte mindegyik megoldást könnyű megcsinálni, szerintem. :)

Csináltam pár hete pépet úgy, hogy az iratmegsemmisítőbe újságot raktam, majd ezt bele egy kisebb vödörszerűségben áztattam. Volt itthon hosszú fatipli, ennek a végére csavaroztam 2db tapétavágó kés pengét, és ezzel "turmixoltam".
Azóta is megvan, de cserélnem kell a vizet, mert különben büdös lesz. :)
Szóval szerintem még ez is jó lehet.

Kipróbáltam, és elég jól összeállt, amikor kinyomtam belőle a vizet.

Vagy olyanból csinálni két formát, amiből a szűrő szűrője is van, és úgy a kettő között préselni.

A szárítást meg nem muszáj a lakásban a polcon csinálni. Arra ott a lodzsa. /ha jól emlékszem így hívják/

A gipszesnél szerintem nem olyan egyszerű pont félig benyomni a gipszbe. Meg nem tudom hogy lehet vágni a gipszet, például nem reped-e.
De gipsz az van itthon.

Mondjuk ez lassan már nem is a szolgáltatások igénybevételéről szól. :)

hduf42fua

Szia ! Anó ( 1970 ! )divat volt az üvegeket bevonni papírmaséval és fatörzs mintázatúra készíteni majd utánna lelakkozni.Akkor erre csirízzel kevert papírt használtunk.Azért ajánlottam a hullámpapírt mert az már eleve újrahasznosított és a rostjai töredezettek.
A gipszmintát elkészíteni nem ördöngősség csak neki kell látni csinálni. ( Ja és ez az egyik legolcsóbb megoldás szerintem ) Egyébként a barkácsáruházakba találhatsz fából gömböket (lépcsökarfa) vagy faesztergályos pik-pakk csinál neked.Mostmár nem fárasztok senkit és várom,hogy mire jutottál,csak könyörgöm kezddddd már el !
ÜDV Miki bá

000000000

Sziasztok,
kellene nekem 20-as Rexroth kocsikhoz 4db szerelösín, hogy le tudjam szedni a sinekröl szerelés elött a kocsikat... ha esetleg van valakinek elfekvöben lekaszabolt sindarab, akár az is jó...  
Köszi!

Szedlay Pál

Sziasztok!

Egy új infó, az Amari Kft. szeptember 1-től megszünteti a maradék alu forgalmazását csak táblaméret lesz kapható. Ha valakinek még kisebb darabok kellenek most vegyen.

keri

Francba túl közel voltak, most mehetek vissza a város másik végébe ha valami kell.
Dehát ha nem kell a pénzem...

besirkyjh

Szia  

Az Amari volt a legolcsobb ( vágással eggyütt ) és nemfogunk találni másikat .Marad a tábla és azt kell szabatni de az meg bonyolult lesz ( negyede Fehérvárra , negyede Egerbe a többi nekem Debrecenbe ) szinte lehetetlen .

besirkyjh

Szia Keri

Az a másik milyen cég van Honlapjuk , postáznak?

000000000

Szia,

ha ugy van, esetleg tudok segíteni...

kb 20 percre lakom az Amaritól...

besirkyjh

Szia  
Ez még talán jobb is mert vannak Nyiregyen és a postát igy kitudom kerülni mert napi járatom van oda .
Azt mondják "nancs olyan rossz amiben jo ne lenne " nekem már meg van .

Köszönöm szépen [#worship]

000000000

Most olvasom az elötte írtakat... fenébe... énis mindig voltam ott válogatni kisebb cuccot...

besirkyjh

Szia  

Köszönöm , de árban ugyan ott vannak mint bármelyik cég csak hogy tárcsával vágnak ezért vol olcsobb mint a többi nagy rezsijü cég .
Meg nézem amit a "csikibá" linkelt és valoszinü itt maradok .AzAmari kicsit drágán postáz mert egy 2,5kg-os alu lemezt 2700ft-ért küldött volna ha az öcsém nem taxizna és nemjárna viszonylag sürün Pestre .
Azért kereslek ha valami akadájba ütközöm itt .