Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem biztos... körbe kell nézni... némelyik kínai - mert minden kínából jön :) - akár ingyenes póstával árulja, de ha gondolod, add meg a típust, és rákérdezem a kedvenc csapágyárúsomnál [#nyes]

D.Laci

43pbwjg8s

Vikto!
A Sertekapun vagy az APEH mögötti csapágyboltban is találsz. Kínait is.
Ha más nem, rendelésre.

v2vhwz32z

s7manbs8

Úgy látom ilyet tudnak vágni  

Szénacél (ST 52, ST 37, HARDOX): 0-20 mm-ig

Nekem is készül pár rajzom, amit lehet itt kellene vágatni.

Közben ha pl. van benne 8-as furat azt is ki tudják lézerrel vágni ?

bvadkrcds

Sziasztok!
SMD forrasztásban szeretném a segítségeteket kérni.  
Ilyennel szoktam forrasztani, de nem az igazi.
http://www.testberichte.de/imgs/p_imgs/Conrad+Electronic+Voltcraft+LS50-59-59358.jpg" border=0>
Mit ajánlanátok helyette, és hól lehetne beszerezni?  

SquirrelTech

Ugyanezt, csak másmilyen, esetleg eredeti Weller heggyel... :)

frob

mi a baj vele?
ami nekem gondot szokott okozni, az az, hogy nem elég nagy a teljesítménye, 40W körüli motyóval max smd de az is csak normal pad-eken mert ami már be van kötve a teljes gnd-be azt nem tudja átmelegíteni,mióta megvettem a TME által forgalmazott forrasztómotyót 80W os.. azóta ilyen gondom nem igazán van... 2mm es hegyel forrasztok mindent :) smd ezerlábú procitól kezdve a lábasjószágokig
http://www.tme.eu/hu/katalog/artykuly.phtml?search=forraszto&idp=1#cleanParameters%3D1%26search%3Dsp-80d%26bf_szukaj%3D+" TARGET=_fnew>SP-80D forrasztóállomás és motyói

000000000

És a BGA-t hogy forrasztod ezzel a hegyyel? [#nyes][#nyes][#pias]

frob

vicceske :D
persze bga-t sehogy, ha nagyon kellene van forrólevegős állomásom... de azt inkább meghagyom a profiknak :) bár biztos megfelelő folyasztószerrel rezsón is menne, mondjuk tervben van egy beforrasztó kemence készítése

keri

BGA-t csak kemencében lehet, de bármi más SMD-t jól lehet.
Én 4mm-es heggyel és sima 50W-os magnetosztátos wellerrel szeretek forrasztani mert azzal az ellenállás mindkét végét meg tudom olvasztani egyszerre :)

keri

ja és fő előnye a széles hegynek, hogy jobban tartja a hőmérsékletét.
Van tű vékony hegyem is, de azzal még SMD-t sem nagyon szeretek forrasztani, mert lassan melegíti fel.

frob

na igen, mert az odadurrant, ha vonod el a hőt tőle az a jó a wellerben, nekem is van a fiókban 2 db :) ki nem dobnám az istenért se! szépen el vannak csomagolva hátha kellenek még :)

bvadkrcds

Szia, Frob!

Egy kicsit precízebb pákára lenne szükségem. Ezzel is megoldható, de nem az igazi. Az ezerlábút könnyű forrasztani, de sok kis aprót már nehéz...