Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm, már azt sem tudom, mi az a mágnes [#smile]. Pedig valaki mondta nekem... Akkor marad a mechanikus rögzítés. Az tolómérőre tudtok valami helyet?

svejk

Hmmm...Ezt Te tapasztalatból tudod, vagy csak gondolod?
A ma kapható kínaiak, és tudtommal a többi is kapacitív elven működik, amit első gondolatra szerintem nem zavar különösebben a mágnes.
A forgácsolóiparban egyébként is elkerülhetetlen a valamilyen értékű felmágneseződés.

Persze ettől függetlenül én sem a mágneses felfogatást javasolnám az adott esetben.

svejk

Fontos, hogy győződj meg a kezelőszervek működési sajátosságairól. Némelyiknek elég bosszantó a kezelése, adott estben a használhatóságát korlátozza.
Gondolok itt az autó kikapcsolás-visszakapcsolás, nullázási funkciókra.

4um5b65d

Csak vigyázz hogy milyen tolómérőt veszel.
Sok közülük pár perc után kikapcsol és nem tartja meg az aktuálisan mért értéket.
Régebben azt gondoltam, hogy mindegyik ilyen, mígnem Svejk kartárs felvilágosított, hogy van olyan is ami ugyan kikapcsol , de belül őrzi az értéket és ha újra megmozdítod akkor onnan folytatja ahol "abbafejezte".
Gondolom az UniMax-os gépi mérők ilyenek.

4um5b65d

svejk

svejk

000000000

Köszönöm a segítséget. Az egyik tengelyre megvan már a tolómérő, a másikra viszont jobb lesz http://www.uni-max.hu/digitalis-merorendszer-300-mm/d/" TARGET=_fnew>ez.

robroy007

hali ez van nekem is

De minél hamarabb csapj le rá mert nekem a 600-ast augusztus óta nem tudták szállítani és most is csak tologatják a beérkezés időpontját

jól szuperál, bár ez is kikapcsol de nem felejt (eddig)

most várom a másik két irányra a 600mm-t igaz nem az unimaxtól mert attól 4 ezerrel olcsóbban tudok talán szerezni darabonként

http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_szerszam_gep/egyeb/digitalis_utmero_eszterga_marogep_furogep_gep_185545720.html" TARGET=_fnew>Vatera Bekó Zoltán

de neki meg nincs 300-as hétfőn majd minden kiderül

sasi

Nekem is volt hasonló tapasztalatom, mint Lámpásnak, azaz a felmágnesezett digi tolómérő rosszul mért.
 Egy ferrit mágnes mérése után felmágneseződött, és butaságokat mutatott.
Mindez a demagnetizálás után tökéletesen megszűnt.  

svejk

Ha ketten is tapasztaltátok akkor biztos úgy van...
Én még nem találkoztam a problémával, bár mértem már vele neodinium mágnest.
Tévesztett tizedeket, századokat, esetleg linearitási hiba, vagy teljesen abnormálisan viselkedett?

sasi

Teljesen kiszámíthatatlan volt a kijelzés.  
A mágnesesség mértéke akkora volt, hogy a forgácsok határozottan hozzátapadtak a tolómérő fém részeihez.

Farkas Ádám

Tudja valaki hol lehet ilyeesmi 3mm-es rétegelt lemezt kapni:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Mindenkinek/2d.jpg" border=0>
Karácsonyra ígértem faragok néhányat a családnak :)