Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

Abból is. :)
De pl. az USA-ban kapható mindkét fajta.
Mondjuk a másik ötletem az lett volna, hogy ha az öntőformába való öntés nem válna be, akkor még jó lenne arra a forma, hogy csirizzel ragasztott papírt préseljek benne. Egy kis lyukon meg esetleg kifolyna a felesleges ragasztóanyag.

besirkyjh

Vasut állomásokon szoktak lenni azok az automaták amikben ilyen szétszedhetö gönbök vannak ( átlátszo ) valami olyasmiröl lehet szó.

Papirbol is lehet félgömböt sajtolni , sött .Csak azt nemtudom hogy milyenböl és hogy .

besirkyjh

Pontosan , csak kicsit profibb anyaggal mint a csiriz .Jobb ha ezen a vonalon indulsz el .Szagtalan és zajtalan .Akkor viszont tényleg kell egy prés szersszám .

000000000

besirkyjh

Nemolyan régen láttam ezt .

Ekkorába megcsinálni az legge az igazi látvány ,egy gömbbe beleférne félórai anyag :))

Nálad nem kell a stanclolás R20 az nem sok azt a kartonok elbirják , talán a tetején vékonyodik a vastagsága .

4um5b65d

Ha csak ilyen egyszerű funkciója van a félgömbnek akkor mindenképp a vákuumformázást kell erőltetni.
A képen egy sarkosabb (tégely forma) sablonja látható de, még ezzel is lehet íveset csinálni.
Egy normális szerszámmal tökéletes félgömb alakítható ki.
Csak egyetlen szerszámra van szükség, plusz egy gyűrűre amit hol kiveszünk, hol berakunk a sablonba attól függően, hogy melyik félgömböt készítjük. Így egymásba rakhatók a félgömbök.

http://kepfeltoltes.hu/100725/000_1899_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/100725/000_1902_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/100725/000_1901_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/100725/284513595Untitled_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Rabb Ferenc

Ez egy negatív szerszám. A darab külseje lesz pontos méretű. Ettől egyszerűbb a pozitív forma, egy sima félgömb (vagy praktikusan több, mert a vákuumformázók nem szeretnek tenyérnyi darabokkal pepecselni) Persze egy kis hengeres réssze megnövelve. Így könnyen körülvágható. Erre húzható rá a gyűrű a másik darabnál. Anyagnak pedig a legolcsóbb PVC-t ajánlanám, és nem a hozzá képest méregdrága plexit.

4um5b65d

Ez is pvc-ből van, de nem ez a lényeg.
Nem is kell vákuumformázóhoz vinni, hisz ezt is itthon csináltam, percenként 2db-ot meg lehet csinálni.

keri

Na most ugyan azt mondjuk :)
Azzal nem vitatkozom hogy esetleg esztergával még egyszerűbb, végül is forgástest.

keri

PSoft

Szia!

Jó pár évig tűzijátékoztam,van némi tapasztalatom a témában.

A bomba test-ről,amit gyártani akarsz:
Olyan műanyagot kell(lene)választanod,ami nem szilánkosan reped,törik.
Ugyanis az adott esetben többszáz méterről visszahulló szilánkos,éles héjtörmelék komoly sérüléseket tud okozni.

Ezért nyerők a papírhéjú kínai bombák a piacon(na,meg occó is),és többekközött ezért szorultak ki a magyar(Fiocchi-s)kemény-műanyagtestes bombák.

000000000

Amit a #1540-ben írtam, hogy csirizzel préselni, ott a papírpépre gondoltam, csak nem írtam le. De valószínű más ragasztó is jó hozzá. :)

De akármelyik megoldást is választanám, az lenne a lényeg, hogy 44-45mm legyen a külső átmérő, a falvastagság meg 1,5-2mm.

PSoft:
Hát igen, nem hiányoznak a repeszek. :)

Lehet a papír préses lenne akkor a legjobb, csak akkor azt kéne kitalálni, hogy hogyan tudnék itthon papírból héjat csinálni. Egyáltalán mekkora erő kellene hozzá?

Vagy a vákuumos megoldás.
Na, most döntsem el melyik legyen. :)

000000000

Mármint azt nem tudom, hogy hogyan lehet bevágások nélkül úgy préselni a papírt, hogy ne gyűrődjön be.

Bicska

A discoveryn láttam, hogy hogyan csinálják a tojástartó jellegű dolgokat. Nagyon vékony hálóból van csinálva a negatív forma, mint a fém szúnyogháló, bemártózik a pépeskádba,  majd vákuummal rászívnak egy bizonyos mennyiséget, körbefordul (szárítják)a másik oldalon leveszik..

hduf42fua

Kedves Kabala.........!
Ha kevés darabszám kellene akkor én a következőt csinálnám:
Elballagnék a játékboltba  egy tolómérővel és vennék egy 45mm átmérőjü gumi v. müa. labdát.
Ezt a labdát telenyomnám modellgipszel. (csak két tüszúrás az egész)oszt megvárnám míg megköt.
oszt csinálnék egy formaszekrényt és ezt a gipszel teli és megkötött labdát pontosan félig belenyomnám és hagynám megkötni. oszt a megkötött anyagban lévö labdát félbefűrészelném és kivenném a formából.oszt a labdát lefejteném
a gipszről és megkaptam egy pozitív és negatív mintát persze gipszből ,a felhasznált labda vastagsága adná a papír vastagságát. beszereznék 2mm vastag hullámpapírt amit beáztatnék vízzel oldható ragasztós folyadékba és amikor  a papír már képlékeny a megpróbálnám behelyezni az áztatott papírt a mintába és rányomni a félgömb magot.A száradásra meleg időben kevesebbet kell várni és még attól is függ hogy milyen kötésidejű ragasztót használsz.
A gipszmintát célszerű e művelet előtt egy kis szilikonnal lekenni és akkor nem ragad bele a papír. Mindezt a panelben is megcsinálhatod és ha sok megrendelésed van akkor feltétlenül egy gépsor kéne , egy olyan amejeken a papír tojásosdoboz készül. Ha kell arra is van ötletem.