Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezért is kérdeztem a legelső hozzászólásomban, hogy ha valaki elvállalja, akkor mennyiért. Meg azt is írtam, hogy nincs hozzá anyagom.
Nekem fogalmam sincs, hogy mennyi pl. az anyag ára. Egyszer vettem egy kisebb alu rudat, de már arra se emlékszem, hogy mennyi volt. :)
A munkadíjat meg főleg nem tudom, még soha nem készítettem mással semmit se.

j3rx6bsjd

Azért szerszám ide-oda,de szerintem ez nem veri a több tízezres kategóriát,szerintem 4-5 óra alatt elkészíthető.Az mondjuk kérdéses,hogy mennyi az ember órabére.
200Ft,mint Varsának vagy esetleg megpróbálkozik a nagy cégek óradíjával számolni.
Egyébként a szerszámmal egy gond van csak,nem lehet kiszedni belőle a darabot,mert a beöntő csonknál problémák adódnak.

besirkyjh

Szia  

Ez a szerszám esztergályos munka ( azért is kell hengeres anyagbol csinálni ) a két srác profin megoldja Neked de elötte pontisitsd magadban hogy konkrétan mit is akarsz .Müanyagot önteni [#fejvakaras] vagy münyagot fröccsönteni ? Kell-e a szerszámot nyomás alatt uzemeltetni és kell-e hüteni és hogyan ,ha ezek rendben annak akkor szerintem semmi akadálya az elkészitésének ( persze az ára is számit ) és a két verzio között jelentös a különbség .

j3rx6bsjd

Ja,most néztem a másik tervet,az már hibátlannak tűnik,viszont az már nem a pár órás kategória.
Lehet érdemesebb az eredeti verziónak a beömlőnyílásával variálni.

besirkyjh

Most megnéztem én is a videot és az elözö jobban tetszik .
Homlokban zárd a szerszámot igy nem lessz sorjás a mukadarab , a beömlö nyilás igy tul vastag de azt lehet modositani ( esetleg több darab) el kell vékonyitani hogy az anyag kiszedésekor szakadjon el vagy el lehessen vágni.

7vpav5d32

A beöntőt nem oda, hanem elfordítva 90'-al a két szerszám találkozásának a vonalába kell rakni. Akár ugyis lehet, hogy "pucnizás" után ne maradjon nyoma. Ellenkező oldalon meg a beszoruló levegőt is ki kell engedni.

4um5b65d

Nem tudom megnézni a második tervet. Valami kodek letöltési hibát ír.
Na mindegy, ha csiki elvállalta akkor nem nyúlok bele.

Bár ennek az alkatrésznek jó erős vákuumformázás szaga van....

4um5b65d

Vagy háromszor is elolvastam, de akkor is "puncizásnak" olvastam...
Már majdnem rákérdeztem, hogy az meg mííííí ???
:))

4um5b65d

Biztos van aki meg tudja csinálni, de valamiért nem tolonganak... :)))

7vpav5d32

Nem vállaltam még csak beszélgetünk. Én is a vákuumot javasoltam, ha mégis önteni kell akkor esztergálva sokkal olcsobb a szerszám.[#puszi]

7vpav5d32

4um5b65d

7vpav5d32

Németül, de magyarul pucni [#wave]
A megpucolra sem azt mondod, hogy megputzol.

KoLa

Én meg az elsőt nem tudtam megnézni!
de most ezt a másodikat lenyomta - elég rövid videó!
Fröccsöntő szerszámot már készítettem teljes gömbhöz átm 60 -hoz , ez a félgömb viszont valami kokilla lesz, azok a vezető sínek halálraítélik az egész projektet ha ez valóban öntőforma! kevés az információ!

KoLa

Ez a legszebb 'magyar' szó a műszaki életből pucni - punci  [#nevetes1][#nevetes2][#nezze]csak két betű csere[#wave]