Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Nincs olyan képélesítőd, mint a NASA-nak ? Vagy ezekben a manapság menő amcsi sorozatfilmekben a rendőröknek ?[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

43pbwjg8s

Szigma:
Az én szakirodalmam sem rosszab szerintem. Ott pedig látok.
Akkor most lehet-e avagy sem? :)
Hozzáteszem nem a kedélyeket akarom borzolni. A tanácsaitokat megfogadva minimum a hátsó csapágy golyós lesz.
A szerkatlaszról annyit, hogy megesik hogy előszedem én is, de ha lehet azért kerülöm.

43pbwjg8s

Ezzel hagy ne értsek egyet.
Elég jó a százalékunk a proto szerelésnél.

43pbwjg8s

Szerencsére mi olyan szitokáradatot kapnánk a szerelőktől ha olyasmit terveznénk amit nem lehet szerelni, hogy... huhuuuu.
Egyébként az említett példa (mosógépdob) nem véletlen. Egy termék nem kerül úgy sorozatgyártásba, hogy azt ne szagolnák meg előtte minden oldalról. Úgyhogy ennél a cél a "vásárolj újat", vagy a "vásárolj egy drágáb teljes dobot" szlogennek felel meg.
Elkeserítő, hogy sajnos ez a tenencia.
Ez kell hgy kiszolgálják (igénnyel) a gyártóüzemeket. Egyébként ugye csak túltermelés lenne.

Messer

Sajnos nem olvasható a jelmagyarázat része. Az eredeti kép 1134x850.
A gyártó oldalán talán van valami.

A sárga rész első sora: Special Markings for sets of 3 or more Bearings.

A csapágy típusa: SNFA EX 100 Z7CE 3 UL

Ez hármasával "párosított" (hármasított) ferdehatásvonalú csapágy jelölése.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/kepek/felirat.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Hogyé adnak pl. egy ilyet?

svejk

Egyébként mi fán terem ez a szerkesztési atlasz?
Ez az SKF terméke, vagy valamilyen egyetemi tankönyv?
Vagy csak egy egyszerű gépészeti segédlet.

Messer

2 db-ot hirdetett az eladó. Nem válaszolt a kérdésemre, hogy 2db csapágyra, vagy 2garnitúra három darabból álló készletre vonatkozik a 169 EURO amit írt.

Devecz Miklós

Feltöltöm a könyvtáramba. Ha fent lesz jelzem.

43pbwjg8s

Nem gyenge....  
Bár a minőségi párban kapható ferdehatásvonalú csapágyak tényleg nem olcsók.

43pbwjg8s

Svejk! Te nem vagy gépész!:) Ezt most elárultad! :)
Mindenképpen érdemes átlapozni. Az Egyetemi gépész ifjúság egyik bibliája a dolog.  
Megfelelő kritikával forgatva vannak benne jó dolgok.

svejk

svejk

Mondtam ilyet valaha? :)
Én senki sem vagyok, csak egy álmodozó, a technikai dolgog után érdelődő amatőr :(

svejk

Akkor ez olyan mint az elektronikában a Tietze-Schenk könyve.

s7manbs8

Az a könyv a neten fent van valahol ? Meg lehet nézni ?