Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

svejk

Ebben viszont van valami, mert Tibor45, Szigma meg még sorolhatnám a tanult hozzáértőket, nélkül már ott járna a honlap mint a Fénykapu :)
(amit elhiszünk lerjuk, amit leírunk elhisszük)

Úgyhogy Szigma felejtsd el amit írtam, vagy legalább is nehogy komolyan vedd :)

3k74cecek

"hogy " betegségem a precizitás" :D "

Nagyon is komolyan veszem. Tökéletesen igazad van. Ez számomra nem sértő, sőt.
Ez persze nem jelenti azt, hogy én soha sem tévedhetek. Ha nem vagyok valamiben biztos, akkor utánanézek mielőtt hozzászólnék, ha pedig még ezután is vannak kétségeim, vagy nem tudok utána nézni, akkor oda szoktam tenni, hogy "szerintem".
Aztán ha a vitában észérvekkel meggyőznek, hogy még sincs igazam, akkor azt mondom, hogy OK tévedtem. Volt már rá példa.

s7manbs8

Pozitív gondolkodás, jó hozzáállás, az ilyent szeretjük.

s5f8tmfv3

Lehet hogy a mérnökök is utasításra terveznek így? Nem lehetnek ennyire hülyék vagy rosszindulatúak. A másik kedvencem a hűtőborda tövébe telepített elektrolit kondi. Megtalálható TV-ben, erősítőben, bárhol ahol a hő időzíti a holmi tönkremenetelét. Nagyon szándékosnak tűnik néha.

3k74cecek

"Te állítottad először hogy ferde hatásvonalút nem használnak páratlanul, erre cáfoltam egy gyakorlati élő példával.."
Kénytelen vagyok regálni [#wave] csak a pontosság kedvéért. ("betegségem a precizitás" [#nevetes1][#worship])  
Ilyet nem állítottam (ha találsz ilyet tőlem kérlek írd meg hol van). Azt állítottam, hogy nem illik, és kissé szakmaiatlan, de ettől még lehet, hogy van ilyen.
[#wave][#wink]

svejk

Valóban szó szerint nem azt írtad ..[#worship]
Rossz volt az olvasatom..bocsi!

s7manbs8

A hűtőborda tövébe telepített elekrolit kondi nekem kifejezetten a kedvencem, emiatt nekem is gyarapszik néha a pénztárcám, garanciaidőt általában épp, hogy megérik az ilyen készülékek, és már vihetik is a szervizbe, vagy gazdagéknál a kukába egyenesen, hogy a stílus is újuljon, inkább vesznek újat.

svejk

Meg az eredetileg sárga ragasztó matyi mely idővel bebarnul maró hatású és még villamosan is vezetővé kezd válni.
És olyan helyre cseppentenek belőle ahol biztos a siker, egyébként mint ragsztó ott nem lenne rá szükség.

3k74cecek

"Lehet hogy a mérnökök is utasításra terveznek így?"
Teljesen nem kizárt, de nem tartom valószínűnek.
Sajnos hallom az egyetemi találkozókon a volt tankörtársaktól és az egyetemi oktatóktól is, hogy rettentően zuhan a színvonal.
Ehhez még kis mértékben a kreditrendszerbeli tantárgyválasztási szabadság is hozzájárul.
Ennek sajnos egyenes következménye, hogy egyre alacsonyabban van a léc, és egyre több a lécet éppen átvivő friss diplomás.
Ebből pedig az lesz, hogy azért valahogy működik a mérnökpalánta műve, de mivel idő nincs a szükséges tesztek elvégzésére, így azt a felhasználó fogja elvégezni. Viszont mire kiderülnek a hibák, addigra az a termék már elavult lett, van újabb tipus, így kezdődik minden előről. A mérnök palánta pedig abban a hiszemben van, hogy ő milyen jó dolgot tervezett. Ebben a tudatban fog meghalni is.
Egyszerűen nincs megfelelő visszacsatolás, hogy legyen miből tanulnia. Persze azért nem akarom teljesen felmenteni a kezdő mérnököket, mert igazából igényük sincs arra (tisztelet a kivételnek), hogy szakmailag fejlődjenek, és a munkájukkal szemben is igényesek legyenek. Ezt hozta a piacgazdaság.

svejk

Szerintem meg egyre jobb mérnökök vannak :)
Mennyit agyalhatnak hogy tudjanak időzíteni, meg hogy egy vacak alkatrészből még 2 grammot kispóroljanak, persze a kritikus helyről.
Sokszor azért hogy vacak legyen valami, sokkal bonyolultabb..
No de már ez is OFF , nem ide való..

s7manbs8

Az még hihető is lenne, hogy jó mérnökök vannak, mikor garancia után szépen meghal valami, de sajnos van ami már 1 hét múlva megadja magát, és nem is kevés, úgyhogy inkább szigma mondhatja a frankót.

svejk

1 hét múlva csak a kínai romlik el meg a gyártási hibás.
De sajnos ezen alultervezések  a nagynevű cégekre úgyan úgy igaz. Jó példa erre az aotóipar.
Csak egy példa kettős tömegű szíjtárcsák a főtengelyen vagy a dízelek generátorainak szabadonfutó szíjtárcsái. Olyan címszóval fejlesztenek ki ilyen bonyolult szerkezeteket hogy kíméljék az szíjakat..igaz 150 ezer után 40 ezerért cserélni kell a szíjtárcsát. Tényleg takarékos..

Messer

Sziasztok !

Egy kis érdekesség ferdehatásvonalú témában.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/kepek/ferdehat3.jpg" border=0>

Ilyen beépítési ajánlás is van...

PSoft

Szerintem  ez a kar már minimum 5 éve beindult az egyetemen,csak titkolják a pórnép előtt.
Úgy hivják,hogy "szivatómérnöki-kar".

3k74cecek

Jó lenne a papír alsó részét jobb felbontásban látni, ha van rá mód.