Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

svejk

:)))
Olyan ünneprontó vagy!
Most el is vetted a kedvemet egy jó kis köszörűtengely gyártástól a hozzávaló jobbos-balos menettel együtt :)

4um5b65d

Ne harííííííí, plíííííz...

3k74cecek

Parancsoljál. Az ftp-n a nevem alatt 4 kép.

43pbwjg8s

Szigmaaaaa!
Ezt most komolyan gondoltad?
Szerkesztési atlasz???
De nézzük csak:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szigma/Csap%e1gyaz%e1s-1.JPG" border=0>
5. ábra a. pont.
Mit ír?
"O-elrendezésű kúpgörgős csapágyak (vezetőcsapágyazás)"

Akkr most néz meg még egy kicsit jobban azt a képet!
Milyen elrendezésben is vannak a csapágyak? Most csak magadtól légyszíves!
Na erről beszélek!
Tudod. Nem sok ragadt rám a pár évente ismételten megtartott SKF-akadémián, de azért egyet. Én inkább az eredeti szakirodalmat olvasom elsőnek, a továbbiakat megfelelő figyelemmel alkalmazom csak.

43pbwjg8s

Bocsánat!

Hogyan tudom törölni az előző kép hivatkozást?
István kérlek segíts!
Mégegyszer elnézést kérek!

HJózsi

Azonos névvel tegyél oda egy kisebb képet ... pl ezt kicsinyítsd le ...

43pbwjg8s

Köszönöm Józsi, de Szigma könyvtárából linkeltem be sajnos. :(
Szigma! Esetleg Te tennél valamit?

3k74cecek

Nem egészen értem miért vagy ezen ennyire kiakadva. Nem láttál még olyan könyvet amiben valami hiba van?
Bárcsak ekkora lenne a legnagyobb hiba minden más szakirodalomban.
A kép attól még jó. Egyiken sem látsz páratlanul beépített ferde hatásvonalú csapágyat.
Vagy a tengely két végén van egy-egy csapágy, vagy az egyik végén van kettő, a másik végén pedig radiális terhelésre való valamilyen csapágy. Erről beszéltem mindvégig.  
Gondoltam megpróbálom jó irányba terelni a téves nézeteket, de amint látom nem sok sikerrel.
De mint már írtam, tőlem mindenki azt csinál amit akar, akár korrekt az szakmailag akár nem. Ettől nem lesznek álmatlan éjszakáim, legfeljebb meg lesz a véleményem a tervező hozzáértéséről. A mérnöki munka szerintem nem csak abból áll, hogy csinál valamit ami működik, hanem az a legegyszerűbben legyen gyártható, normálisan lehessen szerelni, karbantartani, szükség esetén javítani, és az ára se legyen a feltétlenül szükségesnél több, stb.. A mákdarálóba tehát szükségtelen párban  ferde hatásvonalú csapágyat  tenni és szivattyús olajozást csinálni hozzá. [#nevetes2]
Egyébként nem kell lebecsülni a szerkesztési atlaszt. Sok förmedvényt elkerülhettek volna egyes  "mérnök" urak, ha csak tized annyi tudásuk lenne, mint ami ebből a könyvből megszerezhető, még ha helyenként van is benne hiba.

ra8nsmk6w

Nem egészen tartozik a tárgyhoz de ide illik. A mérnöki munka a mai világban arról szól,hogy javithatatlan, a rajz alapján erdőbe visz, szerelhetetlen, csak egyedi alkatrészekből áll...órákig sorolhatnám és Te is

3k74cecek

Sajnos igazad van, de én akkor sem állok be ebbe a sorba. Harcolok a mindenáron fogyasztói társadalom ellen. Persze van ahol van létjogosultsága az ilyen tervezői szemléletnek, de ott pedig az újrahasznosítást kellene megoldani.
Na de ez tényleg nem ide tartozik.

svejk

Ami nincs benne az SKF nagykönyvben még nem biztos hogy helyből téves.
Te állítottad először hogy ferde hatásvonalút nem használnak páratlanul, erre cáfoltam egy gyakorlati élő példával, mely alapelvet KisKZ is megerősítette egy szakkönyvből ollózott ábrával.
Ha készíteni kellene egy ilyen egységet, lehet az ismert, gyárit, mely már bizonyított koppintanám le mint egy elismert szakirodalomban levőt, rajzról.

Ennek a fórumnak az írásai 90 %-ban zöldségtartalmúak, hozzánemértésről tanúskodóak. (sajnos én is javarészt bővítem a kört)  
Lehet nem kellene annyira foggal körömmel ragaszkodni a tökéleteshez, már csak azért sem mert általában "ki mihez jut hozzá" alapon épülnek a gépezetek.
Esetleg elég lenne felhívni a figyelmet egy jobb megoldásra.

Az írásaid alapján azt hiszem Te magadra vállalhatod egy kollégám mondását a pozitív értelemben, hogy " betegségem a precizitás" :D

s7manbs8

Mostanában Tibor45 nem kritizál bennünket.

Szalai György

Pedig kell a kontroll.

4um5b65d

Azóta nincs is veszekedés, meg "long time" vita
[#vigyor2]

PSoft

Gyula én is osztom a nézetedet!!!
Egy példa: Olasz mosógép(márkát nem irok),mert ugye nem illik lejáratni egy "Jónevű" céget.
Próbáld meg kicserélni a dob csapágyait (a garancia lejárta után rövdesen sor kerül rá),azaz csak kerülne!!! A csapágyház rá van szegecselve a dobra,saját anyagával.
Szerviz nem is válalja!!! Mit csinálsz vele??? ...kidobod és veszel másikat!!??
Hát ennyit a mai tömeggyárásban résztvevő,és "alkotó" mérnökökről...