Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

airfoil6205

4mjnxdwuu

az, ok de ha kicsi a falvastagság én jobban bíznék  10-15 menetben a tengelyen, mint 1-max 2 menetben a tengelyre merőlegesen.

Egyújabbgépépítő

Sziasztok!

A modellezőket kérdezném mi a vélemény a KEDA motorokról?  Nagyon teszik motoros ötlete.
http://www.rcpanda.hu/shop/product_info.php/cPath/75_138/products_id/1550" TARGET=_fnew>PL.

Egyújabbgépépítő

000000000

Kedves Modellezők!
Van egy keresztkérdésem, mivel állandóan
szabályzónak nevezitek azt a cuccot, amitől
forognak ezek a BL érzékelő nélküli motorok.
Mit szabályoz ez tulajdonképpen, amikor a
legkisebb terhelés hatására el kezd csökkeni a
motor fordulatszáma? Nem vezérlés lenne inkább
a helyes kifejezés ezekre? A probléma szerintem
már itt elkezdődik, hogy a megnevezésük is
helytelen.:)

airfoil6205

Pedig inkább Motoros véleményét hallgasd meg, mert ezek a cuccok mind egy kaptafára készülnek, az sem biztos, hogy nem egy cég gyártja az egészet! Mi modellezők nem vagyunk jók tartóstesztben, elöbb összetörjük a gépet mint a motor kopásból eredő javításra szorulna.

000000000

RC: erre a post-ra vartam, koszi! Igy minden adott... (:

Balu: megirom majd.

airfoil6205

Ezzel a vezérlővel szabályozzuk a fordulatszámot és csokkentjük vagy növeljük a vonóerőt, ráadásul a fék ki és bekapcsolásán kívül nekem lövésem sincs mit lehet a hozzájuk tartozó programozókártyával vagy a PC-s USB kapcsolattal állogatni ezeken a holmikon, de jó szórakozás, élvezem! Volt egy repülőgépvezető ismerősöm aki gépátvétel után mindig azt mondta "Indítsd be nekem kispajtás ezt a masinát, a levegőbe már elboldogulok vele!" kb. ennyit kell érteni a vezérlő-szabályzóhoz is, ha a motor beindult már elboldogulunk vele!

000000000

Köszi, de ezt műszakilag nem értem:
"Ezzel a vezérlővel szabályozzuk a fordulatszámot.."
Akkor érteném, ha azt írtad volna: ezzel a
vezérlővel változtatjuk a fordulatszámot.
Ugyanis a vezérlés és szabályzás eleve két
különböző műszaki kategória, és tartalom.

vthgizrff

A fordulatszám mérőm 12000-ig tud mérni. 5V-nál ez a műszer kiakadt. Ezért gondolom, hogy közel 30000 forog 12Volton. Persze lehet, hogy tévedek..

bmejdz9nu

3 fázisú (teljesítmény) generátor :)

airfoil6205

Bocsáss meg! Arra gondoltam ha így válaszolok esetleg kifullad ez a része a beszélgetésnek és visszetérünk a hobby CNC-hez!  Egy jó CNC-snek fogalma sincs, hogyan mászkálnak a qulombok az áramjárta vezetőben mégis megbecsülik a munkáját, én csak hobbysta vagyok, még annyit sem tudok, még is jól szórakozok itt és néha tanulok is belőle, főleg a jó gyakorlati ötleteket szeretem ezeket felhasználva, bármire képes vagyok. Parttalan viták a hozzá nem értésről nem boldogítanak.

ra8nsmk6w

A proxxon 100 W kis patronos maró is 30000 forog.A hajtás közvetlenül a motortengelyröl. Én ezt használom és egy fogorvosi egyenesszárú (szovjet)marót müködtetek vele fogazott szijjal.Sajnos nincs "fényképarca". A kisesztergámon gravirozok vele és a késtartó helyére van szerelve

bmejdz9nu

az a 28mm inkább 27,6mm azaz 380-as szabványú a motorod... (kicsike :) Ezt a kettőt találtam... Nem sok volt ehhez a mérethez... (fekete színben :)

http://i5.ebayimg.com/07/i/000/88/04/f3d5_1_b.JPG" border=0> http://i21.ebayimg.com/01/i/08/8a/70/9d_1_b.JPG" border=0>

3vv2btrhv

elnézést , de nincs véletlenül léptetö motorhoz ez a rendszerü hütö borda és ventilátor kombinácio , mert akkor megoldaná a problémámat