Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen tudom, de lehet mast is erdekel - meg nem kell nyolc forumot bejarni egy dolog miatt. (:

bmejdz9nu

airfoil6205

Csak a modellezésben kell ennyire túlméretezni a szabályozót, mert a légcsavar ott mindig a tengelyen van és repülés közben még a légerők is hatnak rá, extrém áramfelvételek keletkeznek hirtelen gázadásnál stb... ez hobby CNC nyelven azt jelenti mintha mindig a legnagyobb fogásba próbálnád beindítani a motort.

vthgizrff

Ha már az olcsó, nagy fordulatú fortumámál tartunk:
http://www.kepfeltoltes.hu/080218/DSC03901_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Ezt a motort egy rosz akus fúróból bányásztam ki. 12V-n pőrőg 30.000 körűl. Én gravírozáshoz ezt használom, de fát már martam vele 6mm újmaróval. Van benne egy pici ventillátor is.

airfoil6205

A modellezős szabályozóknak van egy olyan tulajdonságuk, hogy a vevőakkumlátor kiváltására maguk biztosítanak tápfeszültséget a vevőnek ezért a bekapcsoláskor megmérik az akkufeszültséget megállapítják belőle a cellaszámot és beállítják azt a feszültséget ami alá nem engedik kimerülni az akkut, hogy a vevőnek biztosítani tudják a stabil feszültséget illetve ne menjen az akksi mélykisülésbe mert az károsítsa, ezért célszerű a 12 Volt használata az 10 NiMh cellának felel meg.Vannak olyan szabályozók ahol a vevőt külön akkuról táplálják ezek általában a nagyáramú szabályozók és az OPTO jelzés látható rajtuk. Olyan szabályozót is láttam már amelynél a gyártó "csak az akksis üzemet" támogatta és erre külön felhívta a figyelmet(Mivel a modellezésben az akksi az alapértelmezett nem biztos, hogy minden gyártó ügyel erre az infóra, aki ilyen eszközt használ hobby CNC célra megírhatná a szabályzó típusát amit tápegységről használ, biztos segítene másoknak!)

000000000

Tibor!
Azelőtt azt ajánlottad, hogy a DC motor is jó nekünk a hobby cnc-hez (a szabályozása is könnyeb).
Akkor viszont a modellezésből miért szorította ki a BL, hiszen ma már leszálló ágban van a DC felhasználása.
Furcs mód azonos tömeg esetén a nagyobb  teljesítményt a BL adja.
Ha pedig a modellezésben ma már BL-t használok, akkor a hobby cnc-men is inkább BL-t mint kefés DC-t.

dg8n4i8x

Egy próbát megér! Én több táppal is próbáltam, de sajnos egyik sem bírta, az indulás pillanatában 20-40A is lehet az áramfelvétel motortól függően.

dg8n4i8x

Majd írd meg bírta e! Kiváncsi vagyok, egy minőségi táppal mit mutat.

airfoil6205

Ezt a magas értéket terheletlen motorral mérted? Egy http://shop.origomodell.hu/product_info.php?cPath=37_42&products_id=98" TARGET=_fnew>AXI 2808/24 motorral mindössze 1,5 A-t mérek légcsavar nélkül lakatfogóval, felszerelt légcsavarral valóban ilyen nagy áramok vannak, de ez olyan mintha fogásba indulnál a maróval.

000000000

Én 12 V-os régi (orosz trafós) akkutőltőből csináltam neki a tápot + rátettem 20000 mikró kondit.  
De egy gépkocsi aksi is jó és közbe tölteni valami olcsó töltővel.

bmejdz9nu

30.000rpm??? egy kefés motorból??? Ezt mérted vagy csak érezted?

4mjnxdwuu

Csak egy ötlet szerszám befogásra,

Mivan ha veszel egy csőtengelyes mocit, pl 3,17-es furattal, kicsit megkúpolod a tengely végét, behasítod 2-3-4 felé és a kúp mögé menetet teszel. 1 anya és kész a tökéletes cucc. Vagy ezeknek a csőtengelyeseknek nagyon vékony a fala ??? ( mert ha a furat pont cuppanós a legtöbbet használt marószárral, akkor tök mindegy mennyire jó, vagy rossz a kúp, az valahova szorít. csámpásra nem tudod befogni a marót mert a maró és a cső illesztett.

Vagy kúp sem kell, csak a menet. csinálsz egy peremes anyát, beteszed a tengelybe a marót, ráhúzol egy pici gumigyűrűt, és rátekered a peremes anyát. Annyit szorít ami egy 3,17-es szárhoz kell. Ha ebben megcsúszik akkor már a marónak is lőttek.

bmejdz9nu

12.000 Ft szállítással A 29 Amperes... (+50% Áram:) de ez nagyon jó árnak számít idehaza amit belinkeltél!

bmejdz9nu

A kész fortunát felteszed egy padra... (pl eszterga)... megforgatod a saját motorjával... kiesztergálod a 3,175mm-et... bele egy imbusz csavar oldalról...
Fontos, hogy az imbuszcsavarnak kifúrt anyag = imbuszcsavar súlyával! (Egyensúly nagyon fontos nagy fordulaton!)