Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerszambefogoval, ami ki van egyensulyozva.

Motoros

Pont erről folyna a szó: nem kell semmiféle tokmány, mivel igen igen megdrágítja.
http://www.freeweb.hu/mcejence/belinkelve/tot1blpic.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Ennél pontosabbat nem lehet! A szerszám szára bent a csapágyban... (max. majdnem ilyet :) De mindenki érti miről van itt szó?

dg8n4i8x

#230... és már vissza is kanyartunk az eredeti témához... mert itt most nem is az volt a kérdés, hogy jó e a bl nekünk, csak nézegettük a motorokat... mivel van egy használható megoldásunk... illetve Motorosnak! :)

dg8n4i8x

Misi! A felső csapágy meg van ütköztetve a házban? Vagy a motor csapágyazására bíztad ezt a feladatot?

Motoros

Igen meg van ütköztetve.

Motoros

Péter: a motor átmérő 28mm a hossza 29.5 mm. Ehhez kéne valami ventilátoros hűtő amit valahol lentebb belinkeltél.

000000000

Egy ilyen eleg, ha 40A-es szabalyzot irnak a motorhoz amit kineztem?  

Nem ertem igazan, ha a max aramfelvetel 15A (motor adatlap szerint), akkor minek kell hozza 20-40A-es szabalyzo...
15A-t a 12V-os agon a szamitogepem tapja siman lead tartosan. Raakasztom arra.

svejk

Valamilyen akkupack+folyamatos komtrollált töltés.
Ide megfelel akár a zselés akku is. Lényeges a kis belső ellenállás, induáskor gyorsításkor van igény a kakaóra.

svejk

Számítógépbontók, P4, AMD procihűtők
Vannak rézmagosak is és elég kulturált, letisztult formák, négyszögletes,ovális, kör keresztmetszetűek.
Csak ki kell fúrni a méretre.és az eredeti ventillátor maradhat.

000000000

Csak próbálkoztam, hátha...:-) (mármint a tokmány ügy:-) )

Báááár.... a kérdésem anyiban továbbra is aktuális, mi van ha pölö nagy méretben kéne ugyanez a teljesítmény brushless motorral... de ez már elméleti kérdésem, nem gyakorlathoz fűződő.

dg8n4i8x

Nem fogja bírni a pc táp, mert a motor nagy indulási áramára lekapcsol a túláram védelem... Próbáltam már... :(

000000000

Milyen tappal probaltad?
A proba megejteseig megelolegezem a bizalmam a chieftec tapnak (12V 15A). De ha nem, hat nem...

000000000

Nemsokára üzemelni fog a modellező fórum.
A motoros repülés topikban tisztességesen  
kiveséződött ez a téma.