Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

000000000

Kis elmeleti segitseget kernek:

KV ertek: mit jelent?
Pl.: 6V-os motor, 780KV ertek = 4.680RPM max?

A fordulatszam szabalyzas hogyan valosithato meg?

bmejdz9nu

KV Igen... A fordualtszám szabályzás talán hasonlítható... mint az asszinkron motoroknál...(3F-3 vez)

airfoil6205

5700 HUF a prop saver leszedhető a tengelyről, annyival rövidebb a ház.
http://www.modelflight.com.au/dualsky/dualsky_xmotor_xm2812ca-33_brushless.htm" TARGET=_fnew>Több kép.

000000000

Koszi!

A fordulatszamot reszletezned?
Mi a gyakorlati megvalositasa?

bmejdz9nu

Kicsi a KV értéke... ha jól látom...

bmejdz9nu

Három fázisban a frekvencia változik... és változik a fordulatszám... de valójában nem tudom... :) Nézz utánna...
Most nincs itthon BL, hogy szkópon megnézzem, de majd megteszem...

crgs7u9wg

ebben a kornyezetben(aimt a peter mutatott) a gyakorlati megvalositasa a dolognak az, hogy veszel a motor melle egy megfelelo szabalyzot aminek az un. szervo bemenetere egy ismetlodo(50x 1 sec alatt) pulzust kell adni aminek a kitolteset tudod valtoztatni, nyers megvalositasnal, 3 felhiddal tudod hajtani a motort, fontos kiemelni, hogy ezeknel a motoroknal nincsen pozicio-szenzor szoval a vezerlonek figyelnie kell az indukalt feszultsegeket mikor eppen nem hajta a motort...

bmejdz9nu

http://search.ebay.com/?fcid=93&fpos=&catref=C5&saslc=0&sabfmts=2&floc=1&gbr=1&sascs=2&fobfmt=1&saaff=afdefault&sbrsrt=d&sacur=0&ftrv=1&fbfmt=1&ftrt=1&fcl=3&fsop=34&fsoo=1&frpp=50&satitle=Brushless+Motor+contr*&from=R6&saslop=1&sacat=-1&saobfmts=insif&fss=0&save=Save" TARGET=_fnew>Lehet, hogy csinálni akar? Olcsóbban mint a ferdeszeműek :) (link lentről felfelé - szállítással Mo-ra)
Egyébként ahogy írod... min 3 FET .... de ha kétírányú a vezérlő pl. autókhoz, hajókhoz akkor még több... Egyre olcsóbbak... biztos sok fogy belőle...

000000000

Hello mindenkinek
A kulso forgoreszes BL modell motoroknal nem art figyelembe venni ,hogy nagy tobseguk 7polusuak!  A rc BL motor szabalyzok szinten Max Elec 100Krpm tudnak.Ebbol az kovetkezik,hogy a motor fordulatszama nem lessz nagyobb 14000-nel,akarmennyi is a motor KV erteke!.Aki gravirozni szeretne kenytelen lessz belso forgoreszes motort valasztani.A belso forgoreszes motorok.Altalaban  2polusuak.Ezeknel  
nagy a fordulatszam, kisebb a nyomatek es meg kell oldani a hutesuket.PL nekem van egy Keda B36-50-17 es motorom ez kb 30krpm-nel "ures jaratban" 1perc alatt ,felvett aram 3A, 50fokra melegedett fel  

bmejdz9nu

Ezen a polusszám dologban... totál homályban vagyok... Azt írják, hogy minden motor minden vezérlővel meg... ez igaz?
http://www.traxxas.com/products/accessories/pdf/KC1075_velineon3500_070706.pdf" TARGET=_fnew>Pl. ehhez a motorhoz az írják a Pdf-ben (második bekezdés) , hogy minden vezérlővel megy...::: Mik a kötöttségek? Ez a motor nagyon szimpi nekem! (ez ugyebár egy nagyobb kategória... és belső forgós... és precíznek néz ki... és az 50.000rpm is meg van adva az adatlapon...
Ez pl.hány plusú??? Mia véleményed erről a motorról?

A külső fogórészes... hát igen azok az olcsóbbak...

000000000

Valamire homalyosan emlekeztem. Van a mar tobbszor linkelt "servo pulser" aramkor. Elvileg akkor az is megfelelo lehet a sebesseg szabalyzasra.

A KEDA B36-50-es amit emlitettel - ez nem 7 polusu ugye?
A melegedes vizzel kordaban tarthato - legalabb is ha 100-150W-os cpu-nal sikerul... (:

svejk

Elvileg 0-ás illesztés tehát kézzel szinte szerelhető kellene hogy legyen. Esetleg egy kis hőfokkülönbség segíthet.
Motoros! Ez irányú tapasztalat? Milyen pontos a gravírtű átmérője?

000000000

Peter, vagy Misi irta, hogy eleg szorosan illeszkedik. De nem veszes parban a csapagy. Illetve egy kis lehuzo - sajtolo keszuleket is lehet kesziteni, ha bevalik ez az egesz dolog.

bmejdz9nu

Ha nincs motoros...  
Pontosak... mikrométerrel alíg van különbség... és szinte mindegyik kis "erőltetéssel" belemegy hidegen a csapágyba....  
Pontosság: Ha a profiknak jó volt a szerszám méret az első életében :)

bmejdz9nu

Ez a Misi féle megoldás a tökély... amit én akarok csinálni ("szerszám a motorban") az csak majd vicc lessz melette... ezt tudom! :)