Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

jv7pu3a5p

Adok Veszek: #18206  

tymf898iv

Sziasztok!
A Varsányi Péter féle fortuna szettről érdeklődnék.
Tudom,hogy már nem mai téma és kicsontoztátok oda-vissza,de nekem most lesz aktuális.Érdekelne,hogy  
bevált-e ez a szett valakinek. Mik a tapasztalatok...bármilyen tanácsot szívesen vennék

may47wb

000000000

kiköpte a lelkét....

me3ua0a6

Egy ER11-et mennyivel "illik" pörgetni?
Sajnos a csapágyház elkészítése 1/8"-os belsővel rendelkező csapágyakra nem lesz egyszerű. Lehetséges, hogy ilyesmi kész megoldást kellene keresnem, mint az ER11. Sajnos ennek sem tudom elkészíteni a csapágyházát XD
Viszont a csere könnyebb benne. Csakhát 3-szor hosszabb, mint a motor :D
Szóval mennyit bír ki fordulatszámra? pörgethető akár 60ezerig is?

43pbwjg8s

Az annyira hosszú amennyire Te lemunkálod! :)

me3ua0a6

Motor lehet akár patron méret is :D

43pbwjg8s

A szárnyél lehet akár csak mondjuk két csapágy+csatlakozórész hosszú is. :)

NA de a fordulatszámmal én nem juttattalak előrébb.
Valaki csak elmondja hogy milyen fordulatszámon használja.
Sokan vettek VARSA féle szárat anno.

43pbwjg8s

Egyébkéntmeg : beeeeeee!!!!!!![#beka2][#beka3]

000000000

Nálam 27-ezret pörög a 8mm tengelyátmérőjű ER11-es fortuna, ventis hűtés mellett.

me3ua0a6

Köszönöm! Az már jó adat :P
Gondolom a csapágyak is még a varsa féle SKF-ek?
Érdemes lehet kerámia hybridre váltani, még akár csak szakaszos üzemre is?
Bár mondjuk 30-40ezer közé szeretnék én is elmenni. Körbenézek a csapágyak között.

Szalai György

Sajnos a mélyhornyú golyóscsapágy súrlódási vesztessége (amitől melegszik) a fordulatszámmal nem is lineárisan, hanem attól intenzívebben emelkedik. Kerámia golyó ezen nem segít, csak jobban bírja a hőt és lassabban kopik. Házilag és olcsón a súrlódási vesztesség és vele a csapágy melegedése, a golyók számának csökkentésével lenne mérsékelhető. Ez azért is kézenfekvő megoldás, mert egy kicsi fortunában semmi szükség arra a mechanikai terhelhetőségre, amire a kicsi csapágy golyószámát meghatározta a gyártó.
Csak hát, hogy lehet kiszedni a golyót?

sanka74

Sziasztok! Szerintetek ez milyen motor? Hogyan lehet hogy 25-60 Hz-ről 45 ezret forog?http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/szerszam_szerszamgep/cnc_gephez_maro_motor_186901473.html" TARGET=_fnew>link

Szalai György

Úgy, hogy az egy szénkefés kommutátoros motor. Mint egy lyukköszörű.

sanka74

Köszi!És megérhet ennyit?