Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

svejk

Vannak a Bearings-ék is...
Naponta közlekedik a 4-5 bolt és telephely közt egy vagy több autó.
Akkor miért nem lehetne mindenből egy kicsit tartani mindenütt? Egymás közt is tudnának "Csereberélni"..
Ááá, hülye vagyok én ezekhez, de hogy ez nem jó az biztos...

HJózsi

Ma őket látogatom meg, rákérdezek, "Mi a hézag?! " ... :D

2vkx6unz

Holnapután meg a Gördülőt ;) Akkor Csütörtökre biztosan lesz ;)

6fabbzvm

Nincs mit... [#wink] kb. 5 perc volt... Adobe Acrobat 8 Professional az elkövető.

HJózsi

:D ... kompenzációs lemez náluk valóban van, a 608-as csapágyhoz 14Ft/db : http://www.bearings.hu/termekek/csapagytartozek/termekek/csapagy/kompenzacios-lemez" TARGET=_fnew>kompenzacios-lemez
A tengelyre hézagoló viszont náluk sem volt ... ismét az 1000-es készlet rendelési opció, vagy kötőelem bolt ... Úgy döntöttem egy kompenzációs lemezt teszek a hajtott oldalon a csapágyházba, csapágy be, majd az anyával teljesen beszorítom simára, ez lesz az előfeszítés. Kézzel meg lehet oldani ezután kontrázás stb ...

2vkx6unz

Pont így tennék én is. Ha van egy NEMA 23-as léptetőd ami kuka abban van legalább egy hézagoló is ;)

000000000

Sziasztok.
Én most  készülök fortunát csinálni a marógépemhez, tudnátok esetleg nem túl nagy motort ajánlani hozzá esetleg?
Köszönöm.Csaba

Szalai György

Míg a többiek ideérnek, gyorsan megkérdezem Mert lehet, hogy ez fontos lesz a válaszhoz.
Mekkora szerszámot hajtanál, milyen anyagban?

000000000

Mivel hobby cnc gépről beszélünk  , gravírozás,fa , danamid , max alumínium . Gravír tű , 1-5 maróig , de az majd elválik mit bír.

Kicsa

Sziasztok!
Hogy jöhet ki egy http://jatek.vatera.hu/modellezes/toppower_4082_1600kv_brushless_motor_rc_auto_hajo_183040823.html" TARGET=_fnew>ekkora
motorból 3500 W teljesítmény? Mit tudnak ezek a motorok? Nem hiszem el hogy ennyire erősek,pláne nem akksiról...vagy létezik?Mondjuk ahoz képest hogy megkora,szép ára van az biztos [#circling]

000000000

hduf42fua

Hát én utána néztem a googlin.
1 cella lopo terhelve 3.5v szorozva 8=28volt,
és ahogy írja max 120A a terhelhetősége és máris közel járunk ahoz amit írtál .Viszont kell hozzá még egy min 150A-os szabályzo is.Mondjuk az is igaz,hogy nem órákon keresztül egy főorsó
meghajtásként , de egy jó kis modellbe nagyon király csak a lipo és a szabályzó majdnem háromszoros ára a motornak.

Kicsa

Értem!
Tehát akkor az valóban csak modellekhez jó...vagy jóval kisebb teljesítménnyel kell számolni.
Köszönöm szépen

Miki2

Ez a szám a motor fordulatszámát jelenti, nem a teljesítményét.
1600 1/perc voltonként.
Persze termetéhez képest a teljesítménye is nagyon nagy.

Kicsa

Igen azt tudom,annak utánanéztem. De ott a leírásban hogy akár 3500 W...azt nem értettem :)