Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

me3ua0a6

Gyönyörű! Gratula!

yuagaci9g

Valahogy igy fog kinezni;

http://kepfeltoltes.hu/100410/Z6_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Az a nagy bazi a fortuna meghajtoja.
Ha nem hasznalom, leveheto, kivulre mas szerszam kerulhet a helyere.

yuagaci9g

http://kepfeltoltes.hu/100410/Z4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Itt jobban latszik az elrendezes.

D.Laci

Ez egy TOS 80 -as gép?
Nekem is szépen dolgozik. :)

D.Laci

Egy elkészítési javaslat orsó házhoz.
2 csúcs közt az anyag két végén kintről elkészítünk egy csapágyméretet (csapágy belső méret). A csapágynak készítünk egy báb-ot. A 3 pofás tokmányt úgy szintén erre a csapágyméretre szabályozzuk. Csapággyal megbábozzuk az anyagot és úgy elkészítjük a csapágy fészket, majd a másikat. Így szerintem egy nagyon pontos egytengelyűséget érhetünk el barkácsmódszerrel.

yuagaci9g

Telitalalat, bar nem volt nehez szerintem, ilyen idetlen kestartoja csak Neki van.

gsbwxanch

Milyen motor hajtja? Teljesítmény?

yuagaci9g

Szervoszeru[#circling]24V 6A.
Meg nem hajtja, majd kiderul, mire eleg?[#circling]

gsbwxanch

Köszi!
Amúgy nagyon szuper! Fordulatra mennyire számítasz?

Alu lemezeket honnan veszitek? Gondolom nem mindenki önti...de egy tábla igen drága. :-) Lehet csíkokat is venni?

yuagaci9g

A motor 24Von 3600-at porog, es ketszeres gyorsito attetellel szereltem. 2V nal mar nem konnyu lefogni, de ha idom engedi, teszek ra fordulatszabalyzot visszacsatolassal.

Alulemezeket az Amari-tol vszek, itt vannak vagatok is, kissebb darabok, nem kell megvenni az egesz tablat.

http://amari.hu/" TARGET=_fnew>Amari

2vkx6unz

Az anya alá miért nem teszel egy kompenzátor lemeszt vagy kettőt? Rugalmas, megfelelő előfeszítést biztosít és kiküszöböli a dilatáció okozta problémákat. Menetvágás helyett meg lehetne a fogarott tárcsáknak a tengeyrögzítésénél használt kúpos szorítót is alkalmazni akkor nem is kell hozzányúlni a befogó szárához.

HJózsi

Most egy viszonylag lapos :) alátét van rajta, a fénykép kedvéért, alátétet és anyát is esztergálni fogok. Kompenzátorlemezre nem is gondoltam, miután hézagoló lemezeket is (ha kell) csak százasával készletben lehet venni és nem is minden csapágyboltban .. :(  Szóval majd ha eljön a sorozatgyártás ideje ... :DD
A következőnél kipróbálom a menetmentes megoldást, ott majd a finom előfezítést kell valahogy kitalálni, nehogy szorulása legyen a csapágynak ... :)

Szalai György

„kompenzátor lemez” Mi az, hogy használják? Van róla egy kép valahol?

000000000

Szalai György

Köszönöm. Akkor ez adja a csapágy előfeszítés erejét?