Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Természetesen igazad van a motort illetően, de nem tudtam kihagyni, hogy így indítsak hátha Péter ráharap [#smile]
Én is gondoltam rá, hogy új első pajzsot csinálok hozzá két ferde hatásvonalú csapággyal, de az eredeti alu házban van egy acél betét szépen megmunkált csapágyházzal (a többi része nem ilyen igényes. Első tesztnek megfelelő. A másik dolog ami miatt még vacillálok, hogy nem sokat lóg kia a tengely tehát nem tudok hosszú nyakat csinálni max. 24 mm a kilógás összesen, de kell a ventilátor rögzítésére is hely.  Meg a 608-as csapágy az olcsó még skf-ben is.  
Ami engem jobban izgat az a forgórész kiegyensúlyozása. Utána még mindig lehet a csapágy témával foglalkozni...

000000000

Miért nem csinálsz inkább külön külső hűtést?

2vkx6unz

Lehet, hogy az lesz a vége és egy megfelelő méretű 12Vos hűtővel lesz megcsinálva...

kly

sziasztok

az lenne a kérdésem van e valakinek tapasztalata a köv. cuccról? érdemes megvenni?
 http://cgi.ebay.com/WATER-COOLE-MOTOR-SPINDLE-0-8KW-AND-MATCHING-INVERTER_W0QQitemZ220406173709QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item33513b500d" TARGET=_fnew>motyo

vajon nem kell egy év múlva kidobni?

kly

:( mindenki pihenget? semmi válasz.....bühühü

2nbj3n5m

Ez egy nagyfrekvenciás nagyfordulatú fortuna,
és amint látom van hozzá patron is.
Nyákfuráshoz kiválló.
Janko

svejk

Mivel az első kérdésedre a válasz gondolom mindenkinél NEM, ezért a másik két kérdésesdre sem tudnak/akarnak hülyeséget írni ..

bmejdz9nu

Kellemes shopping-olást kívánok ettől az eladótól...!!! Majd meséld el veled mit tett :)

kly

miért veled mit tett?  
egyébként nem döntöttem el ,hogy megveszem. gondoltam előbb megkérdelek nálam tapasztaltabb embereket.
elsősorban nyák és fa munkákhoz kellene max néha alu de ezek is csak kis szerszámokkal úgy 3-4 mm ig kis fogással.

Szalai György

Ki a gyártója ennek? Semmi adat nincsen rajta? Mert hogy 12 hónap gyártói garancia van rá, de ki adja? És mire szól? Hogyan lehet érvényesíteni?
Mi a motor többi adata és ki garantálja? Létezik típusmérési jegyzőkönyve, mintha egy neves cég gyártmánya volna?
ISO9001 szerint gyártják, de melyik cég, hol a honlapja, fent van-e az ISO minőségi tanúsítványa?
Németországból importált háromszor hosszabb élettartamú csapágy. Mihez képest háromszor hosszabb? Hány üzemóra az, mit kell betartanom, hogy annyi legyen? A legdrágább csapágy is hamar gallyra megy, ha hitványul van beépítve! Ezt ki rakta össze?
Van rá valami egyedi minőségi tanúsítvány? Erről nem ír?

A táplálását ellátó MIC324 mikrofon csatlakozó nem minősített típus. Alkalmazása ezért csak törpefeszültségű gyengeáramú alkalmazásokban szabályos. Mivel megengedhető feszültségszintet és áram értéket nem garantál rá semelyik gyártó, használata a 220V feszültségű motoron életveszélyes.

Nekem nincsen mi alapján megbíznom a hosszú távú használhatóságában. A rövidben sem. Nekem a szó rossz értelmében kisipari kókler terméknek tűnik. Ne legyen igazam.

Én azt látom, hogy egy patron van hozzá, ami benne van, és az nem nyákfúró méretű.
Miért van két helyen megfúrva a patron meghúzó anya? Utólag balanszolták? Mitől nem elég balanszos egyből egy ilyen anya mikor teljesen tengelyszimmetrikus a formája? Hogy gyártották azt. Fogom a fejem!

kly

elsősorban a termék élettartmában vannak kétségeim.
gondoltam esetleg valaki vett már ilyet vagy a nagyobbikat és vannak tapasztalatai. a jelenleg használt Dremmel utánzatom mellett nem lehet megmaradni a hangja miatt,  meg persze üt is már rendesen(kínai). ideje lenne tovább lépni raja.

kly

most irt vissza az eladó , ER11 parton való bele.
Sajnos én nem kérdeztem tőle annyit mit György de meg fogom tenni :)

mindenkinek  köszönöm  a válaszokat.  
töpölök még rajta de valszeg nem veszem meg.

Szalai György

Ha feltennél az eladónak egy csomó kérdést, akkor eldönthetnéd, hogy korrektek-e vagy kitérők a rájuk kapott válaszok. Ha korrektnek tartod majd őket, akkor már részletesebb ismeretek birtokában hozhatod meg a döntésedet. Lehet ez a kotor még akár jó is, de az biztos, hogy nagyon keveset lehet még tudni róla.

kly

tényleg zsákbamacska.
számolgattam 150eFt ból kijön egy  
http://www.aruhaz.klavio.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&pfi=4275&bt=pdlist&pi=380&ck=0" TARGET=_fnew> T2 + frekiváltó. lehet hogy ez lesz belőle

Szalai György

Ugyan annak az eladónak (aki csak boltos, nem gyártó) egy másik Ebay oldalán kiderül, hogy a motor „From Hong Kong” eredetű. Bizonyítás képen van ott egy ISO minősítő tanúsítvány. Ezen szerepel egy gyártó. A neve elejéből kiderül, hogy ShangHai-ban Hangzhou városban van a telephely. Medical Equipment Plant (Orvosi Berendezés Növény) a cég neve. Jó barátom a Google nem talál ilyet. Amit az nem talál az nincs is. A tanúsítvány alján, annak tárgyául több gyártmány van felsorolva. Sterilizátor készülékek. Nincs köztük marómotor.
http://cgi.ebay.com/WATER-COOLE-MOTOR-SPINDLE-0-8KW-AND-MATCHING-INVERTER_W0QQitemZ220406173709QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item33513b500d" TARGET=_fnew>http://cgi.ebay.com/WATER-COOLE-MOTOR-SPINDLE-0-8KW-AND-MATCHING-INVERTER_W0QQitemZ220406173709QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item33513b500d