Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

000000000

Mitől nem o gyűrű az egyik, és mitől az a másik???
Már látom, az egyik inkább a B re hasonlít:)))

s7manbs8

Régebben a bicikli gumija is tovább bírta.

000000000

Jaaaa, barátom, manapság, a lehető legnagyobb semmit akarják eladni, nagy menyiségben, mégnagyobb mennyiségű pénzért.
De, az ügyesebbek a kis semmit is eladják drága pénzért. De, ezt, itt, nem ragozom tovább.

s7manbs8

A rugóból készült gyűrű az hogyan működik ?

000000000

Pontúgy mint a gumi:)))

Na, nem várom meg a kedves válaszod inkább......

Az egy teljesen egymás mellé tekert rugó spirál, aminek az egyik vége vékonyodik és bele tekerhető a másikba. Így jól összekapaszkodik.  
És, máris kész az O rugó gyürű.

s7manbs8

Megpróbálom elképzelni, így zene hallgatás közben.

s7manbs8

És rá van húzva a két tengelyre ?

000000000

Két tárcsára, az ékszíjhoz hasonlóan.

Mivel a gravírozáznál nem nagy erők keltődnek a 2-3 tizedes hegnél nem is kell brutál szíj ami aszi a motor erejét.  
De aki faipari marót akar, az ezekre a megoldásokra rá se nézzen.  

besirkyjh

A szimeringek belselyében hasonloak vannak .

Szalai György

Bicska

Érdekes, hogy ha jól rémlik, akkor Vbodi csinált ilyen dörzshajtás jellegűt, de neki nem működött. Már nem is emlékszem, hogy miért...

ukcge40u

Ilyeneket használtunk karbantartó koromban.
Nagyon pontosan kell sütni, különben üt. És az esetek nagy százalékában a sütésnél szakad el.
Attól még jó lehet gravírhoz, csak a nagy fordulat aggaszt a picit is egyenetlen sütéssel együtt.

2vkx6unz

Beszállok én is a "játékba" íme az én megoldásom:
Direkt hajtás kuplung nélkül [#buck]
Ja és ez már BL !
http://cnctar.hobbycnc.hu/skatona/Motor/Motor_1_kicsi.jpg" border=0>

A mappámban van még egy kép.
A konstrukció még nem végleges. Ebben a megoldásban két mély hornyú 608-as SKf csapágy van. A két csapágy távolsága 65mm. Ha új befogásra is alkalmas első elemet készítek a motorhoz akkor ez lehet hosszabb.
Sajna frekiváltó hiányában még nem tudtam kipróbálni...

s7manbs8

A képet nem is néztem, de találkoztam olyan köszörűvel, egy ismerősömnél, amin vagy 20 éve rajta volt egy ilyen végtelenített szíjhajtás és érdekes módon még mindig működött.

s7manbs8

A képet nem is néztem, de találkoztam olyan köszörűvel, egy ismerősömnél, amin vagy 20 éve rajta volt egy ilyen végtelenített szíjhajtás és érdekes módon még mindig működött.