Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ide is beteszem... mert itt volt szó róla...

########## TALI SPECIÁL ########## [#smile]

Főorsó építő szet...(közép teljesítményű)
ER11 patron rendszerű befogató szár; tengely átm: 8mm szár hosz: 100mm

(Az ER11 patronrendszer 1-6mm-es terjedő szerszámokat tud befogadni. 0,5mm-es lépésekben gyártják a patronokat.)
Van és beszerezhető ezen kívüli méret is! Pl. un. "felméretes" patron is 8mm-esben...
Van és lesz a talin ehhez "igazi" 1/8"-os (nem 3-3,5mm-es) patron is!

Az építő szet tartalma:
1db ER11-es szár
1db ER11-es kulcs
4db "Noname" 608ZZ csapágy (8x22x7mm)
1db 770 SHF-8515RD 12V DC motor (12V 25.000rpm) https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/For_Sale/ER11_SET/RS-770SHF_8515RD_tuning.jpg" TARGET=_fnew>Adatlap itt (jpg)

Ár: 15.000Ft komplett (12 szet van/lesz) Az ár csak a talin oké... erre a 12 szet-re...

Opciók:
1/8"-os patron, teljes ER11-es patron szet, a szár és a motor közé 5/8mm-es kupplung; SKF 608ZZ csapágy; a "tartalék" motor 3000Ft/db...
Talán... nem tőlem... csapágyházak a fortuna építéshez... (csapatmunka :)

ER11 szár a 4db csapággyal és a (jó nagydarab) kulccsal:

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/For_Sale/ER11_SET/P1360750.JPG" border=0>

A DC motor:

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/For_Sale/ER11_SET/P1360767.JPG" border=0>

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/For_Sale/ER11_SET/" TARGET=_fnew>További képek itt::::::::::::::::

Teaway

Mekkora kulcs kell a nyakhoz?

bmejdz9nu

s7manbs8

Külön csak ER11 szár nincsen eladó, annak mennyi lenne az ára ?

bmejdz9nu

15.000Ft ... és csapágyakat, kulcsot és motort eldobod :)

s7manbs8

Igazad van, egyszerűbb lesz ha esztergálok egy olyan szárat...

De ahhoz meg vennem kell tőled egy esztergát is, jajj most vagyok bajban, sok lesz a kiadás...[#circling][#circling][#circling]

bmejdz9nu

Majdnem vittem esztergát a talira eladni:)
Csapágyház is lesz ehhez a talin... ha jól vagyok értesülve... nem kell esztergát venned :)
Kiadás... Örülj neki, hogy nem havonta van tali :)

s7manbs8

A csapágyházról van itt kép valahol ? Nem emlékszem ilyenre.

bmejdz9nu

A csapágyházakat nem én csinálom ill. árulom... Egyenlőre én sem tudok sokat róla... de egy tapasztalt "kisfortunás szakitól" lesz = tuti ok.

000000000

Szia RC! Régen írtál! Neked hogy vált be a BL
motoros fortunád, amit már régen megcsináltál,
meg vagy vele elégedve?

000000000

Hali!
Még megvan és megy is. Igaz ritkán használom. Csak műanyag lapok gravírozásánál, mivel csak 3 mm-es gravirtű fogható a patronba.  
Mint évekkel ezelőtt erről vitáztunk nem mindegy milyen motort és szabályzót használunk.
Mivel modellboltom volt régebben, nagyon sok motort és szabályozót teszteltem. Annó leírtam, hogy nekem a nagy cseh MegaMotor BL (6 mm-es tengelyvég és csapágyazás) és Jetti 3F szabályzó hozott jó eredményt max 15 000 1/min fordulatra. Csak mosolyogtam a 30 000-es BL motorok gyilkolászásán. Ott már tényleg kiesnek a modell motorok a szinkronból terhelve (csökken a fordulat), és az elktronikus szabályzó nem képes a frekit hozzáállítani (nincs akkora átfedése) és izzik minden.
És persze soha nem állítottam, hogy ez olcsó dolog. De ha modellezők CNC-znek is (az USA-ban a hobby CNC-sek 90% modellező is), akkor lehet ilyen konfigurációjuk a szekrényben.

kly

"de nincs ilyen megfizethető árú motor sem vezérlő a piacon... sajnos. "

szerintem ez nem tul drága (100-150 Euro) kb ennyibe kerüle egy komolyabb RC motor is.

http://shop.maxonmotor.com/maxon/assets_external/Katalog_neu/eshop/Downloads/Katalog_PDF/maxon_ec_motor/EC-programm/new/newpdf_09/EC-16-236917_09_EN_147.pdf" TARGET=_fnew>BL motor HALL senzorral

bmejdz9nu

Kinek mi a megfizethető? 15 Watt = 150 Euro... és + a vezérlő (az mennyi?) +Áfa? + szállítási költség...
= ennyiért vehetsz egy komplett "gyári" főorsót... ami több mint 15W-os...
Itt egy olcsó főorsó a cél... minél olcsóbban...
Ez nincs arányban a 3000Ft-os DC-vel... amihez vezérlő sem kell...
De keressünk jobbat... hátha! De azért 15W az kevés lesz/lenne egyébként is... vagy?

bmejdz9nu

Aztán jó lenne egy ER11-nél egy lehelettel nagyobb főorsó megoldás is...
Az ER16/20... azaz a fortuna szár átmérője 20mm-es...
Sajnos a 20mm-es belső átmérőjű csapágyaknak elég kicsi a max. fordulatszáma...
Jó lenne egy ER16 pl. 12mm fortuna szár átmérővel... de olyat nem találtam... de keresem erre is a megoldást...  
Azaz eggyel nagyobb verzióra is egy olcsó megoldást... (lehet hogy "csak" 20.000rpm-re... de már elég lenne...)
Az ER16 patronrendszer már 10mm-es szerszámot is képes alapban befogadni...

A másik véglet is jópofa lenne... pl. egy ER8-as rendszer...
Az ER8-as csak 5mm max. patront ismer :)
De még kisebb... itt kimondottan csak az 1/8"-os szerszámokra lehetne csinálni... kisebb motorral...

Szóval... lehet még ezt a dolgot variálni... Ezért vagyunk... több szem többet lát :)

A Tali után többen lettünk "kísérletezők" azaz akiknek a birtokába kerültek az ER11/8mm-es szárak...  
Egyébként annyi ilyen talált gazdára amennyire pont gondoltam...

Ma találtam olyan csapágyat... aminek még "normális" ...azaz nemzetközileg nem is létező számozással nem is létezik :)
Azaz pont akkora méretben van mint egy 608-as mélyhornyú csapágy 8x22x7mm-es...
DE!!! ferde hatásvonalú...!!!

Mert a csapágyakat ezzel a fortuna szárral Motoros és Vbody is jó messze tette egymástól... biztos ami biztos alapon...
A ferde hatásvonalú csapágy felhasználásával ez a távolság csökkenthető lenne... akár a két csapágy "egymásba" tehető lenne...
Sőt nagyobb radiális erőt is tudnának...

Szóval a "játéknak" és a kutakodásnak ... a megoldásnak rengeteg lehetőségei vannak még...

besirkyjh

Mi lenne a különbség a két föorso között !?

Az ER11 max7mm-ig fog és fordul pl 30 000-et és a fordulat miatt csak 3D-re , relief-re tudod használni egy 15 vagy 30 fokos maroval .
Az ER16 max11mm-ig fog és fordul pl 20 000-et és a fordulat miatt csak 3D-re , relief-re tudod használni egy 15 vagy 30 fokos maroval .

Mennyibe kerül a két kis ferdehatásu csapágy ?
Az ER 16 ot mekkora motorral akarod mehajtani ?
7mm fölött hány olyan marot használunk ami erre a fordulatra jo ( vannak persze csak nem használjuk ) ?
Az ER 16 már alkalmazhato nagyobb, erösebb megmunkálásra amihaz felesleges a 20 000fordulat ,viszont nagyobb teljesitményü maromotorra lessz szükség .
Még mielött félreértésre kerül a sor nem azért kérdezem mert hülye vagyok hozzá csak megint nem értem a tényleges célt .

Szerintem ha ER 16 akkor max 10 000 fordulat minimum 5-600Watt és átgondolt csapágyazás 15-17mm tengellyel és természetesen 3db csapágy az oson esetleg az elején tügörgös .

Részemröl ennyi , majd olvasom a hozzászolásokat !