Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

még nem vettem meg előbb tanácsot kérek itt

6ywv3872f

Nem fogja bírni a kiképzést. A csapágyazása túl gyenge, a tengely átmérő is kb 3.175mm, továbbá nem tartós folyamatos használatra van kitalálva.Nekem is van több ilyen motorom. Úgyhogy szerintem felejtős. üdv

000000000

Ezekről a motorkról már beszéáltünk itt évekkel ezelőtt is, érdemes visszaolvasnod. Mivel maximum néhány 10 W kell garavírozáshoz, a teljesítménye bírná, azonban a nagyobb gond az, hogy ezeket a nodell motorokat nem tartós több órás üzemre tervezték, hanem néhány percre, ahol néha csúcsra járatják. Emiatt is aztán szeret melegedni... Valamint a csapágyazása se alkalmas arra, hogy közvetlenül marószerszámot működtessen, így valamiféle fortuna egység is kellene hozzá.

xfg6v697j

köszönöm a tanácsokat.
akkor ezt nem fogom megvenni, mert egyértelműen nem alkalmas a feladatra.

esetleg csinált már valaki léptetőmotorból főorsót,vagy az is felejtős?

000000000

Ez nagyon nagyon felejtős.

000000000

Szia!Nekem egy 130wattos kézi gravírozó van a gépemen a legnagyobb baja az a műanyag csapágyház,mert nagyon hamar lötyögőssé vált a tengely,de egy normális pl er-11es fortunát direktben meghajtva vele szerintem nyákgravírozáshoz ez a legjobb és legolcsóbb megoldás.Láttam már itt a fórumon 5(vagy 50)wattos motorból készült fortunát is ami elég szépen dolgozott a nyákon.De én nem csak nyákgravírozásba gondolkodom,ezért majd ha lesz pénzem ami a közeljövőben nem valószínű akkor beruházok egy er-16os fortunára meg egy nagy villanymotorra,mert az er-11 inkább magas fordulatra alkalmas kis szárátmérőjű szerszámoknál és a patron is piszok drága hozzá.

3smbkb69

Naggyon láma kérdés ,mivel naggyon hülye vagyok hozzá.
Lehetséges egy ilyebőlhttp://elektronika.vatera.hu/muszerek_alkatreszek/villanymotor/allando_magneses_motor_1443310918.html" TARGET=_fnew>linkfőorsó hajtást csinálni?

279nwbpsa

Milyen anyagot munkálnál meg ezzel?

Csaby

Ha teheted a kefés motort inkább kerüld el. E nélkül is van elég hibaforrás.

3smbkb69

Szinte mindenfélét,de elsősorban műanyag,színesfém.

3smbkb69

Akkor milyet fajta motort keresgéljek?
Számít a motor mérete is,azért is kezdtem nézegetni amit belinkeltem.

000000000

ewz a motor egy nagyoj jó kis moci
én nem mondanám felejtősnek gravirozáshos igaz hogy ezek a motorok 11,7 voltal müxik és jár hozájuk egy 3 fázisu sabályzó :) és egy szervó teszterel tudod szabájozni a fordulatát,http://www.rcmodell.com/shop/product_info.php/cPath/30_305/products_id/1664 ez a szabályzó és mivel ezt a motort rádió távezérlővel irányitsuk ezért kéne hozzá egy vezérlő, de ijen szeró tesztert már ezerért lehett vani vagy lehett csinálni is akit érdekell anak tudok bövebb infot adni ez iránt :) és még olcsobb hejett is tudok mondani :)

Csaby

Mint a topik címe is. Kefe nélküli.  
De ez csak javaslat, mert nem akarok más pénztárcájában turkálni.

000000000

Én az ER11-es patronbefogós fortunát javaslom egy 100-150W-os Dc motorral.Hosszbordás szíjjhajtással.
Klassz, csendes meghajtás.

000000000

ezek a mocik 3 fázisú kefe nélküliek :) mér csak tudom mert ez a motor van a mig 29 esembe ami itt kog elötem :) és 190W tejesitményű fordulata pedig 26000/perc vagyis huszonhatezer :)