Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Persze ha leirnám azt is hogy miböl akkor jobban lehetne érteni .

Tehát : HDD motorbol .

Ma ilyen napom van :)

besirkyjh

Sött , én már arra is rájöttem hogy elég 1 Z-s is és van olyan ami müanyag kosaras ( halk üzemü ) .

Motoros

A kis motor csupán egymagában, csupasz tengelyvéggel mennyit vesz fel?
Nekem az a tapasztalatom, hogy ezek a fajták nem bírják a tartós üzemet, és nagy az üresjárati áramfelvételük is.

000000000

Nekem egy ilyen motor van a gépen ER11 összeépítéssel, és 4-5 órákat gond nélkül megy.

9npx2xk89

Megjött a motorom, csütörtökön hozza a DHL.
47.000Ft volt a szállítással együtt, szerencsére maga a motor csak 150$ volt, ami nem volt vámköteles, csak a 12600Ft ÁFÁ-t kell a motorra és a szállításra megfizetni, így 60.000-ból megvan az 1.5kW-os motor. Az itthoni árakat meg lehet nézni hasonló kategóriában. A t2-es motorokból a legkisebb is többe kerül nettó, az 1100-os is kétszer ennyi bruttó. Ja és ez teljesen legális behozatal, semmi sunyizás.  
(Egyébként pusztuljak el ha nem unió ellenes, hogy valamire amire kint megfizették az ottani ÁFÁ-t, arra itthon is meg kelljen fizetni az ÁFÁ-t miközben értékteremtő termék nem jött létre (itt szállításra gondolok))

000000000

Azért ez marhajó, hogy te veszel valamit valakitől, aki totál külföldi, én meg tartom a markom a "jutalékért". Fizessek utána áfát akkor, ha tovább értékesítem!

9npx2xk89

Én sem értem. De ez a magyar vámtörvény.
Jellemző hogy vámot 202$ után kell fizetni, de ÁFÁ-t mér 22$ után.
(Persze a vámosok nem vacakolnak 25-50$-os tételekkel, de hogy a 63$ szállításért miért kell ÁFÁ-t fizetnem azt senki meg nem magyarázza.

hyuekyh7a

Biztos,hogy nem unió ellenes, mivel az uniónak az a jó ha belül vásárolsz és büntet a vámmal is ha unión kívüli országból veszel valamit.

9npx2xk89

De ez nem vám! ÁFA! Általános Forgalmi Adó a semmire!

HJózsi

Az összes UK Porthsmouth egy család szerintem ... már befenyegettem őket, hogy riportolom az eBayen hamis áru helye megjelölés miatt ... azt írták 8 nap múlva jön, ill két napja : "Dear friend
there will be a package will be arrived our UK warehouse  within 6 working days  
but i am not sure what is included in this item "

Azt írom válaszba : imádkozzál, hogy legyen bebnne, mert mindannyiotokat riportolni fogunk ... :)

HJózsi

Első ilyen beszerzésnél mindannyian így gondolkodunk ...  A Vámhivatal meg úgy, hogy az áru árába a szállítás is beletartozik ... és ezt valóban a kereskedelem be is építi ... a szállítás egy szolgáltatás ami áfa köteles és a kör már be is zárult ...  A mantshaftom, Attila bácsi is berendelte ugyanezt a motort, majd 2 hét kussolás után az érdeklődő levelünkre írták, hogy utaljon még 39 USD-t mert 7-es régió vagyunk és drágább a szállítás, amire ők ráfizetnek ...  Na kértük is a pénzt vissza, amit azonnal valóban vissza is utaltak ( PayPal) és még 5 USD-t a kellemetlenségért ! ... Ezzel együtt hamis információt tesznek ki az áru helyéről és aki a magyar eBayt nézi még könnyebben megtévesztődik tapasztalat hiányában ...

9npx2xk89

Én is próbáltam az UK-ból rendelni, de hirtelen mindnek elfogyott a készlete é csak kínából tudták hozni. Inkább olyat választottam aki nem hamukázta hogy uk, hanem bevállalta, hogy kína.

9npx2xk89

Nem biztos hogy nyerő lesz, mert lehet hogy Porthsmouth egy vám szabad terület, és ha onnan küldik tovább ugyan olyan mintha kínából jönne. Az enyémet csütörtökön kapom meg, mert a szállítási időre 12-18 óráig mondta. Mondtam neki kicsit szűkebben ha lehet, erre jött egy 12-16h-s ajánlat, mondtam másik irányba szűkebb, azt nem tudta ígérni, csütürtökön asszony otthon lesz, úgyhogy mondtam nekik, hogy akkor hozzák csütörtökön. Szóval szerintem hatvanban lesz egy még garis kress is eladóm, meg a perske, meg egy ER11 is. Mondjuk a motort nem a mostani gépemre akarom felrekni, hanem a combosabb épülőre.

HJózsi

Nekem is folytatják a hamukázást, de ha ez vámszabad akkor a magánszemély tényleg becumizhatja, ha onnan úgy pattintják tovább, hogy nem "EU"-sítják, hanem majd a címzett ... Cégesen persze elhárul ez a probléma, bár bonyodalom azért marad, viszont számlával kell eladni, így marad a nyűglődés, ha nincs a szomszédban egy olyan vállalkozás ...

9npx2xk89

Nekem ez mos 60.000 forintba került full hivatalosan. Ha tudsz új 1.5kW-os ugyan ilyen motort (benne van már az err11 befogó is) akár 50%-al drágábban, akkor szólj. Ma hozza a futár, délután bekötöm és kipróbálom.