Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

000000000

"Ha jól tudom Tibor45 is valami hasonló
motorral működteti a főorsóját..."
Nem jól tudod, sajnos nem ilyen motorral....

besirkyjh

Nekem ugytünik mintha ferdehatásvonalut rajzoltál volna .A 608 -as egysoros mélyhornyu nem ?

iezx50gsm

...hát igen,rakok bele 2 db-ot kap vagy 60 V-ot...az ER16A-m-ra aljára és tetejére rakok RHP THRUST 7204BETNU páros csapágyat...[#vigyor2][#vigyor2]

iezx50gsm

mármint 2*2 db páros csapágyat

Szalai György

bmejdz9nu

Most ezt hagyjuk... majd visszatérünk a szervó topikban... Egyébként is még tesztelnem kell az AC-t...

bmejdz9nu

Igen. A 608-as csak mélyhornyú... 10-es alatt nincs, nem gyártanak(?) ferdehatásvonalú csapágyat...
Gondolom minek... a mélyhornyúnak is elég mély a golyók pályája... így hasonló... kis túlzással...
Ugyanabból a méretű csapágyból a ferhatásvonalú kevesebb ford. számot tud...

000000000

Kérjél tőlük egy árajánlatot, majd megtudod!:)

bmejdz9nu

Olyan 300 Eurótól vannak (nem ez - ez talán több) + az olcsó vezérlés hozzá:) de spéci lesz :)

000000000

Erre kár visszatérni, csak az a két érv amit
írtam józan parasztésszel belátható.

besirkyjh

Ráadásul nagyon is igazad van .

besirkyjh

A FAG-nál 20 mm-es furat alatt nincs is ferdehatásu .
Akkor hogy rögzitjük a csapágyakat ?

bmejdz9nu

SKF-nél 10mm-ig van... majd meglátod :)

000000000

Ma kaptam Varsától egy fortuna szettet.Az ER11-es patronbefogóval csináltam egy fortunát. A tengely 8mm-es a csapágy SKF 608-as 22/8mm. Jól sikerűlt, az M8-as menet vágása a köszörűlt szárba keserves volt, de sikerűlt.A patronba befogtam egy világbajnok Varsányi-féle balraforgót, a marószáron 0.012mm ütést mértem ez az elvárásaimnak megfelel. A fortunát a motorral egy rugóval kuplungoltam össze. A fortuna tengelyén az M6-as menetre feltekertem a rugót, a motor tengelyére tettem egy 5mm furatú, kívül M8-as menettel ellátott illesztőt, ami M6-os imbusz hernyóval rögzíthető a motor tengelyére. Erre a menetre feltekertem a rugó másik végét, nagyon szorosan illeszkedik.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.10.30/DSCF2284.jpg" border=0>

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.10.30/DSCF2285.jpg" border=0>