Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Encoder használata

Indította gaben, 2024 április 09, 16:29

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem baj, megvárunk!

000000000

Ez pedig engem is érdekelne! A PayPal már engem is megizzasztott, de hála ViP-nek, sikeresen kimásztam belole. Nagyon sok pénzt lehet így megtakarítani. A banki átutalásnál 12ez. Ft-ra 4500-at fizettem rá (mert elírtam a címet és nekik kellett kikeresni, de amúgy is 2500,-Ft az átutalás). A PayPal-on keresztul csak 40,-Ft a tranzakció! Ez azért kulombség!  
Most csorog a nyálam egy pár motyóra az Ebay-ról, de nem merek hozzáfogni. Úgyhogy igyekezz a gépeddel Péter![#taps]
...elolvasás után kérem torolni, nem ide tartozik...

bmejdz9nu

Ki az a VIP? :)
Lehet, hogy egy önző "egyén" aki csak a pénzedet akarta és azért segített? Tehát rabló... :) ne bízz benne...;)

Na majd "felkapott" topik lesz... De más is megcsinálhatja... többen tudják a dolgot...

000000000

Természetesen, csak valami onzo fazon lehetett, lehet, aki az áruért még pénzt is akar! Ilyen pofátlanság! Kifosztott a pénzembol, pedig csak egy jó pár darab marót akartam tole. Rabló... , de még egy párszor szívesen hagyom magam kifosztani...    Nem VIP, hanem ViP - ...stb. , de nehezen kepcsol annak, akinek mindig kapcsol...[#fogmosas]

000000000

...bocs! kapcsol, nem kepcsol...

svejk

Sziasztok!
A Heidenhain EnDat protokoljáról tud-e valaki magyar nyelvű leírást?

bmejdz9nu

Ebből az encoderből tudtam szerezni pár darabot kisérletnek: (és valószínűleg lehet... :)
HEDB-9000-A09 - 500cpr
2-Channel encoder and codewheel, 23.36mm Optical Radius bundled pack
Tengely átmérő: 1/2" azaz 12,7mm.

http://www.avagotech.co.jp/products/product-detail.jsp?navId=H0,C1,C4935,C5349,P94168" TARGET=_fnew>www.avagotech.co.jp

http://www.avagotech.com/pc/images/product/Product%20Image/94168.jpg" border=0>

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20szervoval/Encoders/HEDB-9000%20Encoder%2012.4mm/HEDB-9000.pdf" TARGET=_fnew>Adatlap.

Jó ez? szervóhoz? Adatok megfelelelőek?

000000000

Ez ideális...
Már csak egy jó motorra kell szerelni!

bmejdz9nu

Na ennek örülök... 8 db-om lesz előszörre..
Ez egy megfizethető encoder...
Ha bevállna, lehetne behozni a gyártótól... persze ott min. 500 db a tétel, de most lesz pár próbának... :)

A jó motor: (Vic)  
Arra ébredtem, hogy álmomban egy szervómotorgyárban ragasztom a cimkéket egyfajta "kétes minőségű" motorokra, hogy Norbi bocs akarom írni Tibi ajánlásával... [#nyes]

000000000

Szabad tudni milyen áron adnak ott egy ilyen encoder kittet? vajon 500-as tételnél ez mennyire lesz barátibb ár?

bmejdz9nu

Ez Ebay-os...  
Laci múltkor "felbérelt" ugyanilyen 10 db-os (6mm-es átmérőhöz) szetre de az nem jött össze... ez ugyanaz csak nagyobb tengelyre... és "csak" 8 db...  
olcsó volt... szerintem...
Azért tetszett meg mert egyértelműen lehet azonosítani a gyártót... és a fél világon árulják mint a legolcsóbb encodert... ezért is bizalomgerejesztő a dolog...
Hogy 500 db mennyi? még nem tudom... majd ha ok. "gázt adok"..  
Ennek a 1/2"-os darabja csak 5 Euro volt... :) szerintem az jó ár.. vagy?

svejk

Miért nem vetted meg mindet ennyi pénzért?

bmejdz9nu

Ennyi volt összesen azért... A 4mm-es nem kelett senkinek.... megmaradt az eladónak (3 Euro/db), 512-es sem kellett senkinek sem (3 euro/db)... az 500-as 6mm-es (10db) meg 56 Euro ért ment el... (nekem Lacitól csak kevesebbre volt "felhatalmazásom"... :)
Ez volt az utolsó darabok... de biztos lesz még....
Ennyi a történet... most ezeket a saját szakállamra vettem... persze 80-ra állítottam be a robotot... de jól sikerült...
Azt sem tudom milyet nézzek... nem írjátok le... én meg holt hü..e vagyok hozzá... ez a baj... nade majd belejövök... :)

svejk

Az elegáns az az osztású amelyik az orsód menetemelkedésének egésszámú töbszöröse.
De a mach-et elég jól be lehet configurálni a törtrészekre is .
Hát igen az 50 euró a reális ár, mivel nálunk is a heds9000-et ilyen áron lehet beszerezni

svejk

Kétcsatornás ,inkrementális ,TTL kimenetű legyen, min. 20kHz -es (osztástól függően)
A 100-600-as osztás általában elég, feljebb a mach úgy sem tudja kihasználni.