Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem ne erőlködj!
Olvass figyelmesen.

ncw4w5nca

jani300

A merülőcsöves palackot nem kell fejre állítani .

000000000

Pontosan így van.

A pb gázpalackot is akkor érdemes fejre állítani, ha a folyékony gázt másik palackba akarjuk áttölteni.

Ezen a fórumon (meg a többin is) rajtam kívül mindenki foggal-körömmel ragaszkodik a hülyeségéhez. Még akkor is, ha rájött a saját tévedésére.

Pedig szerintem nem tévedni "bűn", hanem védeni a védhetetlent.

ANTAL GÁBOR

Gyerekek én a mai napig  használom a benzinlámpát.Terepen ( kútfúrásnál ) a műanyag csövet tokosítom vele. 100*jobb mint a PB ( ami hidegben csapnivaló vagy éppen a terepen fogy el ).  Benzin az mindig van .15 éve ki sem vettem a terepjáróból  Denszesszel melegítem elő. Manapság már elég nehéz beszerezni de a csehek gyártják. Persze a lámpát is lehet helyettesíteni egy jól megrakott rőzsetűzzel .

000000000

Köszi, értem a dolgot...
Ez egy kb. 30 éves magyar elektromos rotakapa, ehhez hol találok alkatrészt ?
Hasonlót gépet már találtam de annak is pont törött volt ugyanez. Ez egy tipikus rosszul megtervezett vagy szándékosan vékonyra tervezett darab ami el fog törni idővel.

Ezért gondoltam egyből az öntésre.

De ahogy látom nincs tömeges túljelentkezés :)

Látom egyszerűbb ha valami vasból marok hasonló valami izét aztán rátákolom.
Csak mert egy darab földet el kellene kapaálnom sürgősen.

000000000

Esetleg megválnál a beszerzett darabtól ? Vagy tudod, hol lehet ilyet kapni ?

ncw4w5nca

Szerintem kisgépszervizben be tudják szerezni, vagy tudnak tanácsot adni, hogy merre keress.

000000000

Feltúrtam a netet, az ország másik felében 4000+2000 GLSért van...
Inkább a nem profi, nem gyári, használható, és csak kb. 100 Ft-os megoldás lett belőle :
http://telectronic.hu/lomtar/100_2505.jpg" border=0>

svejk

Az eset még ྒ körül volt, pár évvel később megváltam a cuccoktól.

Az biztos hogy a Szevafém gyártotta a gépet, Brigs motoros volt.
Az alkatrész is tőlük volt való, talán még létezik a cég.

svejk

Még léteznek.
http://www.szevafem.hu/cegunkrol.php" TARGET=_fnew>Szavafém
Egy telefont megér...

ncw4w5nca

Igaz nem mutatós, de ha a célnak megfelel, akkor miért ne[#wave]

PSoft

Jó...jóóó!
De azt a sorját,pucold már le arról a vasdarabról,ha már egyszer olyan csámpásan vágtad!:)
Még...elvágja a kezed,ha ott nyúlkálsz!:)))

svejk

Szóval akkor csak jól mondta egy idősebb volt kollégám a denszeszt.

Béni

Találtam megfelelő szakembert a hegesztéshez. [#nyes]

http://www.meghivovadasz.hu/media/kunena/attachments/1502/14147-mester.jpg" border=0>