Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3szwbavt

nem szálra, hanem kilóra. lehet a 3 szál 20 deka, mittom én... de nem kellett megvennem egy dobozzal, ellenben ha majd kell, akkor bevárok egy nagyobb rendelést és ahhoz hozzácsapják az én 1-2-3 kilómat

000000000

jgg8y2a4g

ncw4w5nca

Itt a vége fuss elvéle!

Ha nem írok ne válaszoljatok[#vigyor2]

[#wave][#wave][#wave][#wave][#wave][#crazya]

3szwbavt

kedves emléked örökké él bennem!!! :-)

000000000

adren, azóta se futottam szilíciumbronzba.  
de nem felejtettem ám el.

3szwbavt

0ix4d9bfz

Üdv mindenkinek újonc vagyok a fórumon adrent szerettem volna elérni de az email valószínű nem ment el. A debreceni cnc találkozóval kapcsolatba szeretnék segíteni. Talán így elér ha még aktuális.

3szwbavt

Üdv urak! Nézegetek MIG védőgázos dobos hegesztőgépet, szilikonbronz huzalhoz, acélcső hegesztésére. Ügyebár, nekem vékony falú húzott acélcsőhöz kellene, cső csomópontok, cső áthatások hegesztésére... Nnamost, a neten főként TIG és láng megoldásokat látok... tudjátok miért?  
Az autó csővázhoz, forgóállványt szerkesztek, vagyis elég jól hozzá lehet majd férni minden oldalról a csomópontokhoz.  

http://hegesztescentrum.hu/hegeszto-berendezesek/mig-mag-inv-ved/alfaweld-hyper-mig-220-mig-mma-inverteres-hegesztogep-2ev-garanciaval.html

pld ez?  

köszi az okosítást előre is!!!
(a vásárlásra azért vetemednék, mert nem feltétel a minősített hegesztő a vizsgánál, és a meló sok idő, hónapok, és szerintem ennek a gépnek az árát minimum 4x fizetném ki egy, szakinak, akit szépen őrületbe kergetnék a sok megoldással, és benzinre is elmenne nem kevés pénz...)

frkdv6dyr

Voltam Budán egy srácnál marógépet nézni, Ő gyorsulási versenyekhez épített autót. Hegeszteni csak is AWI-val ajánlotta, és neki is a hajógyárból egy öreg szaki csinálta aki napi szinten dolgozott nála. Vettem én is egy aránylag olcsó és jó gépet, de ez egy külön szakma. Lassan egy palack argont pocsékolok el, és még csak "taknyolni" tudok de a legjobb indulattal sem hegeszteni.

3szwbavt

oks. awim van.  
ellenben hozzám nem fog eljönni ide gyanítom senki. bár lehet hogy találok a környéken valakit.
és mivel indokolta az awit, és miért nem a fogyóelektródásat?  
amúgy lánggal hegesztik a bronz forraszanyagos acél csővázakat.

de most azt gondolom, te ezt nem vetted nálam figyelembe. szerintem a szaki acélt hegesztett acéllal, és nem bronzzal? jól gondolom? én húzott csövet, keményforasztanék fogyóelektródás szilikon bronz huzallal...

frkdv6dyr

Az anyagokat nem figyeltem, de a hegesztés szilárdságánál a vékony falú csövek esetén ezt ajánlotta. A sima 2-3mm vastag csövekhez szinte bármi megfelel de a vékonyhoz a tökéletes átégetés miatt AWI-t ajánlott. Annyira nem merültünk bele, mert csak általánosan érdeklődtem semmi spéci dolog nem volt képben. Egyszerűen szeretnék megtanulni hegeszteni.