Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

svejk

Tudom nem ez a kérdés, de facán meg lehet hegeszteni.
Az enyém is bírta utána pedig beszereztem cseradarabot, de nem volt rá szükség.

000000000

Mert milyen elven működik a benzinlámpa? [#nevetes1]

Csak azért kérdezem, mert én sokféle célból használtam már benzinlámpát, de még soha nem kellett fejre állítani.
Még olyat is használtam, amin pumpa sem volt gyárilag.

Milyen elven is működik a benzinlámpa?

000000000

Tartottam tőle, hogy ez is titkosítva lesz vagy 99 évre.
Annyi baj legyen.

svejk

A titkosítás részint rajtad is függ.
Ugyanis mint írtad, Te sokat használtad akkor bizonyára ismered is a működését.
Már csak közzé kellene tenni.

Az én korosztályom szerintem  már nem nagyon használta, látni is csak messziről láttam egyszer, használaton kívül.

svejk

Ettől még szívesen olvasnám a szöveges magyarázatot is.

000000000

Nem bízom a hegesztésben, drága is volt csúnya is volt és még jó sem volt...
Ezért gondoltam, hogy inkább újra leönteni.

000000000

Van egy régi félliteres benzines forrasztólámpám,apámtól maradt rám.50 évesnél régebbi svéd "PRIMUS" márkájú.Egyszerű mint a faék.Hasonló mint a mai gázos forrasztók,tartály tetején egy kis mélyedés van az előmelegítő benzin részére,kb 2-3 cent fér bele.középen belecsavarva az égőfej a szabályzószeleppel.Lámpabél lóg a tartályba az égőfejből.Pumpa nincs rajta csak egy feltöltőtőcsavar túlnyomásszeleppel.Amíg elég a benzin a tartály tetején addigra átmelegszik és az égőfejbe sriccelő benzin elgázosodva működésbe kezd amíg benzin van a tartályban.

000000000

Szalai és Szatmári Urak már megelőztek a helyes válasszal.

Ha fejre állítják a lámpát, akkor se biztos, hogy több üzemanyagot kap. [#nevetes1]

svejk

Megjegyzem senki nem írta azt, hogy a benzinlámpát fejre kell állítani.

De ugye Te is mindig denszesszel melegítetted elő  
[#ejnye1]

000000000

Miért akarnál rábeszélni a "denára"?
Az a katalyt kályhához kell.

000000000

Szerintem először olvass.

ncw4w5nca

Ha kicsit figyelmesebben olvasnál látnád hogy, nem a benzinlámpa van "fejre állítva", hanem a gázpalack. Azt pedig teszik azért, hogy a gáz cseppfolyósan távozzon a palackból. Na ha már annyira okos vagy, és annyit használtad, miért nem írod te ide magad? miért a kérdést teszed fel, ahelyett hogy válaszolnál?

Például: hátha valaki nem tudja: Benzinlámpa működése....

Mellesleg a benzinlámpa lényege a felépítéstől függetlenül, az hogy a nyomás alatt tartott benzin annyi hőenergiát vesz fel az égőfejben, ami elég a gázzá alakításához, amint áthaladt a fúvókán.

ncw4w5nca

Ha akarsz tüzeskedni, nekem van kettő, az egyiket kölcsön adom :)

ncw4w5nca

Nem akarom elvenni a kedved, de lehet hogy jobban jársz ha veszel egy újat, vagy keresel olyan hegesztőt aki tud is hegeszteni, nem csak szeret:))  

Tegyük fel én elvállalom: te elküldöd postán 1000Ft én visszaküldöm 1000Ft mire használható mintát csinálok belőle, formázom, leöntöm, lemunkálom, csomagolom, és postára adom, rámegy vagy tíz óra. Nem tudom milyen óradíjjal kellene dolgozni, hogy alatta tudjak maradni a tömegcikk árának?