Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3szwbavt

engem ledöbbentett, hogy finom kikönnyített kettős kereszt lengőkarokat is ezzel forrasztanak, hegesztenek.  
persze ezek az autók alig 500-600 kilósak, de azért mennek is, a 300 ló körüli motorjaikkal, elég rendesen...
és mostanság sokat olvasok kutatok a csővázas karosszériákról, így akadtam rá erre.  
eddig azt gondoltam, hogy pld, egy 200 kilós V8-as motor tartóbakjait agyon hegesztve biztosítják, erre meg cusimg3 pálcával forrasztják a vékony falú acélcsövekhez.

jani300

Köszönöm a válaszokat !

vadember

Németh Szabolcs írta le a lényeget.
Sokkal rugalmasabb (szívósabb) lesz a varrat.
Egyszer láttam egy riportot egy emberkével, aki Norton versenymotorokat, cafe racereket újított fel. Csakis ilyen varratokat használ mindenhová. Ő lánggal csinálta a forrasztást (mert ez nem hegesztés!) ugyan ilyen pikkelyesre.
A lánggal normalizáló hatását is kihasználta.

3szwbavt

kellemes Kedd estét mindenkinek! :-)

szf

pvmyc6p5

Nagyon köszi,igaz előttem adren leírta (szerintem) ugyanazt amit én.
És vállalok továbbra is hasonló cafe racer váz,illetve kiegészítők gyártását ,carbon -tól titániumig .....

3szwbavt

a kovácsolás mellett? prepeg,vákuum, nyomásos hőkamra?

3vv2btrhv

Hü , az engem is érdekel , autoklávos Szénszál kompozit .

000000000

Jobb helyet nem találtam a témának.

A hozzáértőktől kérdeznem, hogy van -e realitása, létjogosultsága a gyorsacélkések kovácsolással való alakításának és a gyorsacél hőkezelésének?
Nagyon régen mintha láttam volna ilyen késeket, de ez nem biztos.
Köszönöm.

000000000

Köszi, de a .ppt formátumot nem tudom megnyitni.

Mi a házi technológia?
Igazából a forgácsolás sem az. Nincs minden háztartásban forgácsológép. [#nevetes1]

77fv9864z

Jó estét mindenkinek, kérem szépen mondják már meg, hogy az általam készített melegítő nem életveszélyes-e? Samott téglából van kirakva, a köztes részek pedig samottörmelék és agyag keveréke.  
Másrészt ha van valakinek linkje, propán-levegő keveréses égőről, azt is megköszönném.
Akármilyen hozzászólást szívesen veszek. http://pics.turirobert.fotoalbum.hu/viewpicture/pictureid/24298139" border=0>

000000000

Itt nézd meg az égőt. Hasnonlót csináltam én is ennek alapján. Prímán használható.
http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1128193122&order=reverse&index=11&azonosito=hobbycnc
Készítettem egy kis videót is az olvasztómról.
https://www.youtube.com/watch?v=e973if6F4ds

ncw4w5nca