Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Az eredeti kérdés az volt, hogy a "laposvas" keménysége javítható-e "edzéssel".
A válasz egyértelműen igen.
A kérdés nem tartalmazta, hogy van -e értelme a mutatványnak.

Szerintem egy kérdésnél először a kérdésre akarjunk válaszolni és ha szükségesnek látszik, akkor járjuk körül a problémát.
Soha ne akarjuk megmondani a másiknak, hogy az mit akarjon.
Tanácsokat, tippeket persze lehet adni az illetőnek.
De!
De elsősorban a kérdésre válaszoljunk, ha tényleg segíteni akarunk és ne a félrevezetésére helyezzük a hangsúlyt.
A köznyelvben a "vas" egyáltalán nem azt jelenti mondjuk, mint anyagismeret órán.
A laposvas nekem is vas. Függetlenül attól, hogy tudom azt, a vas, mint elem nem igen található minden bokorban. Ha meg valamennyi szén van benne, akkor annak acél neve.
Lehet az akár "biliacél" is.

000000000

Mint mintaszerű és mindenképpen követendő választ ajánlanám mindenki figyelmébe Berényi József nekem adott szakszerű válaszát.

000000000

Ja igen.
Az autisták figyelmébe #4375.
Akinek ez sem világos, akkor mi az?

Csuhás

A válasz egyértelműen nem. Igen lehet a felületet dúsítani szénben, esetleg újra is lehet olvasztani, ötvözni. De ha egy fémiparban kezdő felteszi ezt a kérdést akkor a válasz mégis csak a nem. Kétes eredményű házilag nehézkesen kivitelezhető munkára miért akarnánk rábeszélni?

jani300

Hát akkor próbálok segíteni godolat  ,ébresztőnek . 1,7 százalék széntartalomig hogy hívjuk a széntartalmú vasat ?
És minek nevezzük 4,5 százalék széntartalom közelében .
Elnevezés fitzikai tulajdonságokra nézve .
Melyik kapcsolódik inkább ezen topik témájához ?

ncw4w5nca

Szerintem ezt a témát jó alaposan túlbeszéltük, ezért itt az ideje lezárni. Mellesleg megkérek mindenkit, hogy mindennemű sértő megjegyzést mellőzzön legalább ebben a topikban.

Köszönöm!  

2f428kduf

Közülünk, nagyon valószínű, senki sem látott vasat(Fe)

Kelepeisz Lajos

3szwbavt

3szwbavt

üdv az uraknak, van egy előtolásos hegesztő gép, ami úgy működik hogy gáz helyett, valami por van a huzal mentén...  
és 20-40 ezer ft között lehet kapni már...
testvérem otthonra barkácsolni venné meg.
tud valaki erről a csodáról valamit?  
köszönöm!

robroy007

elsőnek azt járjátok körül hogyan lehet utánpótlást biztosítani a huzalnak !!

hol kapható ha elfogyott, illetve mennyibe kerül a hús a leveshez

000000000

Csak annyit mondanák NEEEEE!
Annyit ér mint az ára, 20-40-ért csak a palackot kapnád meg egy normális géphez.
Akkor el tudod képzelni mennyire lehet jó.
Ismerős próbált ilyen porbéléses huzalt CO hegesztőben mert elfogyott a gáz és nem volt más kéznél hirtelen.
Azt mondta hogy kínszenvedés volt mire egy zártszelvényt összetaknyolt vele.
Ajánlotta is, szívesen nekem adja az egész tekercset, de inkább ne akarjam.  

fpd0kbd4

Porbeles huzal a hivatalos megnevezés. Hozzávetőleg 10 szeres a varrat ára a co2- höz képest.Véleményem szerint   lemez ponthegesztéshez lehet gazdaságos.A hegesztőgép pedig nagy valószínűséggel olyan mint az ára.(nekem is van ilyen gagyi) Porbeles huzal címen nézz utána az aktuális huzalárnak.

sasi

Alapvetően két csoportja van a porbeles hegesztő huzaloknak. Az egyik önmagában termel hegesztés közben védőgázt és salakot, a másikhoz palackból kel hozzávezetni a védőgázt.
Iparban, különösen helyszíni szereléseknél használják, üzemben inkább a fedőporos az elterjedt. A barkács megoldásokat nem ismerem

000000000

Igen iparban használtban nem salak és védőgáz képző anyag van hanem fémpor és ezért adagolják hozzá a védőgázt. [#papakacsint]