Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Akkor megérte a ráfordított időt.  

3szwbavt

végülis meg. másfél óra hegesztés alatt 0 vakítás, régen meg állandóan kóvályogtam  kék karikákkal a szememben mert kétpercenként villogott. az az érdekes hogy ez a pajzs régen is állandóan villogott, és azt mondták, hogy azért, mert nem egyenáramú a kis olcsó gépem. és hogy egy olcsó pajzstól ne is várjam

B.Zoltán

Nagyon jó,ennek így kell működni.

ncw4w5nca

Azért csodára ne számíts:) Ha legközelebb szűk helyen hegesztesz, akkor ismét fog villogni. Ha szenzor nem kap elég fényt akkor kivilágosodik. Én ezért cseréltem le a márkás pajzsom bólintósra. Egyedül csak az nem világosodik ki, bármi is történjen.  

Ja és mi a tapasztalatod a gázlencsével?

3szwbavt

azt még nem is használtam, csak acélt hegesztettem, pálcikával, amit még ex apósom lopott össze az ÉGISZből vagy 20 éve, kb 10 doboz ESAB kóracél pálca bevonatos.  

3szwbavt

Kellene valaki, aki megtanit, az autocad vagy efféle módra.  Autot kellene rajzolnom, aztán bele csövázat,  felfüggesztést,  stb...
Nem fényeffektusos látvány rajz kell, hanem  3D nyomtathato verzio, vagyis inkább szerkezetiség a lényeg.  
Föként, Nógrád megye, salgotarján,  hatvan, gyöngyös, budapest tengely.  Vagyis orákat vennék a tanárnál. Vagy idejönne Holloköre.

ncw4w5nca

Én Free CAD-del ismerkedem, van magyar verzió, tanulási segédlet, és egy csomó videó a you Tube-on, amivel gyerekjáték megtanulni.

3szwbavt

Nézem a fotokat. Honnan lehet ezt, a magyar verziot leszedni?  
Köszi  a tippet. Azt nem tudom, hogy belekezdjek e ebbe, vagy egyböl  a komolyabb verziot tanuljam? Nem ismerem egyiket sem....  a freecad fotoit nézve, nem tul attraktiv. Lehet vele nyomtatni?  

3szwbavt

nem lelem a magyar verziot. hol találtad?

ncw4w5nca

A fiam kerítette. Sajnos most nem tudtam utolérni, de amint meglesz a cím felrakom.

3szwbavt

okés köszönöm!!!
beszéltem egy nagyon penge ismerősömmel, rettenet mire képes, jó felbontású kézfotókról, nyomtatható kézredő helyes kézszobrot csinál. amit aztán kiöntenek fémből és aranyoznak, arab milliomos ajándékaként. ő is adott néhány tippet, ezek majd mind egy rendszerre épülnek, ha egyiket kiismeri az ember, akkor a többi is könnyebb lesz.  
mint a nyelveknél.
köszi akkor, várom nagyon

s7manbs8

Pár nap alatt megtanultam én is.

ncw4w5nca

http://sourceforge.net/projects/free-cad/files/FreeCAD%20Windows/FreeCAD%200.14/FreeCAD%200.14.3700_x86_setup.exe/download" TARGET=_fnew>Innen tudod letölteni. A honlap azt írja hogy a magyarítás 65%-ban van kész, hogy ezt most telepítéskor kell kiválasztani vagy az opciókban lehet pontosan nem tudom, de ha csinálod majd kiderül.

sasi

A telepítő felismeri az oprendszer nyelvét, így a magyarítással telepíti a FreeCad-ot.

ncw4w5nca

[#eljen] Akkor így.