Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

jani300

Próbálkozni lehet . És vannak különleges eljárások . Egyszerű normál hegesztési eljárásról beszélek .
De még egyszer , erről felesleges vitázni !
Ha nem tanultál róla még mindig nem késő utána olvasni .

000000000

Nem ismered békésit azaz alias szegelgeteket ?  
Neki ilyet nem mondj, hogy nem érdemes vitázni, mert a trollkodás és  a káosz a lételeme !
Ha azt mondod neki, hogy az a piros labda piros akkor ő csak azért is az mondja rá hogy az kék !  
Csak nem értem Varsányi miért nem intézkedik, hogy ez a rosszkavarót kipenderítse innen.  

Csuhás

jani300

De , ismerem .
Amíg tud normálisan írni válaszolok .
Meg ne próbálkozzanak már a laposvas edzésével , gondoltam szólok :)

ncw4w5nca

Meg lehet edzeni valamilyen szinten, de előbb  faszén, vagy csontszén között kell hevíteni huzamosabb ideig, hogy a szén betudjon diffundálni. Plusz lehet növelni a felületi keménységet, ha az izzó vasat lehűtés előtt vörös vérlúgsóba, vagy rosszuanyagba mártod, mint például pataforgács vagy állati szőr, vagy toll. Viszont sokkal egyszerűbb ha megfelelő edzhető anyagot használsz, mint amit a jani300 javasolt C45-C60.

ncw4w5nca

Ha mindenki mindenkihez kellő tisztelettel, és alázattal szólna, valószínű senki nem vetemedne trollkodásra, és szép takarosan be tudna illeszkedni egy közösségbe. Ha egy nem hozzáértő ember ír valamit, akkor sok esetben lekezelő kioktató a válasz rá. Szerintem ez a problémák fő okozója.

000000000

Nem véletlenül kapott első osztályra repülőjegyet Varsányi Air-re csak oda útra. [#nevetes1]

ncw4w5nca

És nem véletlenül nem kap most [#vigyor2]

jani300

Leírtad a kéregedzés néhány módszerét .
Házi körülmények között egyszerűbb azért a megfelelő anyag megválasztása .
A vörös vérlúgsó mérgező is .
De igazad van , nem írta a teljes keresztmetszetet kívánja edzeni , vagy csak a felületi keménységet növelni .
A kérdés feltevéséből is lehet következtetni milyen mélyen érdemes belemenni a témába , szerintem .

000000000

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1128532148" TARGET=_fnew>Csak akkor ezt nem értem ami le van írva feketén fehéren a #28-ik bejegyzésben LINK
"Ha valaki észreveszi, hogy a kitiltott tagok újból ill. más már korábban regisztrált néven újra megjelennek - kérem jelezzék nekem."  

xg2w6ib9x

Jelezték neki, tud róla.
Túl kéne ezen lépni !

ncw4w5nca

A szerkezeti acélok jól hegeszthetők, de a széntartalom növekedésével romlik a hegeszthetőségük. Ezt lehet javítani előmelegítéssel hegesztés után hőntártásal, vagy vibrációsan feszültségmentesítéssel.    

A nagyobb széntartalmú acélokat is lehet esetenként hegeszteni, de nem minden esetben. Függ az járulékos ötvözőktől, És az elő, és az utómunkálatok alkalmazhatóságától.  

ncw4w5nca

Ha nem foglalkoznál a problémával már rég megszűnt volna számodra is. Nem értem hogy miért jó neked ez a "boszorkányüldözés" [#nevetes1]

jani300

A részletes magyarázat sosem árt , elfogadom .
Békési úrról azért feltételezem hallott már ezekről , csak próbálta mekkorát ugrom .
Lehet most kicsit vissza nyalt a fagyi , nála :)  
De nem akarom provokálni , legyen béke a fórumon .

000000000