Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

Azon meglepődnék ha látnád kijönni belőle mert 60-80 m/s sebességgel megy. :)

robroy007

Sasi jó az a revére is, mi főleg a lézervágást takarítottuk vele

Homokkal ellentétben nem koptatja az alapanyagot, nem káros a későbbi hegesztésekre mivel vas ez is és nem kvarc, ami szigetek és salakzárványt okoz  
Talán nem is okoz akkora feszültséget a felületben, szerintem... de ezt csak halkan gondolom  
Nincs extra por elszívó igene kamarában

A homok viszont jobb festék eltávolítára, mivel éles szemcse, és igazából olcsóbb is, helyszínen pedig környezetkímélő ami kijutott a technológiából az acéllal szemben, viszont porol nagyon!

3szwbavt

én pormaszkot, plexi álarcot viselek mindig, de sajna a jó minőségű bőrkötény az hiánycikk a műhelyemben.  
És tényleg eltömi a pillangót, és aztán csak sikít rajta.  

pobroy nem ritizáltam a munkád, csak kérdeztem, mert nem tudtam mi is az amit annyira nehéz leszedni. én leköszörültem a hegesztés előtt.  
elkezdtem nézni a videókat, nagyon jók, eez tényleg egy komoly szakma, még számítógépes hegesztésoktatás is van, virtuális pisztollyal.  
volt ott egy olyan kacsanyakú pisztoly, amit többszörösen is meg lehetett hajlítani a munkadarabhoz illesztve!  

van a fazékkefe, és megtekerve copfokban az acélszál. az nem dobja ki az anyagát, és nagyon arrogáns. (már többször összeveszett velem)

robroy007

Eszembe nem jutott, hogy kritizáltnál valamiért is !

Joker vagyok a cégnél, sofőrtől lakatosig a cnc-n át az íróasztalomig ahol meg tervezek meg irányítok :-)

3szwbavt

Több hegesztés, ( a küldött videóidban)  sűrű-pikkelyes, persze szép, és erős is, de mi a titka a nagy és lépcsős pikkelyeknek? Bár azt inkább nem vas, hanem bronznál láttam...
Kell-e hozzá vennem impulzus gépet?  
Az én gépemen csak az ampert lehet állítani.

3szwbavt

nna az a lemezhegesztés ohhh, görnyedve, profi melós, profi munka, de az egy derékgyilkos pozíció. Klassz ahogy a pisztoly a keze-esze meghosszabbítása.

3szwbavt

Hol lehet kapni olyan ujjra húzható hőálló vackot? az kellene nekem is, és nem leltem meg mi a neve.

robroy007

őőőőő itthon még nem kerestem és nem is láttam meg véletlenül se, DE nem is kell ha van már elég rutin (3nap)

igazából a ritmus impulzus nélküli gépen [#nevetes1]
megolvasztod az alapanyagokat,
beletolod a pótanyagot,
és lépsz tovább egyből

a heget gyakorlatilag vissza hűtöd szilárdra a hideg pótanyaggal így képződik egy kis "csepp" alak amit a következő ponton már újra kialakítasz
a pikkelyek mérete a két melegítés közti távolsággal is alakul 4-5 mm

alunál tudtam ezt igazán szépen megcsinálni, vasnál nem próbáltam

VighLajos

...ööööö...
Kesztyű!
[#vigyor2]

Csuhás

Google segít, tig ujjvédőt keress.

vadember

Rabb Ferenc

Régen az átlagember hülye gyereke három évig tanulta a szakmunkásképzőben a hegesztés (és minden más szakma) elméleti és gyakorlati fortélyait. Aztán csak lett belőle valami...

Egy ideje már három hónapos OKJ-s képzés keretében bármire - igen bármire - ""megtanítanak"" és még igazolást is adnak róla :)

Te már csak három napra taksálod a hegesztés minden csínjának-bínjának az elsajátítását. Gyorsul a világ...

Bár elgondolkoztam egy régi technológia tanárunk mondásán: a hegesztés egy komoly, nagy gyakorlatot igénylő szakma. Ezért aztán aki tudja, csinálja. Aki nem, az tanítja. Na figyeljenek, elmondom hogyan kell csinálni!

Bocs az off-ért [#confused]

3szwbavt

óccóóó hehe- 5000 ft.
amugy üvegszáll lehet kőper szövésű, és az olcsó.  
nekem van is itthon, kipróbálom.  

3szwbavt

én nem nézem le a hegesztést, és nem is gondolom, hogy bármit bármikor 3-4 nap alatt kiválóan megtanulnék. de azt elhiszem, hogy az alapokra el lehet jutni 3-4 nap alatt, és ezt 1 féle speckó feladatra értem,,,  
én szoborra használom a hegesztést, és rendben felrakok egy 5 cm-es szoborfejre egy fülcimpa hiányt, ha arról van szó.  
és most hogy jó a pajzs és van gázlencse, még szebb lesz és jobb.  
a másik, hogy vékonyfalu acélcsöveket fogok összehegeszteni sziliciumbronzzal, és azt kell jól megtanulnom.  
többre nincs szükségem. de ezt a kéd dolgot azért csak-csak meg lehet tanulni korrektűl, hogy jó és szép is legyen, mert nem akarom lemunkálni a varratot a csöveknél, hanem esztétikai elemként is fognak funkcionálni

VighLajos

Én ezt úgy képzeltem el, hogy veszek három doboz hegesztőpálcát, és beköltözöm a vasiparos barátomékhoz, és ott lakom addig, míg el nem fogy a pálca.
természetesen saját géppel...