Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3szwbavt

csak megjegyzésként,  
hogy az elmult hónapok óta forgalmazott főleg nagypalackos pb gázt, 22 kg-os
alig lehet begyujtani, a láng elalszik, még ha dübörög is az égő és 50 cm-es is a láng.  
csak úgy működik, hogy az olvasztóba betolva, és azt felizzítva, már az el-el alvó lángot a kemence ujragyujtja....
volt hogy 3x vittem vissza a palackot, cserére, meg volt, hogy kispalackokat hoztam a nagy helyett, (mert eddig azokkal nem volt baj) aztán már a kis palack is rosszakodott,  
MOL kuton vettem

77fv9864z

Köszönöm mindenkinek az infókat és a bizalmat, remélem minden rendben lesz. Éljen a konkurencia, debreceni vagyok ha valaki közületek errefelé jár, szívesen látom egy kávéra.
Túri Róbert

ncw4w5nca

A PB gázt a tulajdonságai miatt nem igazán lehet hamisítani, még ha ezt sokan másként is hiszik! Nem tudom hogy a te égőd milyen, de az én perzselőmről akkor szokott leszakadni a láng, ha ha a palást elég, és túl rövid lesz. Ha visszaállítom az eredeti méretét, akkor ismét ég normálisan.  

jani300

Sok éve jártam én is úgy hogy meg sem akart gyulladni a PB s gáztűzhely , új palackkal .
Frissen volt nyomás próbázva .Valami nitrogénes öblítést meséltek és hogy le kellett volna engednem a tetejéről . Kicseréltettem , és a másikkal nem volt probléma .

ncw4w5nca

Igen az előfordulhat, de az néhány liter gáz leeresztése után megszűnik, utána viszont ég normálisan.

PSoft

Az öreg Józsi bá,hazabiciklizik a csomagtartóra drótozott gázpalackkal.
Ledrótozza a palackot,és közben bekiabál az asszonynak a konyhába.

-Várgyá Juli...még ne vágd el a kokas nyakát!
-Aszonta a bótos,hogy...
-Előbb még,szét köll választanom a rosszt a fostul!!!  

Olyan...életszerű a történet,nem???

Vagy inkább...agyrém!!!???

ncw4w5nca

Igaz én még nem találkoztam ilyen esettel, de murphy törvénye alapján, ami előfordulhat, az elő is szokott fordulni:)  

Az előző írásom lényege, hogy az esetlegesen a palackban maradt nitrogén nem teszi tönkre az egész töltetet, és ha nem stabil a láng, az más okokra vezethető vissza.

PSoft

Nem is az írásod "ellen" irányult a #4481.

Inkább csak,olyan vasárnap délelőtti mérgelődés lett volna.:)

Egyébként,én sem találkoztam még az esettel,igaz(már)nem is vagyok palackos PB felhasználó.

Azt írod,hogy...

"A PB gázt a tulajdonságai miatt nem igazán lehet hamisítani."

Pusztán,csak kíváncsiságból kérdezem,mert nem tudom.
Miért is?
Ha nem nagy teher,így vasárnap délelőtt...
Írhatnál pár mondatot róla.
[#wave]

robroy007

Lehet azt is pocsékul keverni ! Ugye eleve téli nyári keverék is van  
Az arány se állandó, sőt lehet kérni direkt is más keveréket és az is pb
Co2 tartalom ami  szivathat súly van az is két frakciós a palackba  

De tény, hogy a régi pb ami esetleg megmaradt valahol jobban ég mint az új

ncw4w5nca

Mivel a PB szobahőmérsékleten négy bar körül cseppfolyósodik, így kevés gáz jöhet szóba a hígításához, az olcsó hulladék gázok közül pedig egyik sem. Persze közszájon forog hogy vizezik a gázt, de én még ilyennel nem találkoztam, pedig már egy jó pár palackot kiürítettem. Na meg a zárfólia miatt nem is volna okos dolog, hisz így könnyen rábizonyítható a töltő cégre.  

ncw4w5nca

Lehet hogy bizonyos mennyiségű CO2 oldódhat a a PB gázban, de külön frakció nem alakulhat ki, hisz a CO2 56 baron cseppfolyósodik, a PB palack pedig csak 25 báron van próbázva.

gs7g6k8ch

Helló!

Keresnék segítséget egy kb. 6kg-os ólom nehezék öntéséhez. Megközelítőleg egy 190x115x30mm-es hasáb formájú darabról van szó. Rajzot adok hozzá, ha kell a minta marását is megoldom, elküldöm. Anyagom jelenleg nincs hozzá, de talán megoldható pl. búvárólomból.
Aki tud segíteni kérem e-mailben jelezze! (gergely.noll@gmail.com)

Köszi!

3szwbavt

azt mondja a kutas, hogy van aki kihasználja a gázt és vizzel tölti meg és visszaviszi hogy nem ég,,, és ezt ott kiboritják, és marad benne még viz és az kavar be,  
nna de ennyiszer? nekem professzionális gyári pb égőm van, nem maszek, annak a feje hőálló cső, sosem ég el. van benne turbulencia kerék, szóval az égéshez, a gáz-levegő elegy ideális.
amugy lehet benne valami, hogy később már nem vacakol, de nekem a -később- az nem jó, én ha be akarom gyujtani a lángot akkor az égjen rendesen.
de azt olvastam hogy nem tudnak gyárilag kevergetni, meg levegőt, és más gázokat tölteni bele állitólag

ncw4w5nca

Én azért jó alaposan szemügyre venném az égőt, még okozhat problémát az is, ha a fúvóka kikopott. Ha nem segít a fúvóka csere, akkor csinálni kell egy égőt ami el tudja égetni ezt a gázt is. [#nemtudom]

pvmyc6p5

Hali,írtam a mailodra....
Anyagom van,várom a válaszod ,ha még nem oldottad meg !
Üdv Szabolcs