Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

Ha nem feltétlen muszáj, ne cseréld le a léghűtéses pisztolyt, mert ha vízhűtés leáll a pisztoly pillanatok alatt szétég. A németeknél nem egy pisztoly lelte halálát ilyen okok miatt a kezeim között[#vigyor2]

3szwbavt

egy ism, lada hűtőből csinált vizes gépet, a sima géphez vett egy vizes pisztolyt, és rákötötte stb.  
de 30 ezerért pisztollyal együtt van gép is, hűtőkör.  
nekem sok a bajom hogy melegszik a pisztoly.  
a kezemnek. a másik bajom hogy az olcsó autopaizs rosszul viselkedik. ki be kapcsol, és ebben csak erősségállitás van. vagyis beállitom valahová és a következő pillanatvab meg kivilágosodik vagy befeketedik... ebben nincs elem. csak napelem

3szwbavt

nebula tig 200  a gépem és a paizs meg eurosup as-1 együtt volt 97 rugo 6 éve

ncw4w5nca

Van benn gombelem , csak körülményes cserélni. Nekem többféle automata pajzsom volt már, a Speedglastól a kínai olcsóig minden kategória, de mindegyiknél előfordult hogy kivilágosodott hegesztés közben. Ha nem éri fény a szenzort, vagy nem elégséges akkor kivillan. Ezért álltam vissza a hagyományos fejpajzsra.  

"de 30 ezerért pisztollyal együtt van gép is, hűtőkör"

Hát nem tudom, én tudomásom szerint 30-nál kezdődnek a vizes pisztolyok, és 50 alatt nem láttam vízhűtő kört.Persze ez még nem jelenti azt hogy nincs.

Szerintem a gépeddel nincs semmi gond. A gázvédelmet kell finomítani, akkor jól kel dolgoznia.  

3szwbavt

értem. lehet keveset mondtam, 70 az a 30, rég néztem.  
a paizs 6 éves, akkor lehet hogy elemcsere?
nekem a hagyományos nem jó, mert azzal egy 3 mm es kis orrot pld  ha esetleg gázos nem tudok felrakni... látnom kell, mert sokszor egészen közel dolgozom más testrészekhez, és olvad akkor az is, ami nem kellene a környezetében

robroy007

nem nagyon szeretnék beleszólni de mekkora áramokkal hegesztesz???

léghűtéses pisztoly azért 200A-ig simán használható!!

és ekkor is ha ki van használva vastag kesztyű kell, hogy ne égessen a munkadarab  

afelett érdekes és folyamatos munkánál inkább a vízhűtéses

robroy007

gázlencse fő szerepe a gázáram egyenletes lamináris és nem turbulens áramlású védőgáz szolgáltatása
így tényleg kevesebb gáz szükséges fedettebb védőgázban a varrat, hosszabb akár 1,5x is lehet az elektróda kinyúlása a pisztolyból, így messzebbről kényelmesebben lehet a dolgokat hegeszteni, pl sarok varrat csúcs szögekben,  
de előnyösen hat a varratra is, ugyan azokkal a beállításokkal Ko lemeznél a sima és gázlencsés hegesztés között , lencsével nem ég szét a lemez, szép szivárványos a felület, míg lencse nélkül fekete az egész

B.Zoltán

Én sokat szenvedtem a elemcserés pajzsommal, amikor nem érintkezett tökéletesen az elem benne.
Aztán kapott két vezetéket az elem és bele forrasztottam.
Ha az elem gyenge azt úgy tudod tesztelni legkönnyebben, hogy legalább egy 10-15W-os takarékos fénycsőhöz közelíted kb 50cm-nél határozottan átvált sötétre majd ha távolítod vissza vált.
Ha közben villog vagy nem stabil a sötétedés akkor tényleg csak a napelemről megy és ilyenkor villog vibrál.
Én ha kivettem az elemet belőle így viselkedett.
AWI-nál delay rászoktam tekerni mert nekem is néha vissza vált, és az idegesítő.

ncw4w5nca

Ismerős a dolog, de ha a volfrámot úgy állítod be, hogy a kerámiát meg tudd támasztani a munkadarabon, akkor lebólintás után is ott fogsz ívet gyújtani ahol eredetileg akartál, és nem olvasztasz össze mindent. Vagy venni kell egy profi automata pajzsot, http://mvbolt.hu/Speedglas%20SL%20elektrooptikai%20hegeszt%C5%91pajzs%20-%20701120" TARGET=_fnew>nekem eddig ez tetszett a legjobban Ebben mozgásérzékelő van, és az kapcsolja be. Volt sima speedglasom is, de azzal sokszor a guta megütött, mert ha fél órát pihent akkor kikapcsolt, rendszerint elfelejtettem bekapcsolni, na meg a kapcsoló feletti műanyag membrán nagyon hamar szétment.  

3szwbavt

70 és 140 között hegesztek, és a zargont épp csal érzem ha az arcomhoz emelem a kerámia csövet. én az elektródát nagyon kihegyezem mindig, és 5-7 mm-re kitolom, hogy lássak is valamit és sokszor kell vállban vagy egyéb résekben hegeszteni.
BZoli köszi megnézem a paizsot.  
nekem muszáj látnom mit csinálok, nincs vakon varrat centiméreteken keresztül. egy kis pötty ide egy kis csik oda. ez a móka.
nem tekerhetem teljesen be a sötétitést.  
 BerJó- sajna a kerámiáról ki kell tolnom a volframot hogy beférjek a résekbe és lássam mit is csinálok...
az án gépem nem koppintós hanem gombra fogja az ivet. mi az a bólintás?  

Bicska

Csodával határos módon sikerült egyszer nagyon olcsón szereznem egy ESAB eye-tech pajzsot, amikor egyszer megláttam, h 270e forint volt a bolti ára majdnem vitrinbe tettem :D Nyilván ennek megfelelően kifogástalanul működik...

Bicska

Sztem arra gondol amikor a "bólintással" csukod magadra a pajzsot.

3szwbavt

nna szétkaptam a paizst, és nem bontható az elem, össze van hegesztve a műanyag ház.  
nem látok sehol elem csere lehetőséget, és a szobai kompakt izzóhoz közelitve nem csinál semmit. odadugtam, mozgattam, eltakartam a kezemmel hirtelen de semmi. nem sötétedik be.

3szwbavt

http://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/rogzitestechnika/hegesztestechnika/optrel_automata_pajzs_2020376642.html

pld ez milyen? én nem tudom hogy a pajzson belül lévő 1-2-3 állitógomb az mit szolgál. nekem csak kint van a sötétgomb...