Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

"és nekem momentán 1 életem"

Ezek szerint te nem hiszel a halál utáni életben?[#vigyor2]

ncw4w5nca

vagy úgy is kérdezhetném, hogy élet ez a halál előtt[#nemtudom]

xtnhds08u

Van is egy 5kg-os gyári tégely, csak még a kohó nincs hozzá megépítve, csak egy kissebb 2-3dkg-os kis tégelyt gondoltam megcsinálni, feltéve ha nem bonyolult. Persze a biztonság nálam is az első.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat.

3szwbavt

én a élet utáni halálban hiszek, ami örök. de hogy abban a halálban mi az élet jó azt is tudom eléggé jól. és itt ragadom meg az alkalmat hogy Boldog Karácsonyt, és kellemes egyebeket kívánok mindahányótoknak itt!

3szwbavt

egy 2 kg os tégely tán 3-5 ezer ft.  
a kohó meg hozzá filléres dolog

xtnhds08u

Nem is a tégely ára miatt akartam volna csinálni, inkább csak "ha már van hozzá anyag" alapon, persze mivel hogy ki is kéne égetni amire nem is gondoltam, már itt megakad a dolog.

3vv2btrhv

3szwbavt

KÖSZÖNÖM! ismerem őket, jó kis cég.  
alubronzból öntenek, amit én is manapság pedzegetek, mert sok a tömör darab és az nem zsugorodik és nagyon feszitett az öntési bőr, szóval szép cucc jön ki belőle.  
de speciális a hegesztése, mert drága gép kell hozzá, és nekem jelenleg olcsó argonom van.  
de azt is hallottam hogy ólombronzból ,vagy valami egyébből öntenek. Ón nélkül.  
De a technika az jó dolog.  
még egyszer köszi!

000000000

pont nem,
alubronz imád zsugorodni.
ónbronzhoz képest sokkal többet.
+ alu-oxid, hártya, hab, stb.
ha érdekel, nézd meg nálam

ncw4w5nca

https://www.youtube.com/watch?v=REutkpo3ors" TARGET=_fnew>Ezt a módszert ismered? Na meg https://www.youtube.com/watch?v=TTEEMbx5TRg" TARGET=_fnew>ez is érdekes:)

sufnituning

Te mindig tudsz valami érdekeset mutatni![#worship][#worship][#worship][#eljen][#eljen][#eljen]

3vv2btrhv

Pont a lényeget nem mutatta , az öntést .

3vv2btrhv

A második , nagyon jó , a beömlök nagyon szemléletesek .

ncw4w5nca

Ezt a választ nekem szántad, a #4095-ös videóra?  Ha nekem, akkor ott mutatja, 2:55-től 3:30-ig magyarázza azt hogy a tégelyt fémmel együtt ráépíti a mintára, és 4:35-kor amikor az izzó körte alakot talpra állítja akkor folyik a mintába a fém.  

3szwbavt

mindenkinek köszi, klassz volt a két videó.  
régen a ganz múzeum hatalmas könyvtárában kutakodtam sokat a régi öntési eljárások után..  

nekem az a tapasztalatom, ha az ónbronzhoz, ( 6-12% os) kevés alut teszek, ami annyit tesz, hogy 20 kg hoz egy lyukas 20 fillérnyi darabot, akkor nem zsugorodik és a felülete szebb. nehezebben lehet patinázni, és keményebb ridegebb, és nehezebben folyik, ellenben tömör cuccokhoz, és főleg viaszveszejtéshez sokkal jobb. ellenben nem jól hegeszthető, én legalábbis nem tudom lunker nélkül.