Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Acélt önteni házilag lehet ?

4ybj8h3c8

Attól függ. Van akinek stadion van a kertje végében. Ha megveszed az ózdi acélműveket gebinbe, akkor minden lehetséges.

3vv2btrhv

A fogtechnikusok öntenek acélt , centrifugál , gázpisztollyal. Ha ők tudnak akkor te is fogysz tudni .

Rabb Ferenc

Acélt? Biztos vagy Te ebben?

3vv2btrhv

A fém hidak te szerinted miből vannak ?? Csak az összetétele módosítva van , hogy a szájban ne rozsdásodjon Magyarán orvosi fém .

3vv2btrhv

Iv fénnyel olvasztották régen , minden fogtechnikai könyvben benne van .

3vv2btrhv

A vasötvözetek az acélok és az öntöttvas; a széntartalom szerint tesznek köztük különbséget. Különösen fontosak a nemesacélok: ezek krómot és nikkelt tartalmaznak.

A fémből készülő koronákat öntéssel, különböző ötvözetekből állítják elő. A régebb használatos húzott (stancolt) és a kétrészes koronát pontatlanságai miatt (a rágófelszínt nem lehetett pontosan kialakítani, a széli záródás hiányos volt), ma már nem készítik. Az öntött koronák pontosan illeszkednek a vájatba, rágófelszínük és az axiális falak domborulata a viaszfelrakásos módszerrel pontosan kialakítható.

Korona készítésére csak olyan fémek használhatóak, melyek jól önthetőek, mint például az aranyötvözetek, ezüst-palládium ötvözetek, króm-nikkel és króm-kobalt ötvözetek.

3szwbavt

ívvel simán, de keveset.

ncw4w5nca

Természetesen lehet. Ívvel, indukciósan, mikrohullámmal, és termittel, de nem javasolnám ezzel kezdeni. Általában az acélok nem túl jól önthetők, és nem minden ötvözethez használható az általános formázóanyag.

xtnhds08u

Üdv, az uraknak, sikerült némi grafitporhoz hozzájutnom, arra gondoltam csinálnék egy kis méretű tégelyt.
Viszont nem nagyon találtam róla adatot, hogy miként vannak összetapasztva, talán vízüveggel? Ha valakinek van rá ötlete azt szívesen hallanám.

3szwbavt

a tégely olcsó. a készített meg veszélyes. keresd meg a MARS céget. egy gyári tégelyben lehet 100x önteni. nem reped meg, és nem folyik a fém a lábadra, nem fröccsen a szemedbe, nem égeti le a hajadat...

ncw4w5nca

Egyetértek adrennel, de ha ennek ellenére próbálkozni akarsz, akkor a grafitporhoz tűzállóagyagot kell keverni. Ha jól emlékszem 40% grafit, és 60% tűzállóagyag.  a két anyagot összegyúrod, formázod, majd huzatmentes hűvös helyen szárítod. Lassan kell szárítani mert különben megreped. Égetni a samott-téglával megegyező módon, és hőfokon kell(1450 C°). Lassan hevíteni az égetőkemencével  együtt mert különben megreped.a teljes vastag átégetéséhez néhány óra szükséges, majd hagyni kell a kemencével együtt lassan kihűlni.http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1128193122&order=timeline#41" TARGET=_fnew>Itt egy régi hozzászóláshttps://www.youtube.com/watch?v=HuM4xSNX0no" TARGET=_fnew>egy videó kicsit más receptel

3szwbavt

azt nem írtad, hogy ezeket a hülye gyári tégelyeket, kicsit, ( asszem több tonnával) préselik is...

ncw4w5nca

A linkelt videóban préseli a tag, de az üveggyári samott tégelyeket formázzák kézzel, öntik, vagy préselik. Mind a három út járható.

3szwbavt

jó kis film, de én 30 éve nyomom, és láttam már fűben nyuszit, 5 kilós tégelynél és 380 kilósnál is őrült dolgokat...  
szóval az A-s tégelynél jobb formájú jobb kiképzésűt nem ismerek. biztonságos, és nekem momentán 1 életem van és 1 db testem.