Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

9n7m49ea4

"Motorciclyng" mint 'motorozás' :)

3szwbavt

9n7m49ea4

3szwbavt

Én ráállnék Hunka úr ajánlatára, bartelben leönteném neki a kért bronz ékszereket.  
Csak azt nem értem, hogy ha ő, etilszilikátos eljárással önt, akkor azzal miért nem lehet leönteni azokat tökéletesre?  
Én ékszer minőségig vittem a saját technikámat, leöntök fél milliméter vastag kis cuccokat, ékszerviaszból kilövöm őket nyomáson, sütős gumi negatívba. Csokrozás stb...  de most van néhány nagyobb szobrom, ami rettenet bonyolult és kényelmetlen lenne samottos technikával önteni. Ezért is gondolkodom a kerámia héjban.

ncw4w5nca

Nem, Tibor nem etilszilikátos módszerrel önt, hanem annak a helyettesítésére dolgozott ki egy olcsóbb módszert. Ezt a receptet kínálja cserébe az ékszer öntéséért.  

Egy régi hozzászólásából:#2586 "Az én eredeti szakmám GIPSZMINTAKÉSZÍZÖ , csak ezért bátorkodom dolgokat beirni .
Amugy meg 20 évvel ezelött bronz kisplasztikákat öntöttem a saját összetételü gipszel .
Amit azért nem árulok el mert sok pénzt és energiát fektettem bele."

#2573:"de én a gipszhez kevertem egy anyagot , amitöl nem porladt"

Igaz csak kiragadtam az idézeteket, de ha valakit érdeket http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1128193122&order=reverse&index=15&azonosito=hobbycnc#2586" TARGET=_fnew>innen visszaolvashatja.

3vv2btrhv

Alapvető félreértés van !! 25 évvel ezelőtt öntöttem utoljára bronzot .
Nem etilszilikátos a technológiám . Két módszert alkalmaztam , az egyik volt az égetett gipsz , de nem samottos , a másik a kerámia héj .

3szwbavt

többféle technika van, és ha jól megy akkor hasonló eredményt lehet elérni vele.  
a kérdés még mindig az, hogy Hunka úr, mit is kér cserébe a héjformás technikájának megtanításáért cserébe...  
feltettem neki privát emailban is a kérdést, de én azt látom, nem vesz komolyan.  
valaki tudja miért nem? eddig nem jöttem rá...  
30 éve ötök, 1 cm-től 5 méterig, ékszer minőségben.  
felajánlottam neki a bartel lehetőségét, vagyis ő ajánlotta fel nekem...

ncw4w5nca

Lehet hogy azért mert:

"Amit azért nem árulok el mert sok pénzt és energiát fektettem bele"

Valószínű Ő ezt a sok pénzt szeretné kivenni belőle, és nem látja úgy, hogy te vagy az a balek aki sok pénzt vagy munkát hajlandó bele fektetni

3vv2btrhv

Ez kicsit kezd megint gusztustalanná válni !!  
Én egy fillért nem kérek , csak pár darab ékszer öntését .

3szwbavt

én kikísérleteztem egy olyan samottos-gipszes technikát,
amivel egy bugában, ami  30 cm magas, és 20 cm átm. le lehet benne önteni 100 db 5 cm körüli szobrocskát, majdnem polírozott minőségben.  
én a héj öntést váltottam ki vele, de annál még kicsit jobb is, mert az nem engedi ki a levegőt a falán, és pld egy fél miliméter vastag csipke viaszban bennragad a levegő.  
de most 30-40 cm-es szobrom van, és iszonyat áttört, és ha levegős lesz, vagy átreped akkor nem tudom megcizellálni. Krómacélból önteném ,és galvánpolíroztatnám.

3szwbavt

én leöntöm azt a pár daram ékszert, a technika cserébe... kérem küld fotót az ékszerekről az emailomra Tibor!

ncw4w5nca

Tibor amikor beszéltünk, jó pár ékszerről volt szó, és nem csak bronzból hanem ezüstből is! Nem kellene elbagatellizálni. De nincs jelentősége, ha meg akarod tartani a titkod a szíved joga, azt csinálsz vele amit akarsz. Csak kicsit furcsa hogy te ajánlod az üzletet, aztán mikor össze lehetne hozni, akkor meg kihátrálsz. Nekem úgy tűnik hogy Adrennak nem okozna problémát a néhány ékszer kiöntése. Akkor meg nem értem mi a probléma?  

3szwbavt

én is rengeteg energiát fektettem a munkámba, és volt is itt több emberke, volt aki több napig. fotóztak, jegyzeteltek, rajzoltak. és majdan lesz nekem tőlük ez-az, cserébe. és nem kis dolgok, mert ők is jók valamiben a saját térfelükön, és én értékelem őket, ők meg engem...  
és ez így jó.
én nem csodálom Hunka úr hozzáállását, mert értékeli a saját munkáját.  
jól teszi.

3szwbavt

3 hét alatt kiöntöttem 200 ékszer méretű szobrocskát. Hunka úrnak küldtem fotót róluk.  
menne ezüstből is.  
hajrá csináljuk!