Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3szwbavt

félreértettetek. volt régen a kockaház szindróma. ingyen volt a tervezés, kész cucc. választhattad, vagy pénzért terveztethettél, és a hivatal is szivatott, hogy minek neked más mint másnak. lesz egy megfizetett, szobrász szobra, aki csinál 1-1-1 szobrot petőfiről stb. azt beszkennelik, és lehet nyomtatni bárkinek fillérekért.  
a másik oldal a "más" lesz. ott leszünk mi :-)

3szwbavt

Lazi, te mit csinálsz?

4ybj8h3c8

ncw4w5nca

Akkor ez a Petőfi szobor olyan lesz mint a 3D-s béka. Mindenki nyomtatja, de nem fogja a vitrinbe tenni, nem ez lesz a lakás dísze. Vagy a kerti törpe, ami szintén nem sok kertben díszeleg.

ncw4w5nca

"inkább kifizeti nekem a tízszeresét és megvárja amíg ráérek"

Ha ilyen jól fizetnék a semmit nyilván én sem érnék rá...[#vigyor2]

3vv2btrhv

Érintett vagyok mindkét oldalról . Mintázok viaszból portrékat , digitalizálok embereket , rajzolok CG-ben , öntöttem bronz kisplasztikát ,3D nyomtatóm készül . Ezért nehéz nekem erröl a témáról írni . De az tény , hogy a 3947-ben látható megoldás az lesz a jövő egyedi öntészet útja  . Nem kell programot írni , mert az már megvan , csak betölteni és már szeleteli is a megfelelő rétegvastagságra , ez automatikusan történik .A művészet kvalitás az egy külön tészta , nem mi fogjuk eldönteni mit fog az utókor értékelni , lásd azokat a müvészeket akik éhen haltak az életükben , majd haláluk után lettek úgymond elismert művészek .A maradandó alkotáshoz pár száz , ezer évnek kell eltelni .  

000000000

Üdvözletem!

Ma  megpróbáltam leönteni a korábban gipszből bemutatott formát. Az eredmény hagy némi kívánni valót maga után.
A mintadarabokat gipszből készítettem. Vízüveggel ragasztottam le egy vaslemezre. Egy szögvas keretet helyeztem köré, majd ytong téglával fedtem le. Beöntő és túlfolyó nyílást is hagytam. Amikor öntöttem bele az olvadt fémet, (horganyt) szabályosan fortyogott a túlfolyón, és a végeredményen is erősen látszik a gázosodás. A vízüveg kötéséhez engedtem CO2-t a palackból, de nem tudom biztosan teljesen megkötött-e? Lehet az olvadék is melegebb volt az ideálisnál.
Kérdésem, ha nedves homokból megcsinálom az öntőmintát mennyire kell kiszárítani? Próbálkozom tovább. Most nem tudtam fotót föltenni az eredményről,de ha segít holnap megpróbálom.

ncw4w5nca

Tibor ha szétnézel a világban a tömegcikk nem képvisel nagyobb értéket, mint ami az előállításához szükséges. Az egyedileg előállított művészi alkotás válhat nagyon értékessé, de az arról készült másolat szinte soha, készülhet az bármilyen technológiával, és bármilyen minőségben.

"Nem kell programot írni , mert az már megvan , csak betölteni és már szeleteli is"

Kifejtenéd ezt bővebben? Valahol teremnek a programok, hogy nem kell megírni? Mert ha a digitalizálásra gondolsz, ahhoz kell egy műalkotás, amit lehet szkennelni. Vagy ha élő személyről készíted az messze nem műalkotás.  

ncw4w5nca

A gipsz a kötéséhez vizet vesz fel, vegyileg megköti. Ez hevítés hatására felszabadul, bomlik. A folyamat 100°C körül kezdődik, és 800°C körül fejeződik be. A megfelelő agyagtartalmú homok optimális nedvesség mellett, megfelelő tömörítéssel (nem agyondöngölt) szárítás nélkül használható öntéshez. Szerintem ha vissza olvasnál néhány oldalt, akkor sok kudarctól megkímélnéd magad.  

3vv2btrhv

A fényképezést tudom felhozni példának , ma már elfogadott művészeti ág , és az ár érték arány is kezd megfelelő lenni . A digitalizálásnak és a Nyomtatásnak is végig kell mennie ezen a fejlődési fázison .

3szwbavt

a művészet nem a halál után születik, hanem van a tehetség, és van a kurázsi. ha párosul, akkor jó, ha nem akkor tré.
aztán van a kurázsi, tehetség nélkül, pld Kigl ember.
aztán van, hogy tehetséges, és felkarolják, aztán,van, hogy valakiből a halála után valaki kreál tehetséget.
szóval nagy a paletta, és ez az ezer éves dolog is olyan, hogy a beatles is örök, csak ma már 1 millióból 1 sem ismeri....

ncw4w5nca

Vagy felhozhatnánk a konyhaművészetet is. Egy neves étteremben a sokszorosát elkérik a bekerülési összegnek.

3vv2btrhv

Egy példa : Bedigitalizálok egy portrét , a digitális állomány segítségével megmintázom kézzel a szobrot , majd újból szkennelem , erről készül  a 3D nyomtató negatív , kiöntik borzból, az összes digitális állományt törlöm . Na ez szerintetek mi ? Művészet , vagy másolás ?  

ncw4w5nca

Akkor had kérdezzek vissza. Ez a technológia anyagilag versenyképes a hagyományos szobrászattal?

3vv2btrhv

Öszintén nem tudom , mivel még nem öntöttek le így nekem semmit , de mindent megteszek egy próbáéért .