Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

keri

Utána néztem hogy gyártják. Valami habosító adalékkal és át buborékoltatással csinálják a fémhabokat, illetve ami már elhangzott, hogy porkohászatilag keverik össze más anyaggal és utólag kioldják.

ncw4w5nca

A http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1128193122#3921" TARGET=_fnew> Gyuri65 Által ajánlott oldal tökéletesen leírja:)

ncw4w5nca

Ha a többségnek jó, akkor engem nem zavar. Így legalább tudjuk hogy nem a holló vájja ki a szemüket[#eplus2]

ncw4w5nca

Kicsit gondolkodtam a dolgon, és a fotón látható anyagszerkezetet aluból valószínű meg tudom csinálni. Annyi különbséggel, hogy nem lesz teljes keresztmetszetében nyitott cellás, és a megmunkálás után ki kell oldani a sószemcséket.    

Bicska

Egyébként nekem úgy rémlik, hogy ez az alumínium hab magyar találmány/szabadalom, be is van jegyezve, a srácok már (tán) az USA-ban vannak. Egyszer valaki be is linkelte itt a cikket pár éve.

3vv2btrhv

Igen az , én linkeltem be .

000000000

Üdv.
Még nem sokat írtam a fórumba de gondoltam itt az ideje.
Nekem lenne egy javaslatom az elrontott alura.
Amikor sok alu dobozt olvasztok,sok a salak.
A salakot ha formába gyömöszöljük kihűlve megmunkálva a képen látható mintázatú lesz.
Az is alu csak rossz,onnan tudom hogy kipróbáltam.
Persze ez valószínűleg igaz bármilyen salakra,és próbálgatni kell.

000000000

Sziasztok. A segítségetekt szeretném kérni olvasztáshoz.

Az egyik barátommal időről időre szert szoktunk tenni nemesfém ékszerekre. (nem kell semmi törvénybe ütközőre gondolni, a törvény keretein belül végezzük a tevékenységünket)

Az lenne a kérdésem hogy ezeket milyen módszereel tudnánk hatékonyan megolvasztani majd formába öteni? Milyen olvasztótégelyt használjak, illetve milyen anyagba lenne célszerű beleönteni?  

Természetesen egy egyszerű propán üzemre gondoltam mert ez nem tartozik a napi rutinjaink közé. Eddigi próbáink során próbáltunk egy kis rezet megolvasztani, de nem sok sikerrel jártunk.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

3vv2btrhv

http://pj.b5z.net/i/u/2089773/i/ec/KwikKilnMelting.JPG" border=0>

54ip3ywec

Hali.
Propán magában elég kevés,oxigénnel lehet olvasztani. Egyszerű samott tégelyben, a fémet melegítve olvasztható fél kiló is.Vas formába öntve.

3vv2btrhv

http://3dprintingindustry.com/2014/11/26/voxeljet-phenolic-direct-binding-sand-printing-ceramic/?utm_source=Facebook&utm_medium=social&utm_campaign=3DPI%2BFacebook" TARGET=_fnew>Fenol gyantás nypmtató
http://3dprintingindustry.com/wp-content/uploads/2014/11/3-Unpacking-process.png" border=0>

3szwbavt

csúcs ez a cucc, ez a nyomtatás megreformálja az egész öntészetet, és végre majd a szobrászatot is. iskolák, városok bronzból nyomtatnak majd köztéri szobrot, a rosszházi politikai szobrászok  éhenhalnak, és megmarad a művészet annak ami. csodának, egyedi lélek manifesztációnak :-)

4ybj8h3c8

Éljen. Egy újabb terület, amit bedarál a technológia,és mindenki önjelölt szobrász lesz, ahol nem azt nézi a megrendelő, hogy milyen tudás van az elkészült alkotásban (igaz ezt már ma is letojja), hanem az előállítás költsége lesz a legfontosabb szempont. Én sajnos tapasztalatból tudom, milyen az, amikor a kínai gagyit rendelik harmincezerért, és a hajamra kenhettem a megrendelő későbbi sirámát, hogy ha tudja mit kap, akkor inkább kifizeti nekem a tízszeresét és megvárja amíg ráérek. Ez a szép új világ, lehet neki örülni.

ncw4w5nca

Azért nem eszik olyan forrón a kását:) Szerintem egyenlőre nem kell még temetni a hagyományos szobrászatot, és a viaszveszejtéses öntészetet sem. Egy nyomtatóprogramot megírni nem egyszerű feladat, főleg úgy hogy az műalkotás szintű legyen. Aki erre képes az maga a művész! Viszont idő, anyag, és eszköz tekintetében sokkal költségesebb mint a hagyományos technika. Megnézném azt a programírót aki https://www.youtube.com/watch?v=R1tH03sOhkU" TARGET=_fnew>ezzel a szobrásszal felvenné a versenyt vagy a hasonló mesterekkel. Ja és az öntésről, na meg annak a buktatóiról még nem is volt szó. Mindent együttvéve, nem kell tartani attól, hogy az önjelölt művészek szobrai elárasztanák a világunkat. Mellesleg kis hazánkban kiváló táptalaja van a rosszházi politikai szobrászatnak [#rinya]