Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

Én gyerekként olvasztottam hasonló módon, csak én matracpumpát használtam hajszárító helyett:)

keri

Ja, úgy korrekt. Azt ismerem. Nekem sufni AWI-m van, nekem kézzel kell nyitni a szelepet és érintésre gyújt :)

keri

Én is 2,4-eset használok többnyire.
100A felet már nekem is gyorsan fogy.
Természetesen izzik nekem is de az a dolga.

Hűtés kérdést nem értem. Nekem minden pálcaátmérőhöz más befogó és más kerámia fúvóka van. A gáz közvetlenül a befogó és pálcán keresztül áramlik, így nekem hűti a pálcát.

4,5,6-os elemet szoktam cserélni a pálca vastagsággal a hozzávalóra.

De nem szoktam túl nagy árammal hegesztenih ha nem muszáj. AWI-t a precizitása miatt szeretem. Ha komolyabb szerkezetet hegesztek és nem fontos a gáztömörség, vagy a kisebb hőterhelés, akkor oda a bevonatos pálca nekem célszerűbb. Rozsdamentes pálcával gyönyörű varratokat lehet csinálni hagyományos acélra is.

keri

Csak az a lényeg, hogy ne fújja el a védőgázt.
Én hegesztettem szabadban is, ilyenkor kicsit több gázt kívánt, de ha nem lobog a füled, akkor elég jól lehet hegeszteni.

3m9kaxws5

Én csak rozsdamentes pálcát használok a szénacélhoz is. kicsit feljavítja az anyagminőséget. Még a legtöbb öntvényhez is jó. És 2.4.es wolframot használok  0.5-8mm anyagig

pvmyc6p5

Valószínűleg szilikonbronz volt az ,amit a filmen láttál,egy álom vele dolgozni.Szerencsém volt hozzá öntött,illetve hengerelt formában is ,a hozzávaló pálcával,vagy saját anyagával szó szerint nyom nélkül lehet hegeszteni.Igaz iszonyat drága.

3szwbavt

és te láttál szilikonbronzt valahol?  
nem tudom, de ezek a fránya amcsik sok ezer kilót ellocsolgatnak ebből a prima bronzból...

3szwbavt

http://2.bp.blogspot.com/-U7gFU2rkmIs/UDfWuwc1S5I/AAAAAAAAKd4/IsqWg3l0Iqs/s1600/suzuki_xr69_7-690x459.jpg

eléggé meggyőző, hehe

tényleg szilikonbronz volt amiből öntenek. köszi a tippet, már rá is uszitottam régi barátomat, a metalloglobus tulajdonosát, és igazgatóját, hogy szetezzen nekem a föld alol  is. tán megfelelne ha anyagból önteék pálcát hozzá. vagy azt itthon lehet kapni?

pvmyc6p5

A tippért nincs mit ,tényleg csodás anyag,amerikai melóm alkalmával dolgoztam vele,egy jachtra készítettem belőle "csigalépcsőt",üveg lépcsőfokokkal stb,az eddigi legkomolyabb melóim egyike volt.
Igaz iszonyat puha ,legalábbis az a fajta ötvözet amit ott használtam,ezért nehéz vele dolgozni.
Annó a franciáktól szerezte be a cég akinek csináltam,persze arany árban mérték .

3szwbavt

jaja alig hiszem el, mert 500 dolcsit mond kilónként. de sajna ez nem jön ki árban, mert akkor nem tudnának 3 méteres macit 3 milláért árulni si bronzból öntve. szóval csak van az olcsóbban is... csak hol, ez a kérdés. nézem ebből van egyéb szerelvény is csak nem lelem merre. gáz-viz szerelési cuccok.
mi az hogy nehéz vele dolgozni?

pvmyc6p5

Az hogy nehéz vele dolgozni,inkább a forgácsolásra értendő ,csiszolni,fúrni,menetelni stb,mert puha ,és kenődik,hasonlóan a vörösrézhez.
A hajlítása,kovácsolása,hegesztése viszonylag könnyű,hasonlóan a tombakhoz,igaz a tombakot hegeszteni egy rémálom ehhez képest.
Ha tényleg érdekel ,utána tudok kérdezni,hogy annó honnan szerezte be a megbízó cég.

3szwbavt

nna találta, 30 dollárárt is kilós áron tömböt.

3szwbavt

klassz lenne, mert inkább több helyről közelitek.  
akkor kérlek hogy kérdezz már rá oks?  
órák óta erről olvasok, kutatok itt a neten, és nagyon jó lenne ha materializálódna a dolog!

pvmyc6p5

Ok,szívesen rákérdek az akkori project vezetőmre,úgyis lesz hamarosan egy közös melóm vele ismét,biztosan tud segíteni benne.