Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

Bocs ezek szerin félre értettelek, de tudomásom szerint szilikonnal csak az apró melleket ötvözik, a rezet Szilíciummal(angolul silicon) [#vigyor2]

000000000

000000000

hogy mit mérek rá?
hát hogy mibű van... mibű mennyi van benne :)
máskülönben hogy mondom rá, hogy ez az, amit kértél?
vagy ezt kinek írtad?

3szwbavt

nna majd jövőre okosabb leszek igérem hehe...  

szóval az si az szilicium magyarul. és nem szilikon. rohadjon meg az a rossz nyelv hogy nem magyarul irnak.  

ncw4w5nca

Spektrométer használsz? Egy eszközt  menyiből lehet kihozni a legolcsóbban?

ncw4w5nca

Ne bosszantsd magad adren, ez csak egy fórum, ahol belefér ennyi pontatlanság. Lényeg hogy a végére minden kiderült.

000000000

igen,
Legolcsóbban? Ehhe. Nem tudom.
A használt ezeréves lehet akár "olcsó" is, de sok a baj, szervize-javítása könnyen horror lehet, elavult program, itthon nem tudnak komolyabban belenyúlni, ha nagy gixer van, el kell vinni a gyártóhoz, stb.
Egyébként egy új, normál öntödei spektro min. 30-40ezer euró, ez már hozza amit kell, elég pontos, gyors, stb.
De én itthon csak egy forgalmazót ismerek, lehet máshogy is, nagy öntödék jobban tudják ezt.
Ja, hogy nagy öntödék már nincsenek? :)

ncw4w5nca

Igen azt a forgalmazót már kérdeztem, még az a szerencse hogy ültem amikor megmondta az árat[#nevetes1] ezek szerint te sem tudsz olcsóbb forrást[#rinya]

000000000

Hát nem olcsó dolog, az biztos... legalábbis itthon, kicsiknek. Én is sírtam utalás közben :)
Gondolom németeknél stb. nem nagy mutatvány venni egy ilyet, sőt, alap, nem tudom.
Egyébként bérelni nem éri meg.

ncw4w5nca

Én néztem német szerszámkatalógusokat, de semmivel nem volt olcsóbb a szerszám mint itthon, a különbség a keresetekben van, de az hatalmas!

ncw4w5nca

Végül is túl nagy szükségem nincs rá, csak játszottam a gondolattal hogy jól mutatna a polcomon, de rá kellett jönnöm hogy nem megy a polc színéhez [#vigyor2]

000000000

Hát ezt valahogy sejtettem :)

000000000

Sebaj, szívesen bemér neked bármit az agmi.
Van vagy 4 éve, hogy rákérdeztem, mennyiért mérnek be egy bronz próbatestet, ha jól emlékszem 38.500 nettót mondtak, majd leestem a székről.
Plusz el is kell oda vinni, dehát mindegy is, úgy már nem sok értelme van.

ncw4w5nca

Nekem a forgalmazó ajánlotta hogy 12+ áfáért bemérik. De annyiért már szabott összetételű anyagot kapok:)

ncw4w5nca

Na meg én főleg a hegesztéshez szerettem volna megállapítani a javítandó anyag összetételét.