Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3szwbavt

azé 5:18 nál kenegetik a sok repedést ám!

ncw4w5nca

Én mostanában találkoztam vele, persze lehet hogy nem videó volt, hanem csak honlap fotókkal. Majd utána nézek.

3szwbavt

5:48-nál meg már milyen brutál erős ez a héj, hogy simán az acél súlyát kibirja? még lötyög benne a vas és már dobálják...

3szwbavt

mondjuk annyira nem érdekel, 25 éve nyomom... inkább a héj

ncw4w5nca

Ja erről jut eszembe. Nincs véletlenül elfekvőbe egy 15-20cm-es Lenin mellszobrod, amiről szilikon nyomatot lehetne venni?

jgg8y2a4g

Pici ékszer méretűeket. Tömöreket. Van egy  pár gumim is. 0-ból kezdeném és a mesterfokozatig  szeretnék eljutni... :-)

jgg8y2a4g

Fotót nem nagyon tudok, mert van sok ékszer eképzelésem, gyürű nagyságú dolok.

3szwbavt

2.jánospál van. de hétfőn megyek egy ism, és megnézem nála.

3szwbavt

akkor ha ékszer, vakum kellene, és nem kerámia héj hanem a klasszikus ékszer beformázó gipszkeverék az aurentől.  

3szwbavt

https://www.youtube.com/watch?v=GWVli5iY8BI

ez kell neked, és esetleg a centrifugál öntésen is gondolkodhatsz.

jgg8y2a4g

Aha ilyesmire gondoltam. Gépeket hol tudok beszerezni? Először gumit kell csinálni. Melyik a jó gumi? Nekem van vajszínű barnás, meg egész sárga. A sárgának kisebb a zsugorodása.

3szwbavt

csinálsz gépet. venni sok százezermillió. gumisütőt is inkább csinálj.
vákuumharangot is simán összedobsz 100.000 ből és még rezgőasztal is lesz alatta.  
a kis hőálló bugák bagatell 20.000 ft darabja ha csináltatod, szóval mindent te csinálj ha nincs túl sok pénzed.
nekem van vagy 10 féle sütősgumim, és szerintem mind jó. persze zsugor, de nekem az nem számít. és a citromsárgát preferálom és az épp van az aurennél.
elektromos viaszkést itthon ne vegyél mert az ebayon negyedáron van.
viaszból a kék vagy a zöld jött be nekem, a rózsaszint ne vegyed mert nem eléggé rugalmas és hajlik.  
vagy törik.  
van vágható kétkomponensű gumi is én szobrokra 10 cm körül azt használom. de jó az ékszerre is, főleg ha kifaragsz egy viaszt vagy gipszet amit ügye nem lehet sütni gumiba

jgg8y2a4g

Akkor először a gumival próbálkozom. Rendeltam a Castaldo-tól. Olyat ami 2 komponensű 3D-s cuccokhoz való, az kb 2x drágább mint a honlapjukon lévő sütős gumi.  
Kell egy hőprés. (nincs valakinek eladó?) (akkor nem kell csinálnom...) Ezek a gumik milyen hőfokon vulkanizálódnak? meg mennyi idejig kell sütni őket?  
A meglévő gumikbat is tudnám használni, ahoz kellene valami viaszoló cucc. Láttam a neten automata gépeket, kell olyan van egy egyszerű viaszoló is elég?  

3szwbavt

a viaszlövő 70 ezer kb használtan de iszonyat mázli ha találsz eladót. csinálni is ekörül lesz. én elkezdtem csinálni de közben kaptam egyet ajándékba. szerintem  túzoltópalackból a legjobb csinálni.  
hőpalástot köré tekerni stb...
a gumi tágul, nagyot nyom miközben sül, asszem 150-175 fokon.  
komoly vas kaloda kell neki.  
kompresszros vagy pumpás viaszoló kellene neked.