Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

000000000

mikor volt ez? most nettó 30...

ncw4w5nca

Két éve. Persze az is lehet hogy többet mondtak, csak nem jól emlékszem. Lényeg hogy a 12 fele is sok. Véletlenül találtam a net-en és olyan jól hangzott hogy ajánlja hulladék válogatáshoz, meg egyéb csip-csup dolgokhoz. Na mondom utána nézek, ha fizetnek érte kipróbálom! Sajnos ezt ők másként gondolták:)  

6rk75uezn

Boldog Új Esztendőt kivánok minden fórumtársnak!!  
Egy ilyen ékszijtárcsát milyen eljárással lehetne kiönteni Aluból?Gondolom macerás lenne.

ncw4w5nca

Homokba meg lehet csinálni, de előbb fából meg kell csinálni a mintát. a jó minta készítése elég macerás.

PSoft

Igaz,hogy én nem tudtam ott lenni tavaly,Július 19.-én,de...
 http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1401872567#147" TARGET=_fnew>Minden képet többször is megnéztem,ami az ottani tevékenységedről készült!
[#eljen][#worship]

jgg8y2a4g

Üdv
Van köztetek olyan aki viaszvesztéses eljárással rézöntéssel foglalkozik?

3szwbavt

réz? tiszta vörösréz? nem hinném.  
én öntök bronzt és sárgarezet viaszveszejtéssel és többen is itt.

jgg8y2a4g

Sárgarézre gondoltam.

3szwbavt

és mit kellene önteni? inkább rakj fel ide fotót és kaphatsz több ajánlatot is egyből...

jgg8y2a4g

Szeretnék az eljárásról többet megtudni, szeretnék itthon önteni, olyan embert keresek aki profi minőségben önt rezet, ezüstöt. Ha valaki tudba segíteni a "felszerszámozásban" mit hol lehet beszerezni. Bár nem tudom ez a szakma mennyire titok és vane olyan valaki aki segít.

ncw4w5nca

Itt van két videó De ha visszaolvasol már sok helyen tárgyaltuk. Vagy ha rákeresel a Lost Wax Casting kifejezésre a youtube videók között rengeteg érdekeset találsz.https://www.youtube.com/watch?v=uPgEIM-NbhQ" TARGET=_fnew>itt is van egy De ha jól rémlik van magyar videó is linkelve. Ha valami nem tiszta akkor segítünk

3szwbavt

több féle eljárás van, és kérdéses hogy mekkora a méret, amit szeretnél?  
milyen formák, ipari vagy organikus?  
tömör? üreges?  
honnan kezded? hová akarsz eljutni?  
mi a cél?  
csak kellene ide valami fotót betenni, az elképzelésedről, és ha titok, akkor se baj, keress hasonlót a neten, google képkereső pld.  

3szwbavt

érdekes, a samottos-gipszesről én még nem leltem videót... pedig pofon egyszerű és asszem kezdetnek épp megfelel...

3szwbavt

https://www.google.hu/search?q=emmanuel+villanis&num=40&sa=X&biw=1280&bih=880&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=xLmlVMLrFuXPygPU54HgCw&ved=0CCAQsAQ

csakis a jó édes nénéjüket, milyen lazán öblögeti a kis munkamániás... :-) nna majd én is hamarosan...