Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

Próbálj meg szerezni felületaktív anyagot a mosogatószer helyett. A permetszerhez szoktak tenni néhány cseppet, és tökéletesen nedvesíti a levelet. A pontos nevét nem tudom, de a gazdaboltban tudni fogják, ha levélnedvesítőt kérsz.    

ncw4w5nca

Találtam egyet.  0,15l 620Ft.
Hatóanyag: 60% dioktil-szulfo-szukcinát-nátrium
Hatás
Felületaktív nedveítőszer és tapadás fokozó. A Nonit a permelékészítéshez használt víz felületi feszültségének csökkentésével növeli a permetezett felület permetlével történő borítottságát és ezáltal javítja a permetlé fedettséget.A Nonit használata különösen eredményes viaszos levélzettel rendelkező kultúrákban.

sasi

Fekecs készítéséhez folyékony szappant használtam. A víz, vízüveg és samottliszt összekeverése után a samottliszt leszáll a keverék aljára. Annyi nedvesítőt (folyékony szappant) kell hozzáadni, hogy a samottliszt lebegjen a keverékben. Nekem ez bevált, jól lefedte a habmintát. Vastag bevonatot két-három réteggel lehet elérni, de közben száradási időt kel hagyni, különben megrepedezik.

ncw4w5nca

Én biztos, ami biztos alapon, két hő kapcsolót, sorba kötve építettem be. Ha az egyik elszállna, a másik még leszabályoz.

zv42bkt7i

Gondoltam én is több rétegben felvinni a fekecset de ezt a folyékony szappanos dolgot még kipróbálom.A palack melegítése jó ötlet de van két táska barnakőszenem és kovácsoláshoz használt rakéta porszívóm a hozzá tartozó csővel régen is ezzel olvasztottam alut és rezet de nem szeretem mert büdös és zajos de utolsó lehetőségként ezt fogom használni.

zv42bkt7i

Most fejeztem be az öntést a tegnap elkészített 2db próba habba egy téglalap és egy trapéz forma volt az alany.Az olvadt fém sörös és üdítős doboz volt ez állt rendelkezésemre.A forma kitöltés tokélestes a fekecs is tette a dolgát a támasztóhomokból kiöntve a fekecset drótkefével subickoltam le.A megszilárdult fémen látszanak a hab valamikor légbuborékai mivel én sárga 2cm vastag habot használtam azt szeretném kérdezni hogy ez tapasztalható a kék és rózsaszín haboknál is.Ha lehet valahová képet feltenni raknék fel és érthetőbbé válik az egész.

nvnshmpmn

A www.kepfeltoltes.hu-ra tudnál feltenni képeket. Én így szoktam. Kíváncsi vagyok az eredményre, különösen, hogy italos aludobozok szolgáltatták az alapanyagot.

000000000

000000000

zv42bkt7i

Kijavítom magam a drótkefe nem salakoló eszköz volt inkább csak a letisztítást végeztem vele a két öntvényt összekocogtatva lehullott róla a salak.Vettem egy tábla 5cm-es kék habot összehasonlítva a sárgával szembetűnik a külömbség a kék hab tuti jó lesz.

zv42bkt7i

Megpróbálkozok képeket feltenni a két öntvényről.

zv42bkt7i

Tudnátok  erre a fémhuzalos vágóberendezésre adni egy szófoszlányt vagy valami tippet adni hogy merre keresgéljek angol szó vagy képi információ.Van egy ívhegesztőm ha teljesen letekerem az áram erősséget alkalmas lehet efféle célokra csak a vázat kell összefabrikálnom ezért kellene egy pár egyszerű ötlet.

Rabb Ferenc

Ajánlom figyelmedbe a http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1112806692" TARGET=_fnew>Habvágás topikot [#wave]

000000000

Bocs, én az olvadék salakolására gondoltam.