Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

A Te helyedben ezt a válasz nagy örömmel nyugtáznám. Mert aki ennek a mintáját és öntőformáját elkésziti valamint annak mozgatását az igizi "kihívással" állna szembe.

ra8nsmk6w

ncw4w5nca

Igen, de ez nem gipsz, hanem sűrű fekecs:)

ncw4w5nca

Te öntöttél már ilyen módon, vagy csak elmélet?

zv42bkt7i

Ha a forma felületét szép simára csiszolom elhanyagolható a fekecs használata?

ncw4w5nca

A forma felületének a fekecs használatakor is simának kell lenni, nem a fekecs simítja ki. Ha nem használsz fekecset, a homokszemcsék közötti üregbe benyomul a fém, és ettől lesz egyenetlen a felület.  

zv42bkt7i

A kvarchomok használható a habformát körülvevő közegként? Holnap megyek vásárolni és beszerzem a szükséges holmikat az öntéshez.

ncw4w5nca

Igen:) A kvarchomok használható.

k6fbrh8z5

Ez a dolog akkor sem megoldható ha pl a a formát előmelegítem, es csatornákat alakítok ki benne, (amit később köszörüléssel eltávolítok) ? Mi lenne az a falvastagság amit még gravitációs öntéssel ki lehetne vitelezni? Köszönöm:)

000000000

Ne haragudj a kérdésért, de hogy jutott ilyesmi egyáltalán az eszedbe?

k6fbrh8z5

Szia nem haragszom a kérdésért, azért jutott eszembe mert tudom hogy megoldható a dolog csak azt nem hogyan. Kaptam rá árajánlatot 28 000 dollár azt picit sokallom egy " teknőért" :) A heggesztés nem megoldható, mert elég bonyolult lenne a forma. Jó az igaz hogy ők is izmosabb falvastagsággal szállítanák, amit meg marni kell, plusz ktg. Talán a kéregöntés jöhet szóba... Köszi

ncw4w5nca

Végül is kivitelezhető, de a költségek messze meghaladják a lemezből hegesztett verziót. A nyers öntvény szilárdsága is elmarad lemezhez képest. A vastagság miatt sűrűn kell a fémet bevezetni, ez egy komoly öntőrendszert igényel.  40kg kell a "teknőhöz", és legalább 100-120kg az öntőrendszerhez. Ennek az olvasztása sem házi feladat:)  

k6fbrh8z5

Köszönöm József ez lett volna a kérdésem :) Utólagos engedelmevel/ engedelmeddel írtam E-mailt, de a honlapon megadott email cimre nem tudtam levelet kuldeni. Szükségem lenne némi szakértésre. Tud segíteni akárcsak jótanáccsal? Köszönöm

ncw4w5nca

Berenyimuvek@freemail.hu az emailcímem, Berenyimuvek a skype nevem, a hétvégén tudunk beszélni:) Ui: maradjunk a tegeződésnél

xr54ua7n2

Mihez kell ilyen vékony és nagy méretű alkatrész? Miért aluöntvény? Milyen anyagminőségből?