Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Nincs rá fizetöképes kereslet .

Révész Richárd

ncw4w5nca

Nézd , mindenki azt tart meg magának amit akar:) Viszont ha egy alapkeveréket közzéteszel,  ami általánosan ismert, azzal még nem sérült volna szabadalmad. Na meg akkor elmondhatnád hogy segítettél:)

ncw4w5nca

Fogtechnikai tankönyv, és egy régi könyvben is találkoztam már vele, ami ötvös szakmáról szólt. sajnos a címére már nem emlékszem.

ncw4w5nca

http://www.sasovits.hu/cnc/ontes/ontes.htm" TARGET=_fnew>Ezen a honlapon mindent megtalálsz magyarul, amit a veszőhabmintás öntésről tudni kell:)

ncw4w5nca

Nézz meg több forgalmazót, és akkor lesz viszonyítási alapod:) De szerintem nem rossz ár.

ncw4w5nca

Ja, van másik magjel is. A képen nem láttam, és azért kérdeztem:)

ncw4w5nca

Most már látom, csak megzavart, hogy a magjelhez befolyt az alu:)

ncw4w5nca

Nézd meg a 2588-asban említett videót ott fekecset használnak a felület finomítására( szórópisztollyal hordják fel)

zv42bkt7i

Köszönöm a segítséget mindenképpen megnézem.Körzővel és két vonalzóval kilehet szerkeszteni formát papírra?Hogy az kivágva és a habra rátéve megkönnyítsem a dolgom a körberajzolással,nem bonyolítani akarom csak azért hogy legyen valami mértani alapja.

000000000

A habon is lehet frankón rajzolni vékony filccel.
Én 30mm vastagból építettem a H-qudrokopteremet.

zv42bkt7i

http://www.youtube.com/watch?v=ZlUGH_em_pA
Ebben a videóban a gipsz a felület finomításáért felel?

robroy007

ne felejtsük azért el, hogy ha jó a minta felületének bevonása és kibírja az öntésig a homok nyomását akkor a mag anyagot előre el lehet már távolítani nitró higitóval a gipszből!!  
ezzel megspórolva a fölösleges illetve káros zárvány képződést a maganyag égése következtében

persze nem közvetlen öntés előtt oldjuk fel a habot és nem is tökig öntve a formát oldószerrel, mert akár pár cm3 is elég rengeteg hab kivégzéséhez

k6fbrh8z5

Üdvözlök minden fórumozót, ma regisztráltam annak reményében, hogy hátha itt hasznos tanácsokkal látnak el. :)
Egy egy teknőt szeretnék önteni minél kisebb falvastagsággal(3-4 mm) alumíniumból.2500 x 800 mm es méretben, kb 350 mm es oldalmagassággal.
Ez megoldható?
Köszönöm!

sasi

Üdvözöllek a fórumon.
A kérdésedre a válasz nem!
Hegesztéssel viszont könnyen elkészíthető a "teknőd"