Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Az én eredeti szakmám GIPSZMINTAKÉSZÍZÖ , csak ezért bátorkodom dolgokat beirni .  
Amugy meg 20 évvel ezelött bronz kisplasztikákat öntöttem a saját összetételü gipszel .  
Amit azért nem árulok el mert sok pénzt és energiát fektettem bele .

zv42bkt7i

Beütöttem a googl-be az angol kifejezést és javítsatok ki ha tévednék de nekem lépés álló lábazati nikecelnek tűnik a formázáshoz használt hab.

zv42bkt7i

http://www.youtube.com/watch?v=EFMXF7szrj4
Mennyire kivitelezhető ez itthon komolyabb géppark nélkül?A sablon természetesen habból készülne.

000000000

Az is, pontosan!
A homoknak teljesen száraznak kell lenni.
A formát célszerű fekeccsel bevonni.
Ki is faraghatod szikével, olyan pengével, ami még nem volt használva.
Lehet alakítani izzószállal is.

000000000

Akkor az információ árát kamatostúl kell számolni! :))

xr54ua7n2

Stipper nem lett használva. A magjelek megtartják a magot és nem bukik be. A fém sem emeli meg öntésközben.

zv42bkt7i

Mikor a fém elkezdi égetni a formát és felveszi az alakját a homok nem omlik be?És a hab égésekor felszabaduló gázok hol távoznak?

000000000

Kérdezem én a szakikat kértem ár ajánlatot grafit tégelyre 5 alu olvasztásához való mérettel 12 ezer forint + áfát mondtak rá ez jó ár vagy drága ? Sajnos ezen a téren nincs viszonyítási alapom.

xr54ua7n2

A formahomokot tömöríteni kell, hogy kibírja az olvad fém nyomását, áramlási sebességét és hőjét.... stb. Ha tömörítve van, akkor nem omlik be.
Ha több felöntés van ,akkor azokon keresztül távozik a gáz. Ha nincs (direkben öntenek), akkor gondoskodni kell a gáz kivezetésérő + levegőzőket kell alkalmazni.

zv42bkt7i

Valami speciális homokról van szó?Vagy Használható kvarc homok vagy más finom szemcséjű homok?Ha egy kicsit jobb idő lesz szívesen kipróbálnám ezt a nikeceles öntési eljárást.

000000000

Én nem szerettem, mert nagyon füstöl!

zv42bkt7i

Szabad levegőn csinálom tehát a szellőzés biztosított lesz remélem [#smile]

Révész Richárd

Egész pontosan EXTRUDÁLT Polisztirol.
A másikat, ami fehér gyöngyből van azt EXPANZÁLT-nak hívják.

Révész Richárd

Kedves Sándor!
Légy szíves, ha valakinek válaszolsz kattints a jobb oldalon lévő "VÁLASZ" gombra és akkor jobban követhető kinek szánod a választ.
Nem ba.....nak szántam.[#wave]

zv42bkt7i

Bocsi, és köszi hogy szóltál.