Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

ncw4w5nca

Tudja valaki hogy hogy lehet az emailcímem megváltoztatni az adatlapon?

k6fbrh8z5

Köszönöm a közvetlenséget:) Akkor egy pont megtréfált. Holnap írok részletesebben E-mail-ben.  
Nem atomtitok, csak ha ide leírom az egy fél oldalt kitesz. Köszönöm

k6fbrh8z5

Bútor dizájn. A falvastagság azért fontos, hogy könnyű legyen és jó legyen a hővezetése. Az anyagminőség nem kötött, mivel nem lesz nagy terhelésnek kitéve. viszont hőingadozás annál inkább lesz:( Gondolkodtam hogy milyen anyagbol lehetne még de nem nagyon jutottam sehova. Ami fontos. minél kisebb hőtágulás, miné jobb hővezetés, minél kisebb súj, minél egyszerűbb előállítás, ja és bírnia kell a 250 fokot.

zv42bkt7i

xr54ua7n2

Köszi az infókat!
Alulemez nem jöhet szóba, vagy valami különleges alakja van a darabnak? Az öntés a kis falvastagság miatt nagyon necces,főleg a hideg folyás miatt,de a kihozatal is nagyon rossz lesz.  
Sok mindent öntöttünk alumíniumból anno (épület burkoló elemek, koporsó fröccsöntő szerszámokat, de főleg nagyméretű gépalkatrészeket), de bútort még nem :)  
Egy jól kitalált technológiával azért megoldható lehet a biztonságos gyártás.
Csak óvatosan kérdezem , mennyi a darabszám?

ncw4w5nca

Ez nem bútor lesz:) #2633 alapján valami sablon, bútorgyártáshoz. Laminált bútorhoz, vagy valamilyen bakelizáláshoz. Úgy tűnik, hogy hőkezelve lesz vele.  

robroy007

én nem zárnám ki a műgyantákat se igaz annak is horror lesz az ára amikor kiejted a szádon a 250°C-ot és a hőtágulással is lehet baj, de ha jól van tervezve a technológia akkor még akár ki is lehet használni ezeket a dolgokat

robroy007

nem öntöttem mert még csak próbák voltak azok is ólomból alu formába

de itt egy kis ízelítő a reakcióról http://www.youtube.com/watch?v=U1ivkZd4wiY" TARGET=_fnew>aceton és hungarocel kölcsönhatása

a színes habokat is viszi

ncw4w5nca

Na pont erre a ragacsos trutymóra gondoltam, ami a füvön maradt. Azt hogy gondoltad eltávolítani az öntőformából?

ncw4w5nca

Az acetonban http://www.youtube.com/watch?v=YbYNWmUPZQU" TARGET=_fnew>csak ennyire oldódik a hungarocell.

zv42bkt7i

Világos sárga 2cm vastag habot vettem bár a fórumban visszaolvasva a kék és rózsaszín lett volna a jobb remélem az általam vásárolt nem lesz használhatatlan.Mit gondoltok?

3vv2btrhv

Az én tapasztalatom a megmunkálás terén van /CNC)  
Kék és a rózsaszin a jobb , öntés területén nem tudom .

ncw4w5nca

Csinálj egy próbaöntést mielőtt elkezdenél faragni, és kiderül. Na meg így szerzel egy kis tapasztalatot, és nem élesben jössz rá a hibákra:)  

k6fbrh8z5

A lemez nem minden esetben johet szóba, ez a bajom. Van olyan osszetett a forma és olyan cizellált a felulet, amit lehetetlen lemezbol megoldani. a darabszám szerintem 10 alatt. most ahogy számolgatom a dolgokat, lehet hogy elmehetek  mondjuk 5-6 mm-es falvastagságig, ez már lényegesen javítja az esélyeimet.:)

k6fbrh8z5

Márpedig végül ebböl bútor kell hogy legyen. Nem írtam mailt, mert kicsit rohanos volt az elmult pár nap, de  skypen felveszem.